Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Sprzęgło 1.8t ślizga po mapie na 225km

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
Teraz, bartez90 napisał:

No widzisz, a jednak u niektórych trzeba skracać.

Np kolega adventure009 pisał do mnie w tej sprawie, że w bfb musiał skracać bo nie pasuje. W avj wiem że niektórym też nie pasowało, nawet na grupie na fb były przypadki, że jednym siadało, a u drugich trzeba skracać.

Kupując od bexa siądzie i nie natknę się na minę że nie spasuje ? Mówimy tutaj i zestawie sprzęgło/docisk/dwumas

Opublikowano

Do bexa wszystko będzie ok, takie bierz, do tych nm co masz starczy spokojnie. Chyba że zamierzasz dalej podnosić moc.

Opublikowano
  • Autor

Nie planuje żałuje że K04 nie wsadziłem i tyle ale już tego nie ruszał ładnie zgrane sprzęgło i tak pewnie obije 100zł to kosztuje w RZE

Edytowane przez fenri95

Opublikowano

dmuwasy nie ruszałem

Opublikowano
  • Autor

ok pewnie bex zawita skoro to wielka nie wiadoma że musze coś ciąć albo i nie a moje niuty i tak obsłuży

Edytowane przez fenri95

Opublikowano
  • Autor

Panowie takie coś brać czy sobie darować ?

IMG_20190227_101922.jpgIMG_20190227_101924.jpgIMG_20190227_101926.jpgIMG_20190227_101930.jpg

Rdza jest to widać tarcza do obkucia kevlarem i tak teoretycznie 80 tys mili

Edytowane przez fenri95

Opublikowano

Jak nie planujesz większych mocy obij swoja tarcze kevlarem i nie kombinuj ulepa. 

Opublikowano
  • Autor

Chyba odpuścić lepiej to wygląda widać jak.To raczej nic nie da tarcza ma niecały rok zaraz po mapie zaczęła ślizgać także docisk nie poradzi sobie z tym raczej stad pomysł na przeczep. Kolega obił i dalej mu ślizga.. tą są kiepskie tarcze kusi mnie jeszcze ta z 1.9 AWX tylko czy obejdzie się bez cięcia tulejki ogarnia ktoś w jakim przypadku się to tnie ?

Edytowane przez fenri95

Opublikowano
19 minut temu, fenri95 napisał:

kusi mnie jeszcze ta z 1.9 AWX tylko czy obejdzie się bez cięcia tulejki ogarnia ktoś w jakim przypadku się to tnie ?

Nikt tego nie wie na 100% bo ile użytkowników tyle tematów. Tu jest identyczny przypadek jak Twój:

To podcięcie chyba mie jest skomplikowane. Natomiast dwumas masz wymieniany czy od nowości jeździ?

Bo może się okazać, że niedługo i tak skona. Więc wtedy szkoda roboty dwa razy.

Opublikowano
  • Autor

Dwumas chyba jeździ od nowośći przy 220 tys zakładałem sprzęgło i widać ze raczej nikt tam nie zaglądał. jakby siadło to z 1.9 hmm pewnie loteria..

Opublikowano

To weź pod uwagę, że po takim przebiegu i po chipie dwumas może już ledwo dychać. Czasami lepiej wymienić wszystko od razu niż za np rok mieć kolejny problem.

Opublikowano
W dniu 27.02.2019 o 13:14, fenri95 napisał:

Panowie takie coś brać czy sobie darować ?

IMG_20190227_101922.jpgIMG_20190227_101924.jpgIMG_20190227_101926.jpgIMG_20190227_101930.jpg

Rdza jest to widać tarcza do obkucia kevlarem i tak teoretycznie 80 tys mili

To to wygla jak jeden wielki smietnik, komplet od AWX z dwumasem i swieto na dluzszy czas., a jeszcze jak to kevlarem obijesz to w ogole malina. pytanie jak dlugo masz zamiar jezdzic autem itd.

Opublikowano
  • Autor

Zgadza się kupiłem inne

Edytowane przez fenri95

• 1 rok później...
Opublikowano

Panie i Panowie, 

W mojej a4 B6 BEX Quattro 6 biegów powoli kończy się sprzęgło. Mam luzem stary zestaw z BFB i początkowo myślałem, że BFB dam do regeneracji kevlarem i wrzucę w samochód w ciągu jednego wieczoru. Teraz widzę, że BEX miał chyba inną tarcze ze sprężynkami... Powiedzcie czy lepiej dać zestaw BEXa do regeneracji? A może jakiś mix z dociskiem, może któryś będzie mocniejszy?

Poprzedni właściciel chyba coś grzebał przy sprzęgle i mam nadzieję, że nie włożył jakiegoś chinola... Bo wtedy pozostaje już na pewno zestaw BFB albo nowe... Ale zależy mi na tarczy kevlarowej ze względu na plan wykonania programu w okolice 230km 330nm

Edytowane przez Krzysiek2808

Opublikowano
W dniu 30.11.2020 o 09:05, Krzysiek2808 napisał:

Panie i Panowie, 

W mojej a4 B6 BEX Quattro 6 biegów powoli kończy się sprzęgło. Mam luzem stary zestaw z BFB i początkowo myślałem, że BFB dam do regeneracji kevlarem i wrzucę w samochód w ciągu jednego wieczoru. Teraz widzę, że BEX miał chyba inną tarcze ze sprężynkami... Powiedzcie czy lepiej dać zestaw BEXa do regeneracji? A może jakiś mix z dociskiem, może któryś będzie mocniejszy?

Poprzedni właściciel chyba coś grzebał przy sprzęgle i mam nadzieję, że nie włożył jakiegoś chinola... Bo wtedy pozostaje już na pewno zestaw BFB albo nowe... Ale zależy mi na tarczy kevlarowej ze względu na plan wykonania programu w okolice 230km 330nm

zestaw z AWX wrzuc i tyle.