Jump to content
IGNORED

[ALL B5] Moja bordowa 1.6-stka :)

Recommended Posts

Posted

Witam, jestem świeżym posiadaczem Audi A4 1.6 B+G, przeglądając forum to widzę, że niczym tutaj nie zabłysnę ale podzielić się moją radością chyba mogę :)

Wyposażenie to nic innego jak:

=> Elektryczne szyby

=> Elektryczne lusterka

=> Alufelgi 15''

=> szyberdach

=> wspomaganie kierownicy

=> ABS

=> Elektryczna regulacja świateł

=> 4 x Airbag

=> Centralny zamek

=> zestaw głośnomówiący (muszę go jakoś przerobić pod mój telefon)

=> Radio Sony + zestaw głośników Blaupunkt

Pare fotek: (sorki za słabą jakość, robione komorką) :wink4:

2v30mqt.jpg

smewp2.jpg

14l386o.jpg

2mguvf7.jpg

Jak ktoś ma jakieś sugestie, pomysły- chętnie wysłucham :)

Posted

no ładna :good:

światełka się pewnie ludzikom nie będą podobać - ale najważniejsze że Tobie się widzą :>

Posted

Ładna Ładna

ale znaczek z klapy "A4" jakoś tak bez pojemności goło wygląda , pokrowce na zagłówkach też jakoś się gryzą no i światełka tył trochę "na razy", ale najważniejsze, żeby Tobie się podobało

Posted

ja bym proponował odkleić znaczek A4 z tylnej klapy, zmienić tyle lamp na oryginalne( nie koniecznie po II lifcie) i pokrowce zagłówków wywalić

Posted

Ten znaczek tak bez uszczerbku na lakierze da się ściągnąć? Ok, zagłówki idą w niepamięć, ktoś chce kupić? :decayed: (joke) Co do tylnich świateł to narazie muszę funduszy dozbierać. Ale wielkie dzięki za rady, naprawdę :hi: Coś jeszcze Was razi?

Posted

Fajna seria ale te lampy :confused4: ale ważne ze się tobie podobają :naughty: .

Atak pozatym jeszcze lampy przednie zmień na poliftowe i będzie gitara :gwizdanie:

Posted

I też byś usunął znaczek?

no jakoś bez drugiej części (pojemności) lepiej wyglądałoby bez...

Posted

Furka bardzo fajna :> :naughty::kox:. Ciekawy kolor bordowy (o ile dobrze widze), ale tylnie lampy ala Lexus bym wywalił :confused4::(:disgust:. Bardziej pasują do BMW, VW czy Calibry, a nie do Audi. Tak to wszystko OK :>.

Posted

Ten znaczek tak bez uszczerbku na lakierze da się ściągnąć?

znaczek podetnij żyłką tzn, przytnij na krawędzi kleju i lakieru, potem resztki kleju usuń jakimś rozpuszczalnikiem, a jeśli bedzie przebarwienie na lakierze po znaczku to jakąś lekko ścierną pastą polerską przetrzyj i bedzie git :)

Posted

Tylko z tym zdejmowaniem znaczka poczekaj aż się trochę temperatura podniesie bo teraz może być ciężkawo chyba, że z suszareczką powalczysz, a później do polerowania nie polecam "TEMPO" bo u mnie np. po tym zabiegu jak by delikatnie lakier wypaliło, ale to może tylko w moim przypadku. Myślę, że jak porządnie usuniesz klej to konkretne umycie załatwi sprawę

Posted

Zdejmij znaczek i wywal te tylnie lampy bo strasznie rażą :sick3: Potem przód na zespolone. A najważniejsze to zawitaj na najbliższego spota :wink4:

Posted

Najważniejsze, żebyś zrobił to co Cię będzie cieszyło i na co pozwolą finanse. :wink4: Dobrze, że już zniknęły pokrowce z zagłówków. :good: Pomyśl o oryginalnych lampach na tył i białych bocznych kierunkach. :decayed: Pozdrawiam! :)

Posted

1. A to nie jest tak, że auto musi mieć żółte kierunkowskazy? :wink4:

2. Na zlocie na 95% będę :)

3. Wnętrze zaraz pokaże :cool1:

4. Nie wiem czy nie będzie problem z tymi podmalowaniami, bo już próbowałem zamalować rysy i ciężko lakier dobrać.

Zdjęcia w trochę lepszej jakości :)

2yl5q2t.jpg

20gcydx.jpg

Tu bez zagłówków

zmd2kk.jpg

jgmflk.jpg

Środek:

e71frr.jpg

Pierwsza "modyfikacja" w aucie :D

10pzgg3.jpg[br]Dopisany: 14 Marzec 2009, 16:24_________________________________________________

Posted

fajny kolorek :good:

ja bym zmienił tylne lampy na ori a przednie na poliftowe i będzie :kox:

fele do B5 :good: tylko opony jakies balony :shocked:

Posted

Pisaliście o kierunkowskazach, chodziło Wam tylko o te boczne? Bo co z tyłu będę miał żółte a z boku białe?

Posted

chodzi o ten plastik zeby byl bialy a one normalnie pykaja na żółto tylko to lepiej wygląda

Posted

Witam, mam do Was pytanie. Chciałem zmienić filtr powietrza i byłem prawie przekonany, żeby wymienić na standardowy ale dzwoniłem do gościa(ex właściciela) i mówił że zrobił to by zwiększyć moc i podobno mu to coś dało. I tu pytanie: jak myślicie zmienić jednak na standard, wsadzić między filtr i kolektor osłonę termiczną czy mielibyście jednak jakieś inne rozwiązanie.

Parę fotek:

2uz34pl.jpg

2jaxis6.jpg

Posted

Filtr stożkowy coś daje ?? :decayed: oprócz troszeczke innego dźwieku ?

Ile tej "mocy" mu to dało ? 1 KM ?

Ja bym założył normalny ori. No chyba że ten stożek daje 50 KM to inna sprawa :kox: