Misieqq7 Opublikowano 16 Czerwca 2019 Opublikowano 16 Czerwca 2019 (edytowane) Witam Wszystkich:) Audi posiadam już ponad dwa lata, ale dopiero teraz zdecydowałem się na ogarnięcie tematu. Auto to A4 B7 1.8t z 2005 roku, sprowadzane z niemiec przy przebiegu 176tyś , nigdzie tego nie sprawdzałem mam tylko dokument z jakiegoś serwisu niemieckiego . Kupione jako ośka:) wyposażenie po zakupie średnie albo nawet niżej średnie;D więc nie będę nawet rozpisywał;D przejdę do tego co zrobiłem w aucie przez ten czas... Mechaniczne ważniejsze zmiany: W lutym 2018 roku zamontowałem quattro z 2 tfsi , skrzynia gve, bak paliwa z 3.0asn. wszystko zrobiona tak jak ori łącznie z kodowaniem pompy abs i kodowaniem na bak quattro. W lipcu 2018 roku przerobiłem turbo swoje na k03s na nowym żeliwie , wtryski z bama, prawy ic z bexa, DP i wyrzuciłem sai. Program ogarnął mi Łukasz13(polecam wszystkim bardzo!) z forum i wyszło 220 km i 324 nm. Zmiana zawieszenie z gwintowanego eibacha na 1be. ( gwint dla mnie za twardy) Z mechanicznych rzeczy jeszcze na wiosnę wpadły heble 320mm przód i 288mm tył na tarczach OZ i kockach ferodo w 2020 październik montaż hybrydy k03 od Germiego i korekta mapy u Łukasz13 z optycznych rzeczy zrobione: - kierownica multi trójramienna - nakładka ręcznego pikowana skóra plus gałka zmiany biegów - wskaźnik doładowania turbo - pokrywa akumulatora na podszybiu - radio android z kamerą cofania - elektrycznie składane lusterka plus składanie z pilota na modułach ok kkam. - fotele pół skóry plus alkantara grzane - przyciemnienie szyb - lotka na klapę - zawiasy do otwierania klapy automatycznie plus otwieranie z kabiny - dokładka cupra - grill w plaster miodu plus boczne siatki w plaster miodu - końcówki wydechu - emblemat quattro - koła 18 z audi a3 na dystansach 17mm przód i 20mm tył chyba z ważniejszych rzeczy to tyle pewnie o czymś zapomniałem, bo trochę tych rzeczy wpadło;) w planach: - lampy bixenon wraz ze spryskami i samo poziomowaniem tak jak ori ( tego mi brakuje najbardziej w optyce mojej Audi.. Zrobione!!! - szyba przednia dostała kamieniem i pęka dołem, więc przy wymianie na jesień ( jak nie pęknie szybciej) wpadnie lusterko fotochrom z czujnikiem deszcze/zmierzchu - może pakiet s line zewnętrzny ale to nie jest mus jak dla mnie - schowki pod fotele - licznik kolorowy fis - Zrobione!! - Vfiz -heble przód S4 345mm - ruter wi-fi do radia android i czujniki ciśnienia w oponach i pewnie coś tam się jeszcze wymyśli..;D parę fotek, na dzień dzisiejszy audi tak się prezentuje.. Edytowane 17 Października 2020 przez Misieqq7 zapomniałem dopisac paru rzeczy 1
Rob@k Opublikowano 16 Czerwca 2019 Opublikowano 16 Czerwca 2019 Ładna. Powodzenia w dalszych modach. 1
Misieqq7 Opublikowano 16 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2019 @Rob@k a dzięki bardzo. Twój projekt to wyższa liga. Ja za golasa kupiłem i ciężko ogarnąć wszystko bo spore koszta. Ale powoli się robi
Rob@k Opublikowano 16 Czerwca 2019 Opublikowano 16 Czerwca 2019 Powoli i ty ogarniesz wszystko. Ja powtarzałem sobie, że jeszcze "TO" do auta i starczy. I tak trwa już dwa lata i mnóstwo wsadzonej kasy. Dobrze, że żona nie pyta?
MarcinL Opublikowano 16 Czerwca 2019 Opublikowano 16 Czerwca 2019 24 minuty temu, Rob@k napisał: Powoli i ty ogarniesz wszystko. Ja powtarzałem sobie, że jeszcze "TO" do auta i starczy. I tak trwa już dwa lata i mnóstwo wsadzonej kasy. Dobrze, że żona nie pyta? Poczekaj na ten dzień jak podsumuje @Misieqq7 nie lepiej było hybrydę robić i mieć te 250km?
kamil-vag Opublikowano 16 Czerwca 2019 Opublikowano 16 Czerwca 2019 Fajny sedanik, sporo już zrobione a i widzę plany na kolejne mody są. Będę obserwował Powodzenia i szerokości. 1
Misieqq7 Opublikowano 16 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2019 13 minut temu, kamil-vag napisał: Fajny sedanik, sporo już zrobione a i widzę plany na kolejne mody są. Będę obserwował Powodzenia i szerokości. A dziękować Panie:)
Misieqq7 Opublikowano 16 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2019 16 minut temu, MarcinL napisał: Poczekaj na ten dzień jak podsumuje @Misieqq7 nie lepiej było hybrydę robić i mieć te 250km? He nie ma co liczyć bo można się zdziwić:D Myślałem nie dużą różnicą cenowa. Tylko że sprzęgło już bym dał z awx. Te hybrydy jedni chwalą inni nie . Poza tym mam prawy IC z bexa a wtedy już fmic by się przydał i padło na k03s. Ma fajny dół w porównaniudo mojego kolegi on na hybryde to szybciej wstaje . Może jak mi sprzęgło padnie to pomyślę nad hybryda
Rob@k Opublikowano 16 Czerwca 2019 Opublikowano 16 Czerwca 2019 2 godziny temu, MarcinL napisał: Poczekaj na ten dzień jak podsumuje Pokrzyczy trochę, potem kupi sobie nastą parę butów i znowu będzie OK
Mizur138 Opublikowano 16 Czerwca 2019 Opublikowano 16 Czerwca 2019 Fajny Czarnuch to samo jak moja była,teraz brata. Brakuje tylko S lIne i bedzie kocur 1
Misieqq7 Opublikowano 16 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2019 38 minut temu, Mizur138 napisał: Fajny Czarnuch to samo jak moja była,teraz brata. Brakuje tylko S lIne i bedzie kocur a dziękować:) twój to jest kozak fest:) i ten kolor piękny:)
lewiatan1989 Opublikowano 16 Czerwca 2019 Opublikowano 16 Czerwca 2019 No w końcu ??? Dodaje do obserwowanych oczywiście. 1
Misieqq7 Opublikowano 16 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2019 Godzinę temu, lewiatan1989 napisał: No w końcu ??? Dodaje do obserwowanych oczywiście. Namówiłes mnie i założyłem:) Szkoda że tak późno bo bym na bieżąco dodawał a tak już sporo zrobione ale, lepiej późno niż wcale
lewiatan1989 Opublikowano 17 Czerwca 2019 Opublikowano 17 Czerwca 2019 7 godzin temu, Misieqq7 napisał: Namówiłes mnie i założyłem:) Szkoda że tak późno bo bym na bieżąco dodawał a tak już sporo zrobione ale, lepiej późno niż wcale To prawda. Spokojnie zawsze znajdzie się coś do modzenia ? 1
Misieqq7 Opublikowano 17 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 17 Czerwca 2019 filmik po montażu otwierania klapy z pilota:) dziękować @Bilder za zestaw:) 20181210_130855.mp4 1
Misieqq7 Opublikowano 17 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 17 Czerwca 2019 dziś mały mod KLIMATYZOWANY SCHOWEK:) sprawa prosta wystarczy kupić przewód z regulatorem i w zaślepkę wkładamy przewód a w schowku wiercimy otwór i nakręcamy regulator:P zawsze coś tam chłodniej będzie można czekoladę wrzucić ;D
lewiatan1989 Opublikowano 17 Czerwca 2019 Opublikowano 17 Czerwca 2019 (edytowane) Godzinę temu, Misieqq7 napisał: filmik po montażu otwierania klapy z pilota:) dziękować @Bilder za zestaw:) 20181210_130855.mp4 Hmmm zmieniałeś u siebie siłowniki? Bo nie ma u Ciebie charakterystycznego "jeb jeb jeb" na końcu otwierania. Edytowane 17 Czerwca 2019 przez lewiatan1989
Misieqq7 Opublikowano 17 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 17 Czerwca 2019 @lewiatan1989 to są ori siłowniki i na końcu zwalnia i delikatnie otwiera. A u Ciebie masz ori?
MarcinL Opublikowano 17 Czerwca 2019 Opublikowano 17 Czerwca 2019 A jak z zamykaniem? Fajnie, że zwalnia końcowa faza otwierania. Przydałby mi się taki bajer do mojego, ale obawiam się, że ciężko będzie zamykać.
Rekomendowane odpowiedzi