Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Nowa turbina AWX i nic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no wiec robilem logi dwa razy juz, i nic nie pokazalo, teraz zrobie logi w poniedzialek i zobacze jak pamiec bledow po wymianie wtryskiwaczy, ze po turbinie to juz wiem ze sie niemam co spodziewac, ale ja dalem wtryski 216 i dalej nic, czy to normalne? Pozdrawiam

kolego jak robisz logi ,to moze je pokarz komuś bo tak to możemy sobie gdybać a tobie na pewno nie pomożemy

Opublikowano
  • Autor

gosc co robil mi vaga nie da mi loga, mowi ze moge jedynie spisac bledy, bledow nie ma zadnych, a kto z okolicy rzeszowa moglby mi zrobic oczywiscie odplatnie vagiem loga? znacie moze? dzieki za pomoc. Pozdrawiam. :hi:

Opublikowano

sprawdz czy macie tam jakies spociki , napewno ktos ma vaga, a najlepiej to kup 60 pln to nie duze pieniadze http://www.allegro.pl/item589724406_vag_kkl_obd2_wysylka24h_plyta_programpl_2300sold.html ,jak bedziesz mial juz kabelek , jest na forum jak sie loguje, napewno zwróci ci sie ta inwestycja nie raz.

Opublikowano
  • Autor

kurde chetnie, mowili mi ze program trzeba specjalny i ze sie nie da samemu tego zrobic, 60 zl? kupuje juz. Dziekuje i pozdrawiam.

PS powiem jeszcze tak, niemam dojscia do chamowni, ale od 0 - 100 km/h zmierzylem 10.5 sec, myslicie ze wszystko gitara? bo jeszcze chce tego fmica zalozyc i jechac po virusa i niewiem czy oczekiwac wzrostu mocy od wtryskow i turba czy dopiero program zalatwi sprawe. Mam zderzak Rs ma otwory na dolot powietrza na ic i sie zastanawiam czy robic fmic czy pojechac po chipsa teraz bez niego zeby mi wykrecili autko a fmica dorobie do lata (teraz jest zimno dalo by rade ?)

gdzie mozna kupic pompe 11mm? nigdzie nie moge znalesc. Pozdr

Opublikowano

samo turbo , to raczej nic ci nie dało , wykonuje prace org map wiec dmucha tyle co org , ma potencjal na duzo wiecej , wtryski napewno daly bez przestawienia map, ale to tez moze z 5 ps wiec niewiele , za to po programie z tym zestawem , wtryski 216 turbo awx i jeszcze fmic to bedziesz mial ze 160 Ps i 320 Nm jak nie wiecej w zaleznosci od stanu swojej pompy

Opublikowano
samo turbo , to raczej nic ci nie dało , wykonuje prace org map wiec dmucha tyle co org , ma potencjal na duzo wiecej , wtryski napewno daly bez przestawienia map, ale to tez moze z 5 ps wiec niewiele , za to po programie z tym zestawem , wtryski 216 turbo awx i jeszcze fmic to bedziesz mial ze 160 Ps i 320 Nm jak nie wiecej w zaleznosci od stanu swojej pompy

wlasnie wymienilem turbo avf na brd narazie nie wirusujac i moge powiedziec ze czuc delikatna roznice szczegulnie na gorze obrotow. teraz w weekend fmic no i rogal :evil: :evil: :evil:

Opublikowano
  • Autor

panowie ponawiam pytanie, gdzie kupic pompe 11mm i jak ja nazwac, numer seryjny pompki znalazlem na forum golfa, a i czy duzo rezania jest zeby ja wlozyc?. Pozdrawiam

Opublikowano

PS powiem jeszcze tak, niemam dojscia do chamowni, ale od 0 - 100 km/h zmierzylem 10.5 sec, myslicie ze wszystko

seria ma ~11.4 ...

Opublikowano
  • Autor

thx spanky, powiedzcie czy pompa 11 to taka:

http://www.allegro.pl/item558518991_nowa_pompa_wtryskowa_audi_seat_skoda_vw.html ?

Szczerze szukalem na forum ale nie pisze nigdzie jednoglosnie jak zamontowac taka pompke, pomozcie chyba zaloze taka pompe do siebie ;) juz sie zdecydowalem. Moze tomgisi sie wypowie? Pozdrawiam.

PS no i jak z ustawieniem takiej pompy? Dojade moze do dynosoftu, ale czy oni ustawia pompe wtryskowa?

Opublikowano

tak, to jest 11 mm

Opublikowano
  • Autor

kurde niezauwazylem, juz sprzedana... :confused4:

a chcialem juz kupowac, ale pech, ale na allegro takiej drugiej niema! Macie jakis namiar gdzie mozna kupic? jakies oznaczenie VP albo cos z tych rzeczy? Moze ktos wie gdzie mozna przerobic pompe 10 aby poprawic jej wyniki? Pozdrawiam i dzieki za pomoc wszystkim.

Opublikowano

kurde niezauwazylem, juz sprzedana... :confused4:

a chcialem juz kupowac, ale pech, ale na allegro takiej drugiej niema! Macie jakis namiar gdzie mozna kupic? jakies oznaczenie VP albo cos z tych rzeczy? Moze ktos wie gdzie mozna przerobic pompe 10 aby poprawic jej wyniki? Pozdrawiam i dzieki za pomoc wszystkim.

Nie pękaj. Miał przed chwilą dwie po 1500 do sprzedania i się aukcja zakończyła.

Poszukaj w zakończonych.

Opublikowano

zadzwon do niego napewno ma ten allegrowicz

Opublikowano
  • Autor

ostatnio prowadzilem boj o zwrot paczki bo zostalem lekko oszukany, troche sie boje bo ma tylko 31 pozytywow, ale jak jest nowa (przynajmniej tak pisze) to jutro zadzwonie sie popytac, a dynosoft czy rogalloti czy inni znani tunerzy przerabiaja pompy? Pozdrawiam. :wink4:

PS dysponuje moze ktos wiedza, bodz odnosnikiem co do sposobu montarzu takiej pompy w silnikach AFN ? Chyba sobie sprawie bo mierze w 170KM a jak kupie pompe to moze 175KM. Z gory dziekuje.

Ehh zapomnialem zapytac, czy z taka nowa pompa musze jechac do pompiarza? czy rezam wkladam i lece do dynosoftu ?

Opublikowano

a motorek masz zdrowy zeby ci doł silniczka wytrzymal bo to juz sporo jak dla niego (afna) takie moce to w silniczkach o mocnym dole , zadzwon do witka i sie zapytaj jak te motory wytrzymuja takie moce i zalezy ile chcesz tym polatac

Opublikowano
  • Autor

na starym sprzecie (wtryski, turbo) autko bardzo dobrze sie spraawowalo, nawet z gazem w podlodze nie puszczal bakow, przy testach vagiem autko full obroty zero dymu :naughty: ale nie chwale, poprostu od 1 wlasciciela w szfajcarii a jak nie da rady to zrobi sie ile wytrzyma a pompa lepsza na luzie bedzie pracowac, co jak myslisz?

Opublikowano

ja bym zrobil program pod co co mam , zobaczyl bym ile wyjdzie i czy mi to starcza ,u rogala masz jedna korekte w cenie wiec nie ma problemu jak by ci nie starczylo to kupilbys pompe zalozyl i pojechał na korekte ale to moje zdanie zrobisz jak chcesz, po samym programie z tym co masz i tak bedzie szatan zobaczysz

Opublikowano
  • Autor

dzieki odzim, tylko ze do rogala pojade na koncu bo mam do niego 400+ km :D chyba aligator w katowicach jest najblizej, dogadalem sie z gosciem z allegro, sprzeda za 1500 i to jest nowka, chyba sie oplaca... Jeszcze co do pompy... na 10 w dobrym stanie idzie zrobic cos kolo 165-170 KM ?

Opublikowano

na 10 mm jest mozliwa taka moc, ale to juz wartosc graniczna

11 mm mozna znalesc tez taniej, ostatnio była taka za 700 zł :wink4: