Marcin0602 Opublikowano 17 Marca 2019 Opublikowano 17 Marca 2019 Witam wszystkich forumowiczów Niedawno wymieniłem rozrząd w swoim silniczku z racji zakupu auta :) zrobiłem to sam w garażu według manuala i wszystko działa jak należy auto przyspiesza nie szarpie itd ( zrobiłem już tysiąc km w tym małą trasę i naprawdę nie ma się czego przyczepić ) ale dziś zdjąłem osłonę rozrządu by zobaczyć jak to po prostu wszystko wygląda i ujrzałem że pasek nie jest na środku tylko na jednym z brzegów ( musiałem nie zwrócić uwagi na to podczas zakładania i tak się ułożył ) nie schodzi poza rant koła lecz jest po prostu przy jego brzegu na wideo zobaczycie sami :) i druga sprawa pojawiły się na pasku dziwne wyżłobienia na zdj widoczne . Moje pytanie brzmi czy zostawić pasek w takiej pozycji czy po prostu go zsunąć bardziej na środek oraz czy te wyżłobienia to rzecz normalna ? dodam że cały kit jest z firmy INA HAJB7778.MP4
furek4 Opublikowano 30 Marca 2019 Opublikowano 30 Marca 2019 Hej sprawdź czy coś przypadkiem nie uciera o pasek. Bo to wygląda jak by coś tarło pasek zobacz na osłonie rozrządu czy nie jest przetarty gdzieś.
AndrzejK. Opublikowano 30 Marca 2019 Opublikowano 30 Marca 2019 (edytowane) Kolego, osiowość pracy paska ustala pompa wody i nawet jak byś chciał przesunąć go bardziej aby pracował bardziej centralnie na kole to i tak "wróci" na swoje miejsce. Zresztą porównaj ułożenie swojego paska do filmików w necie.... są chyba podobnie ułożone na kole, ale sprawdz sobie osobiście. Co do "wyżłobień" jak to określiłeś, nie mam pojęcia, wydaje mi się jednak,że nowy pasek nie powinien być taki "przezroczysty" po prawie zerowym przebiegu,ale to tylko moja opinia.. Z Twojego filmu nie wynika,aby gdzieś coś ocierało, pracuje wszystko stabilnie. Edytowane 30 Marca 2019 przez AndrzejK.
Rekomendowane odpowiedzi