lukasz432120 Opublikowano 1 Maja 2019 Opublikowano 1 Maja 2019 Witam. Mam taki problem, że po odebraniu auta od lakiernika nie wyświetla daty ani przebiegu na wyświetlaczach. Samochód był odłączony od akumulatora ok 2 tygodnie. Wiem, że dzieją się cyrki z błędami po podłączeniu aku z powrotem, ale przeważnie znikają po jakimś czasie lub po podłączeniu VAGA. Miałem błąd BREMSE na fisie, ale zniknął po paru godzinach a od dwóch dni po odebraniu dalej nie pokazuje daty ani przebiegu. Dodam, że wcześniej działały normalnie i teraz tylko się podświetlają. W VAGU żadnych błędów od licznika niema. Jakieś pomysły???? Dodam jeszcze że mechanik na pewno ma mózg żeby odłączyć aku jak się coś spawa przy aucie
Makale Opublikowano 1 Maja 2019 Opublikowano 1 Maja 2019 VCDS i błędy sprawdzić. Nie spawał czegoś na aucie na podłączym aku? Bezpieczniki sprawdzałeś?
lukasz432120 Opublikowano 1 Maja 2019 Autor Opublikowano 1 Maja 2019 Na pewno nic nie spawał z podłączonym aku. Bezpieczniki całe. Ale jest już lepiej bo coś już zaczyna się pojawiać tylko powoli znika. Może jutro będzie lepiej
szpakuziom Opublikowano 2 Maja 2019 Opublikowano 2 Maja 2019 Mam to samo, tylko z drugą stroną. Licznik wyciągałem, bo go wymieniałem na kolorowy i pewnie coś nie styka, w poprzednim aucie miałem to samo, wystarczyło wyciągnąć licznik na stół i go rozkręcić, przedmuchać i przeczyścić styki.
lukasz432120 Opublikowano 22 Maja 2019 Autor Opublikowano 22 Maja 2019 Zamykam. Wszystko po 2 tyg wróciło do normy. Dziękuje za odpowiedzi.
Rekomendowane odpowiedzi