wochu1878 Opublikowano 14 Czerwca 2019 Opublikowano 14 Czerwca 2019 Witam wszystkich, szwankuje mi tylny most i mam problem z jego doborem do mojej Audi A4 B7 1.8T BFB. Dobierałem na podstawie tego numeru 0AR525053A. Za pierwszym razem, jeszcze przed zimą kupiłem most na allegro wg tego oznaczenia, ale z oznaczeniem 0AR... 1-2-1. Nie 2-1-1 jak na zdjęciu. Ówczesny mechanik stwierdził, że to bez znaczenia. Most nie pasował. Teraz kupiłem most dokładnie z tym oznaczeniem 2-1-1, będąc święcie przekonanym, że w tym tkwił problem. Niestety, dyfer nadal nie pasował, inne "łapy" łączące z półosiami. Obecny mechanik twierdzi, że to pewnie oznaczenie samej obudowy. Na górze dyfra jest jeszcze numer 063-0282, ale po tym numerze nic nie mogę znaleźć, pewnie nie tędy droga. Jest mi ktoś w stanie pomóc w tym temacie? Może ktoś posiada taki most. Proszę o pomoc, za którą się odwdzięczę
golden87 Opublikowano 14 Czerwca 2019 Opublikowano 14 Czerwca 2019 1 godzinę temu, wochu1878 napisał: Witam wszystkich, szwankuje mi tylny most i mam problem z jego doborem do mojej Audi A4 B7 1.8T BFB. Dobierałem na podstawie tego numeru 0AR525053A. Za pierwszym razem, jeszcze przed zimą kupiłem most na allegro wg tego oznaczenia, ale z oznaczeniem 0AR... 1-2-1. Nie 2-1-1 jak na zdjęciu. Ówczesny mechanik stwierdził, że to bez znaczenia. Most nie pasował. Teraz kupiłem most dokładnie z tym oznaczeniem 2-1-1, będąc święcie przekonanym, że w tym tkwił problem. Niestety, dyfer nadal nie pasował, inne "łapy" łączące z półosiami. Obecny mechanik twierdzi, że to pewnie oznaczenie samej obudowy. Na górze dyfra jest jeszcze numer 063-0282, ale po tym numerze nic nie mogę znaleźć, pewnie nie tędy droga. Jest mi ktoś w stanie pomóc w tym temacie? Może ktoś posiada taki most. Proszę o pomoc, za którą się odwdzięczę Zrób zdjęcie wlepy z książki lub auta z oznaczeniem skrzyni, to sprawdze Ci w ETCE jakie pasuja mosty.
wochu1878 Opublikowano 14 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 14 Czerwca 2019 3 minuty temu, golden87 napisał: Zrób zdjęcie wlepy z książki lub auta z oznaczeniem skrzyni, to sprawdze Ci w ETCE jakie pasuja mosty. Skrzynia GJW
golden87 Opublikowano 14 Czerwca 2019 Opublikowano 14 Czerwca 2019 7 minut temu, wochu1878 napisał: Skrzynia GJW Niestety dla takiej konfiguracje przewidziano 2 rodzaje mostów z tąd pewnie problem...oba maja przelozenie 37/9 natomiast wygladaja troche inaczej... pewnie kupiles ten drugi
wochu1878 Opublikowano 14 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 14 Czerwca 2019 21 minut temu, golden87 napisał: Niestety dla takiej konfiguracje przewidziano 2 rodzaje mostów z tąd pewnie problem...oba maja przelozenie 37/9 natomiast wygladaja troche inaczej... pewnie kupiles ten drugi Okej, czyli ma być przełożenie 37:9? Muszę się kierować w takim razie oznaczeniami HNQ itd.
golden87 Opublikowano 14 Czerwca 2019 Opublikowano 14 Czerwca 2019 Teraz, wochu1878 napisał: Okej, czyli ma być przełożenie 37:9? Muszę się kierować w takim razie oznaczeniami HNQ itd. tak, A czym sie bedziesz kierował czy numerem czy oznaczeniem to juz Twoja sprawa, byle mieć dobry.
Dejvo199 Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Roznia sie natomiast wszystko pasuje. Ja kupilem etr ktory okazal sie rowniez uszkodzony i problem jest z dostaniem . Udalo sie cos wyszukac? Rozwiazales problem?
Karol0102 Opublikowano 13 Stycznia 2020 Opublikowano 13 Stycznia 2020 Czy etr z b7 znajdę w jakieś b6?
Dejvo199 Opublikowano 17 Października 2020 Opublikowano 17 Października 2020 siema nie widziałem , że napisałes , moze być problem ;/ ale czasami w b6 z 2004 r sie trafiły ale koniecznie musi byc na 6 skrzyni.
Rekomendowane odpowiedzi