Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[1Z] kontrolka świec żarowych.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam pytanko, czy kontrolka od świec żarowych powinna zapalać sie zawsze przy włączonym zapłonie czy tylko przy temperaturach minusowych?? :a4fan:

Opublikowano

U mnie zawsze się zapala

Opublikowano

nazwij poprawnie temat :bicz:

zawsze powinna na moment błysnąć/zapalić się

Opublikowano

Jestem po wymiane świec i nadal sie nie zapalają :rolleyes:

Opublikowano

powinna sie zapalic ....

sprawdz zarówke...

w niektórych modelach Audi 80 B4 1.9 TDI (1Z) kontrolka zapalała sie tylko ponizej 5 stopni (kiedy jest wymog dłuższego zagrzania swieczek)

poprawiłem temat ... :evil:

Opublikowano

wiatm mialem dokladnie tai sam problem jakis rok temu,kontrolka od swiec gasla zaraz po przekrecenu kluczyka czyli nie grzal swiec dodam ze na dworzu mroz -20 po sprawdzeniu vag-iem okazalo sie ze jest paniety czujnik temeratury na wskazowce pokazywal stan normalny a do komputera stan przeklamany,na vag-u wychodzilo cos kolo 130 C

po wymianie czujnika wszystko wrocilo do normy,mozna sprawdzic czy to napewno czujnik,poprostu odlaczyc na chwile czujnik temp i przekrecic kluczyk jesli swiece beda sie swiecic dlugo to napewno czujnik, odlaczona wtyczka od czujnika zawsze pokazuje stan minimalny temp do komputera pozdrawiam :cool:

[ Komentarz dodany przez: pre_pl: 21-03-2007, 10:59 ]

Dołączył: 19 Wrz 2006 i nie wiesz jakie panują zasady na forum ?

Zajrzyj do działu Newbie !

Opublikowano

Witam.

Dołączę do tematu gdyż taż mam podobny problem, a mianowicie polega on na tym, że u mnie ta lampka się nigdy nie zapala(myślę dziwne mój brat ma w 28-mio letnim mercu tę lampke, a ja jejbym nie miał - niemożliwe). Auto palę na wyczucie.

Podejrzewam przepaloną żarówkę.

Może ktoś miał podobny problem? Prośba o wskazówki.

Opublikowano

Może ktoś miał podobny problem? Prośba o wskazówki.

wskazówki masz napisane wyzej ... :exclaim: :exclaim: :exclaim: :evil::evil::evil:

Opublikowano

U mnie zawsze się zapala kontrolka świec nawet na chwilke, ale zawsze

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...