Dmma Opublikowano 4 Lipca 2019 Opublikowano 4 Lipca 2019 Witam leje mi dość mocno płyn chłodzący po skrzyni i mechanik wskazał że problemem prawdopodobnie jest króciec (trójnik) wody który wchodzi do głowcy. Nigdzie nie mogę znaleźć kodu tego elementu jak i samej części auto to a4b6 2.4 v6 bdv
lewiatan1989 Opublikowano 5 Lipca 2019 Opublikowano 5 Lipca 2019 (edytowane) Jest ta część na tym rysunku? Tu jest teoretycznie cały układ chłodzenia Twojego silnika Edytowane 5 Lipca 2019 przez lewiatan1989
pila24 Opublikowano 5 Lipca 2019 Opublikowano 5 Lipca 2019 Lepiej sprawdzić czy nie leje się z pod elementu nr 5,czyli czujnik temperatury płynu. Oring nr 2 do sprawdzenia.
Dmma Opublikowano 6 Lipca 2019 Autor Opublikowano 6 Lipca 2019 Czujnik suchy jak pieprz , na rysunku nie mogę zlokalizować tego elementu. Zapomniałem dodać że auto jest zagazowane, na początku wyciek było widać tylko przy przednim kole od kierowcy a teraz tak się leje że spływa po skrzyni automatycznej i na ziemie.
pila24 Opublikowano 6 Lipca 2019 Opublikowano 6 Lipca 2019 (edytowane) 14 minut temu, Dmma napisał: Zapomniałem dodać że auto jest zagazowane To zmienia postać rzeczy,zazwyczaj monter lpg wpina się trójnikami równolegle w węże idące do nagrzewnicy za silnikiem. Dojście do tego miejsca masz od spodu auta. Edytowane 6 Lipca 2019 przez pila24
Rekomendowane odpowiedzi