Turbo1 Opublikowano 29 Czerwca 2019 Opublikowano 29 Czerwca 2019 (edytowane) Witam.Mam taki problem podczas jazdy auto potrafi zgasnac i nie chce odpalić.Trzeba chwilę odczekać i zapali.Podczas gdy gaśnie słychać przekaźniki pod kierownicą.Czy to wina któregoś przekaźnika a może stacyjki? Edytowane 29 Czerwca 2019 przez Turbo1 Wyświetla takie błędy.Po skasowaniu błedow wyświetla tylko błąd 17924
Gość Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Czujnik polozenia wału korbowego do wymiany, przy filtrze oleju oraz przy okazji zmień czujnik położenia walka rozrządu koszt okolo 300 zł za oba zmienisz sam bez problemu
Gość Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Ostatnio robilem koledze paska 1.8t miał te same błędy zwiazane z g28 plus błąd nastawnika rozrządu, majstry z warsztatu chcieli wymieniac nastawnik za 2500zl, ja wymieniłem dwa czujniki wyżej wymienione, uszczelke pokrywy zaworów bo sprawdzalem łańcuch i napinacz(okazało się ze jest w stanie nie nagannym) i auto wróciło do normalnej pracy silnika
Turbo1 Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 11 Sierpnia 2019 W dniu 10.08.2019 o 09:00, Wojtass2828 napisał: Ostatnio robilem koledze paska 1.8t miał te same błędy zwiazane z g28 plus błąd nastawnika rozrządu, majstry z warsztatu chcieli wymieniac nastawnik za 2500zl, ja wymieniłem dwa czujniki wyżej wymienione, uszczelke pokrywy zaworów bo sprawdzalem łańcuch i napinacz(okazało się ze jest w stanie nie nagannym) i auto wróciło do normalnej pracy silnika Dzięki kolego za pomoc.Czujnik położenia wału wymieniłem jakiś czas temu na razie objawy ustały ja mam taki problem ze te 1.8 nie jedzie ale to wina dolotu i tych klapek z tą gruszka podciśnienia
Turbo1 Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 11 Sierpnia 2019 A co do majstrów to są ludzie od wymiany co im powiesz to Ci wymienia?
Gość Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Opublikowano 11 Sierpnia 2019 A co się dzieję z tą gruszka? A przeplywomierz napewno sprawny?
Turbo1 Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 13 Sierpnia 2019 W dniu 11.08.2019 o 21:55, Wojtass2828 napisał: A co się dzieję z tą gruszka? A przeplywomierz napewno sprawny? Kolego membrana w gruszce razem z tym cięgłem się rozleciały mam na stałe otwarte te klapy.Przeplywomierz ok ale słychać że gdzieś zassysa lewe powietrze tylko nie mogę namierzyć skąd.Ogolnie dałem sobie spokój bo ciężko dokupić ta gruszkę myślałem nawet żeby założyć kolektor bez tej gruszki
Przemek.1997 Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Opublikowano 13 Sierpnia 2019 3 godziny temu, Turbo1 napisał: Kolego membrana w gruszce razem z tym cięgłem się rozleciały mam na stałe otwarte te klapy.Przeplywomierz ok ale słychać że gdzieś zassysa lewe powietrze tylko nie mogę namierzyć skąd.Ogolnie dałem sobie spokój bo ciężko dokupić ta gruszkę myślałem nawet żeby założyć kolektor bez tej gruszki Co do gruszki to miałem identyczną sytuację ale da się to naprawić, odezwij się na priv
Gość Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Opublikowano 13 Sierpnia 2019 10 minut temu, Przemek.1997 napisał: Co do gruszki to miałem identyczną sytuację ale da się to naprawić, odezwij się na priv Może napisal byś na forum jak to naprawić tak na przyszłość
Przemek.1997 Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Opublikowano 14 Sierpnia 2019 W dniu 13.08.2019 o 18:49, Wojtass2828 napisał: Może napisal byś na forum jak to naprawić tak na przyszłość Co do membrany to jest tylko jedno wyjście: wymienić na nową. Idzie ją znaleźć na internecie, wystarczy trochę poszukać, ewentualnie na priv mógłbym pomóc w tej sprawie, natomiast z tym cięgnem też jest do ogarnięcia tylko trzeba ruszyć głową, pokombinować, na necie widziałem parę przykładów rozwiązań, ja użyłem blaszki i drucika.
Rekomendowane odpowiedzi