mkkmk83 Opublikowano 6 Marca 2019 Opublikowano 6 Marca 2019 Witam Kupiłem w ostatnim tygodniu audi a4 b7 i posiadam w nim czujniki parkowania z przodu i z tyłu, problem w tym, że ani z przodu, ani z tyłu czujniki nie działają. Jak przystawiałem ucho do czujników, to z przodu wszystkie tak specyficznie cykały, a z tyłu cykała tylko połowa. Podczas wbijania biegu wstecznego jest długie kilku sekundowe piknięcie i następnie cisza. Postanowiłem, że podjadę samochodem do znajomego mechanika, aby mi podpiął samochód do komputera, okazało się, że komputer pokazał komunikat, że nie może połączyć się ze sterownikiem. Macie może pomysł jak można, to naprawić DIY, czy oddać do jakiegoś mechanika, który by mi to zrobił. Z góry dzięki za pomoc
Pablo_s-c Opublikowano 18 Marca 2019 Opublikowano 18 Marca 2019 Nie połączył się do PDC, bo ma słaby kabel - sporo klonów nie daje rady. Niech spróbuje do radia/navi czy mu się połączy... Długi pisk po wbiciu wstecznego znaczy, że z tyłu co najmiej 1 czujnik nie działa, czyli te co nie cykają musisz wymienić. Ja wymieniałem 2 u siebie i dałem rade, a dobry nie jestem Jest trochę zabawy, trzeba pruć bagażnik...
mkkmk83 Opublikowano 18 Marca 2019 Autor Opublikowano 18 Marca 2019 Mam jednego zaprzyjaźnionego mechanika co się zajmuje takimi elektronicznymi rzeczami i już zamówiłem jeden czujnik i będzie wymieniać, mam nadzieję że z pozytywnym skutkiem I czujnik ten jest w czarnym kolorze i jak pomaluje go pod kolor nadwozia to nie będzie problemu?
Pablo_s-c Opublikowano 18 Marca 2019 Opublikowano 18 Marca 2019 Nie, ale wcześniej było napisane, że nie działa połowa to czyli wychodzi, że dwa ? Posłuchaj dobrze ile nie cyka bo jak już odczepi zderzak to od razu powymienia...
mkkmk83 Opublikowano 18 Marca 2019 Autor Opublikowano 18 Marca 2019 On powiedział że w jeden do wymiany A przy drugim jest coś z kablami
Rekomendowane odpowiedzi