piotrsob1 Opublikowano 1 Maja 2019 Opublikowano 1 Maja 2019 (edytowane) Witam. Po wymianie silnika w A2-ce 1,4 TDI z racji innego modelu miski olejowej nie było co zrobić z czujnikiem poziomu oleju ... Mechaniory powiesili go na trytytkach przu silniku , przez pewien czas było oki, ale w końcu zaczął notorycznie upominać o małej ilości oliwy Odpięty całkowicie wali błędem przerwy w swoim obwodzie i na FIS-ie wyświetla na żółto konewkę z napisem " sensor "..... Ma ktoś jakiś pomysł jak go ubezwłasnowolnić , aby siedział cicho i nie zaśmiecał FIS-a niepotrzebnymi komunikatami ? Edytowane 1 Maja 2019 przez piotrsob1
kamil-vag Opublikowano 1 Maja 2019 Opublikowano 1 Maja 2019 Przepatrz adaptacje w liczniku. W A4 B6/B7 da się go normalnie wyłączyć...
piotrsob1 Opublikowano 3 Maja 2019 Autor Opublikowano 3 Maja 2019 (edytowane) Załatwiłem dziada druciarską metodą .... Jeden z otworów do przestrzeni pomiarowej czujnika zaślepiłem kawałkiem gumowego węża i opaską na nim , przestrzeń pomiarową wypełniłem olejem za pomocą strzykawki po czym drugi otwór zaślepiłem małym wkrętem ....... Tak przygotowany powieszony w komorze silnika na trytytkach widzi to co chciałem i nie zawraca gitary P.S. Jak się kiedyś dokopie do wiedzy jak go wyłączyć to go stamtąd wywalę , ale nie mam już ciśnienia na to Edytowane 3 Maja 2019 przez piotrsob1
Rekomendowane odpowiedzi