borowik777 Opublikowano 15 Marca 2019 Opublikowano 15 Marca 2019 Witam wszystkich jestem nowy więc prosze o wyrozumiałość ? mam audi a4b7 rok 2006 silnik 2.0 tdi oznaczenie BPW od jakiegoś czasu zaczęły sie problemy z paleniem musiałem dłużej kręcić aby zapalał wyglądało to tak jakbym wymienił filtr paliwa wówczas trzeba kręcić dłużej i on jak dostaje paliwo zaczyna łapać i było ok zdarzało sie to raz na jakiś czas pewnego dnia pojechałem na zakupy i dno kręce i nic przyjechał kolega z kompem podpieliśmy i żadnych błedów nie pokazało więc daliśmy mu plaka w rurę od interkulera i zagadał od razu po tym jezdziłem może około 3 tygodni i nie było problemu z paleniem aż znów pewnego dnia to samo więc znów plak i jadę sprawdziłem u mechanika jeszcze raz żadnych błędów wymieniliśmy czujnik położenia wałka rozrządu dalej to samo paliłem na światłach i też nic sprawdzony był też jak nie odpalił pompa bije paliwo, teraz zdarza się to cora częściej a dzisiaj znów musiałem odpalac go na plaku nie mam juz pomysłu może któryś z was miał lub spotkał sie z podobnym problemem? Bardzo proszę o pomoc ☹️
Dev Opublikowano 15 Marca 2019 Opublikowano 15 Marca 2019 (edytowane) dlaczego był wymianiany czujnik połozenia wałka ? Edytowane 15 Marca 2019 przez Dev
borowik777 Opublikowano 15 Marca 2019 Autor Opublikowano 15 Marca 2019 24 minuty temu, Dev napisał: dlaczego był wymianiany czujnik połozenia wałka ? Mechanik tak stwierdził że może to być przyczyną jednak okazało się ze nie.☹️
Dev Opublikowano 15 Marca 2019 Opublikowano 15 Marca 2019 (edytowane) nie bez powodu to zrobił, był jakis z tym związany błąd ? Edytowane 15 Marca 2019 przez Dev
borowik777 Opublikowano 15 Marca 2019 Autor Opublikowano 15 Marca 2019 Tak jak już wspomniałem po podpięciu do komputera nie znalazł żadnego błędu
ecobuda Opublikowano 15 Marca 2019 Opublikowano 15 Marca 2019 Na ciepłym też ciężko pali?, może świece żarowe
borowik777 Opublikowano 15 Marca 2019 Autor Opublikowano 15 Marca 2019 1 godzinę temu, Dev napisał: jaka jest wartośc synchronizacji ? czego ma dotyczyć ta wartość synchronizacji bo nie ogarniam ?
Dev Opublikowano 15 Marca 2019 Opublikowano 15 Marca 2019 Synchronizacja walka rozrządu Silnik, Bloki pomiarowe, kanal 4, okienko 4
borowik777 Opublikowano 16 Marca 2019 Autor Opublikowano 16 Marca 2019 10 godzin temu, Dev napisał: Synchronizacja walka rozrządu Silnik, Bloki pomiarowe, kanal 4, okienko 4 ok jak tylko uda mi sie to ogarnąć z mechanikiem to się odezwę
Rekomendowane odpowiedzi