Jack267 Opublikowano 2 Czerwca 2019 Opublikowano 2 Czerwca 2019 Wróciłem z trasy i po wjechaniu do miasta przejechałem około 5 km na wysokich obrotach i przed dojazdem do domu (200 metrów) samochód zaczęło mocno trzesc i poszedł biały dym z wydechów. Sprawdzony stan płynu chłodzącego jest prawidłowy, olej na bagnecie koloru ciemnej zgniłej zieleni, miska olejowa mokra od oleju lecz bez widocznych plam na ziemi. Proszę o pomoc
tomek29 Opublikowano 4 Czerwca 2019 Opublikowano 4 Czerwca 2019 Możliwe że uszczelka pod głowicą .Bo biały dym to para.
rafal8484 Opublikowano 4 Czerwca 2019 Opublikowano 4 Czerwca 2019 mogło się skończyć turbo, sprawdź czy nie poszedł olej do wydechu, inna opcja, sprawdź ciśnienie na tłokach, bo objaw bardziej na dziurę w tłoku (nierówna praca), możesz też jak jeszcze odpali odkręcić korek wlewu oleju i zobaczyć czy nie robi zbyt dużego ciśnienia w silniku ewentualnie zajrzyj do rozrządu, może trochę mało precyzyjnie ale na razie tyle mi do głowy przychodzi, daj znać co i jak
Rekomendowane odpowiedzi