Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż CB w schowku pasazera A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Już próbowałem i szczerze mówiąc nie jest to zbyt dobry pomysł - mikrofon strasznie zbiera to co się dzieje w samochodzie. Poza tym dobrze jest mieć 2 mikrofony jeden do CB a drugi do telefonu (ja mam zamontowane 2 :decayed: )

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

panowie a ja z innej beczki...mianowicie czy kabel od anteny wam starczyl czy musieliscie przedluzac?? Gdzie stawiacie antene?

Opublikowano

na tylnej klapie, a CB miedzy podłokietnikiem na siedzeniem, starcza bez problemu ciągnięty po drzwiach i pod tyl;num siedzeniem itp.

aby miec CB z przodu pod kierą 9na przykład) a CB na klapie z tyłu musiałem dawac przedłużkę.

Opublikowano

na tylnej klapie, a CB miedzy podłokietnikiem na siedzeniem, starcza bez problemu ciągnięty po drzwiach i pod tyl;num siedzeniem itp.

aby miec CB z przodu pod kierą 9na przykład) a CB na klapie z tyłu musiałem dawac przedłużkę.

no wlasnie o to mi chodzilo...bo ja chce miec pod kierownica :hi:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam ja również mam cb w schowku i musiałem kupić przedłużke ale to koszt zaledwie 20 zł 1m bo tyle mi wystarczyło. :)[br]Dopisany: 21 Październik 2010, 23:36_________________________________________________jeszce dodam schowek to jedno z lepszych miejsc bo za duzo to go nie ma w audi a4 b7 oraz ze względu na kradzieże ....... tlyko ze ja gruszke mam orginalnje przy cb troche niewygodnie ale żal było mi rozbierać i dziurawić plastiki , dodając że radio kosztowało 850 zł (jonhson II) i jest na gwarancji.

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam wiem ze temat przedawniony ale zeby nie zakladac nowego tematu pisze tutaj a wiec mam pytanie czym zadlawic stara dziure gniazda mikrofonu?

Opublikowano
  • Autor

Guzikiem tapicerskim. To taka plastikowa zaślepka na śruby, kupisz w lub dostaniesz w każdym meblowym.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam radio TTI 880 i w gruszce ma ono 6 pinów teraz pytanie kupić wtyk i gniazdo 6 pinowe do CB radia i wszystko polutować 1:1 czy tam te 6 pinów nie jest obsadzone bo znalazłem coś takiego na przykład:

http://allegro.pl/kabel-do-mikrofonu-z-wtykiem-6pin-do-cb-0753-i1788621301.html?source=oo

I można zastosować taką przedłużkę i tylko gniazdo dolutować ?

Opublikowano

link nie działa

Opublikowano

allegro nie działa

[br]Dopisany: 08 Wrzesień 2011, 13:16_________________________________________________

Czy zamiast gruszki można wykorzystać mikrofon z zestawu głośnomówiącego? Zamontować jakiś przycisk do włączania mikrofonu np. w okolicach skrzyni biegów. Co o tym sądzicie - wykonalne ?

http://www.saxon.waw.pl/sklep_cb_radio-39.html

Opublikowano

Panowie i co sądzicie o przedłużeniu tego kabla w gruszce.

Są dwa sposoby zakup wtyczki i gniazda:

http://allegro.pl/wtyk-mikrofonowy-katowy-6-pin-cbpawex-cz-wa-i1780021839.html

http://allegro.pl/gniazdo-mikrofonowe-cb-6-pin-do-obudowy-sklep-i1790873139.html

i polutowanie wszystkiego 1:1

czy zakup takiego gotowego zestawu: (trochę cena mi nie odpowiada)

http://allegro.pl/przedluzacz-mikrofonu-cb-real-6-pin-katowy-i1786535992.html

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

przedłużenie kabla mikrofonowego może być robione wyłącznie dobrze ekranowanym przewodem!!!!

a przedłużanie kabla antenowego nie może być robione o byle jaki odcinek są na to wzory: 0,5fali x współczynnik skrócenia przewodu - dla RG-58 to 0,66 - co daje 3,64m!

Oczywiście jeżeli ktoś chce mieć to dobrze zrionione :)[br]Dopisany: 13 Listopad 2011, 18:48_________________________________________________w B6 i chyba tak samo jest w B7 - wnęka po lewej stronie - idealnie wchodzi Uniden PRO 520 XL !!!

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam wiem ze temat przedawniony, ale nie chcę zakładać nowego tematu, tak wiec pisze tutaj.

Moje pytanie: czy osłona słupka została zdemontowana aby poprowadzić przewody od głośnika, czy istnieje inny magiczny sposób ?

Pozdrawiam

• 1 rok później...
Opublikowano

WItam jaki to tan głośnik wejdzie w tą podsufitke :)

Opublikowano

Istnieje inny sposób ;) nie trzeba osłony ściągać ;) a glosniczek w sklepie elektronicznym płaski około 5 zł ;)

wysłane z mojego Sony Xperia Z2

Opublikowano

Nie trzeba osłony ściagać? tzn ? :)

coś musze poszukac taki głosniczek płaski by wszedł tam w lamppke podsufitki z końcówka jack .

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Nie trzeba ściągać ;) pomalutku dasz rade ;)

Trochę rzeźby i wchodzi ;)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam

Konian albo kto inny możecie napisać jaki wymiar powinien mieć głośnik aby zmieścił się tam w lampkę (średnica i wysokoć z magnesem) i nie przeszkadzał tym samym czujnikom ruchu tam w lampce od alarmu ?

Jakie parametry ma mieć głośnik ? Chyba z tego co wiem 8 Ohm i jak Konian napisał 5W ? Tylko jak szukam na allegro to z takich małych są 8Ohm 0,5W nie znajduję mocniejszych a jak są to już większe...

Zastanawiam się czy taki od PC dałby radę...

http://allegro.pl/glosnik-systemowy-pc-speaker-obudowa-glosniczek-55-i5053729443.html

Edytowane przez PiterEL

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Ha wsadzilem głosnik z a- klasy i pasował idealnie i mam go do dziś ;) i ma faktycznie 8 Ohm i 5w

Opublikowano

Ha wsadzilem głosnik z a- klasy i pasował idealnie i mam go do dziś ;) i ma faktycznie 8 Ohm i 5w

Z a-klasy ? Tz ... ?? :decayed::decayed: