Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zaciski hamulcowe SKV- jakieś opinie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

szukam opinii na temat części marki skv a konkretnie zacisków hamulcowych do mojej A4 B6,

ktoś coś wie ?

Opublikowano

wahacze mam pół roku na razie ok 

Opublikowano

u mnie zaciski hamulcowe skv od ponad 2 lat,

jak do tej pory wszystko działa

Opublikowano

Nie wiem na ile moja wypowiedź będzie odebrana jako obiektywna? ale oferowane przez nas zaciski hamulcowe nie sprawiają problemów i cieszą się dobrą opinią z rynku. Nie wymagamy przy tym zwrotu starego zacisku i nie pobieramy żadnych kaucji którą później różnie to bywa  z odzyskaniem .....

Opublikowano

Kupowanie nowych zacisków to ostateczność, jak już ze starych nic się nie da zrobić. Brałem jeden regenerowany przed zimą z kaucją i szybko ją odzyskałem. A w przednich sam ogarnąłem gumki i tłoczek mimo iż robiłem to pierwszy raz.

Opublikowano
  • Autor
17 godzin temu, mszark napisał:

Kupowanie nowych zacisków to ostateczność, jak już ze starych nic się nie da zrobić. Brałem jeden regenerowany przed zimą z kaucją i szybko ją odzyskałem. A w przednich sam ogarnąłem gumki i tłoczek mimo iż robiłem to pierwszy raz.

u mnie właśnie było odwrotnie, kaucja wpłacona 200 zł a jak przyszło do oddania to do tej pory pieniędzy nie widać ...

Opublikowano
22 godziny temu, joko88 napisał:

u mnie właśnie było odwrotnie, kaucja wpłacona 200 zł a jak przyszło do oddania to do tej pory pieniędzy nie widać ...

skąd ja to znam :D 

co do zacisków skv jak na taką cenę nie ma co się spodziewać cudów ale u mnie od zeszłego roku i zero problemów

Opublikowano
W dniu 8.05.2019 o 20:28, Dystrybutor SKV napisał:

Nie wiem na ile moja wypowiedź będzie odebrana jako obiektywna? ale oferowane przez nas zaciski hamulcowe nie sprawiają problemów i cieszą się dobrą opinią z rynku. Nie wymagamy przy tym zwrotu starego zacisku i nie pobieramy żadnych kaucji którą później różnie to bywa  z odzyskaniem .....

Macie tył S4 B6?

Opublikowano
7 godzin temu, malin157 napisał:

skąd ja to znam :D 

co do zacisków skv jak na taką cenę nie ma co się spodziewać cudów ale u mnie od zeszłego roku i zero problemów

Zaciski hamulcowe SKV nie mają robić cudów mają tylko poprawnie działać ?  taka mała opinia :P

Jeśli chodzi o zwrot starego rdzenia zacisku to często jest z tym tak, że firmy regenerujące na siłę szukają powodu odrzucenia starego zacisku inkasując przy tym nie małą kaucję.

Dla przykładu ABS sprzedaje zarówno nowe zaciski hamulcowe jak i regenerowane, nawet jak sprzedaje nowe zaciski to i tak wymaga zwrotu starego - po co?

Ze względu na to, że w każdym przypadku ABS jest zarobiony - jeśli klient zwróci zacisk i ABS stwierdzi że nie nadaje się do regeneracji  to kaucja zostaje u ABS

Jeśli klient kupi zacisk i a zwrócony stary ABS może tanio zregenerować (taniej niż koszt zakupu u dostawcy nowego zacisku) to go zregeneruje i sprzeda jako regenerowany ?

Opublikowano
W dniu 10.05.2019 o 20:56, Wandej napisał:

Macie tył S4 B6?

Prosiłbym o upewnienie się co do OE jeśli jest to 8E0615423B i  8E0615424B

to lewy tył 23SKV323

Prawy tył 23SKV324

dostępne w ilościach powyżej 100 sztuk

Opublikowano

Nie to nie te. Na wentylowana tarcze 300mm. Trw chyba bht256/255

Opublikowano
3 minuty temu, Wandej napisał:

Nie to nie te. Na wentylowana tarcze 300mm. Trw chyba bht256/255

niestety tych zacisków nie mamy

Opublikowano
  • Autor

dzięki za pomoc, pokopałem trochę w necie z tego co czytałem skv ma dobre opinie,

postanowiłem zamówić zaciski hamulcowe mam tylko nadzieje że nie będę żałował

Opublikowano

nie będziesz, u mnie od ponad 2 lat i nic się nie dzieje a cena ok 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie mam pytanie, zamówiłem ostatnio zaciski właśnie tej marki z polecenia, 

w środku pudełka znajduję się jakiś płyn w takiej małej torebce co to jest ? 

Opublikowano

Smar do prowadnic?

Opublikowano

czemu on ma służyć ? bardziej jako zabezpieczenie czy zwykłe przesmarowanie elementów ?

Opublikowano

Dokładnie tak jak kolega wyżej wspomniał do każdego naszego zacisku dodajemy smar, który ma zapewnić
ochronę powierzchni prowadnic uchwytu zacisku przed korozją a także przeciwdziałać blokowaniu się
klocków hamulcowych w obudowie zacisku.

Opublikowano

rozumiem dzięki za pomoc, pytam bo nawet mój mechanik mówił że pierwszy raz się z tym spotyka

Opublikowano
2 godziny temu, Emilianov napisał:

rozumiem dzięki za pomoc, pytam bo nawet mój mechanik mówił że pierwszy raz się z tym spotyka

To chyba bardzo mało z hamulcami do czynienia miał. Praktycznie każdy zestaw przychodzi ze specjalnym smarem, tak samo jak klocki hamulcowe się kupuje, też w zestawie jest ten smar.