mk4 Opublikowano 7 Marca 2009 Opublikowano 7 Marca 2009 Witam z tego co dowiedziałem się w wątku "[b6 BDG] Podgrzewanie foteli - jeden nie grzeje" (http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t46192.0.html;highlight=mata+grzewcza) nie jest to problem z założeniem maty...fotele się prosto rozkłada...tylko... pytanie mam takie czy każda mata podejdzie do tego fotela czy one się jakoś różnią?
siemian Opublikowano 7 Marca 2009 Opublikowano 7 Marca 2009 Z ETKI wynika że są inne (przynajmniej różnią się litekami na końcu numeru). Potrzebujesz maty: 2x 8E0 963 555 AB i 2x 8E0 963 557 AA plus okablowanie.
mk4 Opublikowano 8 Marca 2009 Autor Opublikowano 8 Marca 2009 ciekawe czym one się różnią od zwykłych....
siemian Opublikowano 8 Marca 2009 Opublikowano 8 Marca 2009 jeśli się różnią to pewnie mocowaniem albo wielkością. Tak myśle. Ale wydaje mi się że mata ze zwykłych foteli też powinna pasować. Najważniejsze że masz całą instalacje w aucie do grzanych foteli bo mysle ze z tym by był większy problem Pozdrawiam
alvaro Opublikowano 8 Marca 2009 Opublikowano 8 Marca 2009 Co do rozbiórki fotela to nie jest ona aż taka prosta fotel S-line (mata z końcówką AB) różni się tym ( od zwykłego ) że grzany jest również ten element wysuwany zaraz wrzucę fotkę tej maty (jestem po wymianie maty siedziska w fotelu kierowcy) cena 310 zł :
mk4 Opublikowano 8 Marca 2009 Autor Opublikowano 8 Marca 2009 Dzięki śliczne alvaro oj to sobie liczą ... zastanawiam się czy można zwykła wstawić, nie musi być grzane przednie wysuwany element... alvaro te fotele to trzeba do tapicera czy da się je normalnie na części rozebrać (rozumiem ze nie tak prosto ;/)?
alvaro Opublikowano 8 Marca 2009 Opublikowano 8 Marca 2009 Da się założyć tą bez wysuwanego elementu ale cena jest taka sama :gwizdanie: Da się rozebrać trzeba tylko robić to powolutku i z głową... Wg mnie maty te przepalają się przez to że Audi ma "mechanicznie" ustawiany poziom grzania (w Mercedesie jest tak że jak ustawisz grzanie na maxa to po kilku minutach i tak się przestawia na słabsze grzanie a w Audiku jak ustawisz tak cały czas grzeje... )
mk4 Opublikowano 8 Marca 2009 Autor Opublikowano 8 Marca 2009 no tak to wada... ale wiesz można poszukać kogoś kto ma jakieś stare fotele or kopić fotele z grzaniem za 200 oba i wyciągnąć z nich maty...
siemian Opublikowano 8 Marca 2009 Opublikowano 8 Marca 2009 to maty przepalają się od temperatury,czy od czego?
julo23 Opublikowano 28 Marca 2010 Opublikowano 28 Marca 2010 Chyba musimy sobie założyć wątek dla B6. ALe może nam się upiecze Ja mam pytanie czy do moich foteli : Podejdzie taka mata z VW ? Wizualnie chyba pasi. I mam prośbe żeby ktoś posiadający ETKE zerknął jaką ja tą mate potrzebuje. Z góry dzieki.
alvaro Opublikowano 28 Marca 2010 Opublikowano 28 Marca 2010 julo23 Do Twojego fotela powinna byćmata jak na mojej fotce bo jest to (niemalże) taki sam fotel jak S-linowy od B7 także widać że ta mata nie do końca będzie pasować...
julo23 Opublikowano 29 Marca 2010 Opublikowano 29 Marca 2010 Ja chyba potrzebuje maty o numerze: 8E0 963 555 G - siedzenie 8E0 963 557 S -oparcie EDIT: Jednak kolega z mi sprawdził po numerze VIN i musze mieć takie 8E0963555AB i 8E0963557N
jankes85 Opublikowano 13 Stycznia 2012 Opublikowano 13 Stycznia 2012 szukam również maty z dokładką do foteli sportowych. ktoś chce sprzedać albo ma namiary??
Wihajster Opublikowano 13 Stycznia 2012 Opublikowano 13 Stycznia 2012 szukam również maty z dokładką do foteli sportowych. ktoś chce sprzedać albo ma namiary?? a może dasz ogłoszenie na forum w odpowiednim dziale, że chcesz kupić??
jankes85 Opublikowano 18 Stycznia 2012 Opublikowano 18 Stycznia 2012 szukam również maty z dokładką do foteli sportowych. ktoś chce sprzedać albo ma namiary?? a może dasz ogłoszenie na forum w odpowiednim dziale, że chcesz kupić?? jak ty na to wpadłes??
Rekomendowane odpowiedzi