Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

1.8t quattro 300+ by Mintek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bardzo ładnie to wszystko się prezentuje, tak jak już kiedyś chwaliłem, idziesz dobrą drogą. Napisz coś o klatce, którą widzę na ostatnim zdjęciu. No i co z tą mocą w końcu, wystrojone, jak ile?

Pozdr!

Opublikowano

Kurła to 10.5j robi straszną robotę i raczej tam siedzi rollbar:) A ja znów chciałbym żebyś coś powiedział o turbawce, takie K04 siada p&p czy jest jakaś rzeźba z kolektorem?i nie pytam o olej, wodę, bo to oczywista oczywistość. Jak to ci wstaje, przy ilu masz full boostu? Korby masz zakute czy serie? Czy może jakiś stroker czego nie doczytałem:D  Tak czy siak, projekt zacny pogratulować, mało jest kombi dwuosobowych:D:D

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor
W dniu 27.06.2019 o 21:07, YoGi1984 napisał:

Kurła to 10.5j robi straszną robotę i raczej tam siedzi rollbar:) A ja znów chciałbym żebyś coś powiedział o turbawce, takie K04 siada p&p czy jest jakaś rzeźba z kolektorem?i nie pytam o olej, wodę, bo to oczywista oczywistość. Jak to ci wstaje, przy ilu masz full boostu? Korby masz zakute czy serie? Czy może jakiś stroker czego nie doczytałem:D  Tak czy siak, projekt zacny pogratulować, mało jest kombi dwuosobowych:D:D

K04-064 wbrew wszystkim znawcą siada ze tak powiem bardzo P&P ? do bloku przykrecasz adapter a do adaptera turbine. W zestawie jest wszystko do przykrecenia wraz z uszczelkami. A co do wody to trzeba wydłużyć przewod zasilający ( ja akurat kupilem wężyk i na porządne opaski założyłem go na ori "krućce") spływ wody takze trzeba wydłużyć bo turbina bardziej odstaje w kierunku podluznicy. W tym przypadku wstawilem metalową rurke w gumowy wąż zeby wydłużyć ? Co do oleju to wystarczy przerobic spływ, zakuc lub zastosować także olejowy wąż zdby wydłużyć przewod.  Cały sezon tak przejezdzilem i zero wycieków 

Opublikowano
  • Autor

Wybaczcie moją dluga nie obecność lecz wracam z nowościami. Wkoncu udało sie finalnie wystroic be-szóstkę ?.  Wiele przeciwnosci losu mi dokuczało lecz wkoncu dałem rade. Po 3 wymianach wtryskow, wymianie sondy, odmy, dobraniu odpowiedniej przeplywki. Uszczelnieniu powstajacych nieszczelnosci( jak na złość ?) i wizyty u pseudo tunera ( z pospiechu) w końcu trafiłem na odpowiednią osobe co poskladala to do kupy i jest. received_746663135812799.jpeg

Pękła trójka z przodu ? z jakims tam zapasem bo szło jeszcze poprawić wszystko ale takie kreski zadowoliły mnie w 100%. Auto jedzie w rzeczywistości tak jak i na papierze ?

Teraz zostało pomyśleć nad sprzeglem, bo seryjne długo nie wytrzyma mimo ze jest nowe ? miał ktoś stycznosci z jednomasem, jak to ugryźć? czy zestaw z awx dodatkowo obity kewlarem? 

Opublikowano

Ładnie:-)

Rozumiem, że słupek nie był otwierany? Góra i dól seria?

Opublikowano

Marcin

Gratulacje, ładny wynik ?

Korby wrzucałeś kute ?

Jeśli tak jakie ?

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Słupek seria ?

Opublikowano

Fajny wynik jak na seryjny słupek. Nm łagodnie narasta to nic nie powinno się dziać.

Sprzęgło możesz wrzucić awx, spokojnie wytrzyma te 400 nm. W kevlarze tym bardziej będzie z zapasem.

Opublikowano
  • Autor
3 minuty temu, bartez90 napisał:

Fajny wynik jak na seryjny słupek. Nm łagodnie narasta to nic nie powinno się dziać.

Sprzęgło możesz wrzucić awx, spokojnie wytrzyma te 400 nm. W kevlarze tym bardziej będzie z zapasem.

Kupić kompletny zestaw i ta nowa tarcz wysłać do obicia czy mogę moja starą tarcz?

Opublikowano
W dniu 12.11.2019 o 19:33, Marcin22248 napisał:

Kupić kompletny zestaw i ta nowa tarcz wysłać do obicia czy mogę moja starą tarcz?

A jakie masz teraz sprzęgło? Nowe ori bfb?

Jak tak to obicie kevlarem powinno wystarczyć na te 400 nm. Wbrew pozorom te sprzęgła w 1.8t bfb/bex nie są takie słabe. U mnie sprzęgło po przebiegu 230 tyś spokojnie wytrzymuje ponad 340 nm i to mocno z dołu. Wcale się nie ślizga.

Jeśli planujesz w przyszłości kucie i robienie większej mocy to dawaj od razu awx i w kevlar.

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, bartez90 napisał:

A jakie masz teraz sprzęgło? Nowe ori bfb?

Jak tak to obicie kevlarem powinno wystarczyć na te 400 nm. Wbrew pozorom te sprzęgła w 1.8t bfb/bex nie są takie słabe. U mnie sprzęgło po przebiegu 230 tyś spokojnie wytrzymuje ponad 340 nm i to mocno z dołu. Wcale się nie ślizga.

Jeśli planujesz w przyszłości kucie i robienie większej mocy to dawaj od razu awx i w kevlar.

Pytanie w jakim stanie jest dwumas? I czy zniesie te Nm. Nie bylo zadnych nie pokojacych oznak zużycia.

Opublikowano

A teraz sprzęgło Ci się ślizga? Jak nie to na razie bym nic nie ruszał.

Opublikowano
  • Autor

No właśnie zaczyna się slizgać

Opublikowano

Ale te vosseny wyglądają świetnie, i te kubły :shock3:

Piękne auto

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

A więc tak, udało mi się zakupić zestaw, a dokładnie to narzeczona mnie uprzedziła i kupiła mi kompletny zestaw pod choinkę ? koło jednomasowe, tarcz sprzegla w kewlarze. Zostało tylko zamontować lecz na razie trwaja prace nad czymś innym. Na przód wpada zacisk z porsche panamera turbo, 6-tłok z tarcza 370mm z audi ttrs. Na tył zacisk z Mercedesa AMG GT, na tarczy 360mm. Wykonałem własnoręcznie  drewniane adaptery a brat zrobił mi to na tokarce CNC ze stali. Pozostało wszystko odświeżyć i zamontować? 

Zapraszam do śledzenia nowo otwartej strony na fb, więcej czasu mam ostatnio więc zajmuje się wiecej pierdołami ?

https://www.facebook.com/pg/A4-b6-by-Mintek-109318767294261/community/?ref=page_internal

20200215_152555.jpg

20200208_152612.jpg

20200208_141858.jpg

20200213_204601.jpg

Opublikowano

Witaj ? ile wyniosło Cię lakierowanie dekorów w piano black? 

Edytowane przez Sicu

Opublikowano
  • Autor
W dniu 16.02.2020 o 12:59, Sicu napisał:

Witaj ? ile wyniosło Cię lakierowanie dekorów w piano black? 

Nie chcę Cię skłamać ale coś okolo 200zł