HOLMATRO Opublikowano 14 Marca 2019 Opublikowano 14 Marca 2019 (edytowane) Witam, szukam adaptera jak w temacie do mojego 2.0 TFSI i turbiny k04-0064 która chce wsadzić. Wiem ze takie występują, chodzi o połączenie muszli K04 z DP który ma seryjne otwory do przykręcania do muszli K03. Jesli nie adapter, to cały downpipe. Gotowy, albo spawacza który coś takiego wykona. Edytowane 14 Marca 2019 przez HOLMATRO
dayd_4 Opublikowano 14 Marca 2019 Opublikowano 14 Marca 2019 6 godzin temu, HOLMATRO napisał: Witam, szukam adaptera jak w temacie do mojego 2.0 TFSI i turbiny k04-0064 która chce wsadzić. Wiem ze takie występują, chodzi o połączenie muszli K04 z DP który ma seryjne otwory do przykręcania do muszli K03. Jesli nie adapter, to cały downpipe. Gotowy, albo spawacza który coś takiego wykona. Idziemy grubo jasiu, teraz to już na pewno cię nie dogonię...
bartez90 Opublikowano 14 Marca 2019 Opublikowano 14 Marca 2019 A nie prosciej do Gregora napisac? Nawet na stronie ma projekty gdzie wsadzal k04-064 do b7 tfsi.
HOLMATRO Opublikowano 14 Marca 2019 Autor Opublikowano 14 Marca 2019 7 minut temu, bartez90 napisał: A nie prosciej do Gregora napisac? Nawet na stronie ma projekty gdzie wsadzal k04-064 do b7 tfsi. dzwonione, napisane, czekam. Ale szukam w wielu źródłach
jarek920 Opublikowano 15 Marca 2019 Opublikowano 15 Marca 2019 Flansze są chyba takie same k03 i k04 tfsi tak czytałem w necie
HOLMATRO Opublikowano 15 Marca 2019 Autor Opublikowano 15 Marca 2019 No i właśnie. Teraz zagłębiłem trochę temat i wychodzi na to ze inne są napewno jesli chodzi o K03 z 1.8T i chęć montażu 0064. Trzeba zamawiać przerobionego DP i wtedy bangla. Natomiast pytanie jak to jest z k03 w TFSI? Gregor mówi ze robił takie mody ale wszędzie i tak wrzucał nowego DP i nie zwrócił uwagi czy czymś się różni, robił na żywca, nie ma teraz nic żeby porównać. Napisalem do geremiego ma mi odpowiedzieć, nie odbiera poki co bo gania za częściami.
Kejsi Opublikowano 17 Marca 2019 Opublikowano 17 Marca 2019 Jakby ktoś miał namierzona sama flansze wydechu od k04-64 byłbym wdzięczny ?
HOLMATRO Opublikowano 27 Marca 2019 Autor Opublikowano 27 Marca 2019 Finalnie obyło się bez nowego DP i adapterów, przejść. Przerobione gwinty pod wydech seryjny, na zdjęciu wsadzona moja uszczelka od DP. To najrozsądniejsze wyjście
bartez80 Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Opublikowano 7 Kwietnia 2019 W dniu 27.03.2019 o 18:16, HOLMATRO napisał: Finalnie obyło się bez nowego DP i adapterów, przejść. Przerobione gwinty pod wydech seryjny, na zdjęciu wsadzona moja uszczelka od DP. To najrozsądniejsze wyjście No i fajnie to rozkminiles ,z tym przestawieniem gwintow:) a reszta pasuje bez problemu? To znaczy się , czy płaszczyzna muszli wydechowej jest w tym samym miejscu ,co płaszczyzna od starej turbinki??
HOLMATRO Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2019 6 godzin temu, bartez80 napisał: No i fajnie to rozkminiles ,z tym przestawieniem gwintow:) a reszta pasuje bez problemu? To znaczy się , czy płaszczyzna muszli wydechowej jest w tym samym miejscu ,co płaszczyzna od starej turbinki?? Wydaje mi się, że tak. Chociaż jednocześnie zmienialem wydech z Fabrikat Raya na Millteka, więc nie wiem czy nie przesunąłem nieświadomie miejsca połączenia DP z turbo, bo montowalem wszystko od podstaw, nie miałem punktu odniesienia.
Lomaj Opublikowano 24 Grudnia 2019 Opublikowano 24 Grudnia 2019 To turbo to chyba chińczyk, co? Jak się to sprawuje?
Rekomendowane odpowiedzi