Banan96 Opublikowano 28 Marca 2019 Opublikowano 28 Marca 2019 Witam mam a4 b6 1.9 tdi quattro w aucie chcę wyregulować położenie lewarka zmiany biegów jest on bardzo pochylony w prawo jednak nie mogę zdjąć tej osłony wygłuszającej ponieważ blokada skrzyni biegów przeszkadza wie ktoś jak ją zdemontować ? Od góry nie widzę żadnych śrub nie mam pojęcia jak się do tego zabrać.
OlekS Opublikowano 28 Marca 2019 Opublikowano 28 Marca 2019 O jakiej blokadzie mówisz, bo coś nie rozumiem, zrób zdjęcie. A tak, ściągasz pokrywę gałki, wyciągasz parę gąbek, odkrecasz 2 nakrętki na 10 i wyjmujesz ostatnie wygłuszenie, wtedy jest dostęp do regulacji
Banan96 Opublikowano 29 Marca 2019 Autor Opublikowano 29 Marca 2019 Chodzi mi o blokadę zabezpieczenie antykradzieżowe
Banan96 Opublikowano 31 Marca 2019 Autor Opublikowano 31 Marca 2019 Zauważyłem że blokada jest przykrecona 4 śrubami czy trzeba je odkręcić od dołu czy rozebrać cały tunel ? Na zdjęciach zaznaczyłem śruby.
nygus069 Opublikowano 31 Marca 2019 Opublikowano 31 Marca 2019 Te śruby są zrywane przy montażu blokady ,jedyny sposób demontażu to tylko wiercenie i może bć problem z kupnem nowych śrub
Banan96 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Znalazłem lepszy sposób na zdemontowanie blokady wystarczy młotek i przecinak kilka puknieć w nakrętki i można je odkręcać ręką.
Rekomendowane odpowiedzi