Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B8 Allroad FL - URBAN CAMO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć ?

To moja druga A4, wcześniej przez ponad 5 lat jeździłem B7 z silnikiem 1.9, coś tam przez ten czas pomodziłem, od czasu do czasu wpadałem na spoty do Arkadii, więc kto z Warszawy to może kojarzy auto.
Tak się stało, że modyfikacje w poprzednim aucie (zawias i felgi) skłoniły mnie do wyboru czegoś wyższego - parę razy nie dojechałem w miejsce roboty i musiałem zasuwać ze skrzyniami przez pole :facepalm:

IMG_3698.JPG IMG_3697.JPG

W listopadzie 2018 w ciagu tygodnia padła decyzja o sprzedaży i zakupie innego auta, a więc:

A4 B8 Allroad FL 
auto odkupione od Polskiego Salonu w Poznaniu (fotka jeszcze z aukcji)
915826861_2_1080x720_20tdi-177km-s-tronic-quattro-salonpl-aso-allroad-dodaj-zdjecia_rev001.jpg 

Zależało mi przede wszystkim na dieslu i automacie - i to jest.
Silnik 2.0 TDI oznaczenie CGLC - 177 km, do tego S-Tronic.
Auto kupiłem z przebiegiem 233 tys km. Do końca serwis w ASO.

Szczerze mówiąc nie przykładałem dużej wagi do wyposażenia, z ciekawszych rzeczy, które są na pokładzie:
- PDC przód i tył
- Asystent świateł drogowych
- Nawigacja
- Gniazdko 230V 
- Elektyczna klapa
- Fotele skóra / alcantara
i oczywiście takie rzeczy jak grzane fotele, bi-xenon, 4x el. szyby itd.

W ciągu pierwszych 2 miesięcy zrobiłem wymianę wszystkich filtrów, oleju w silniku, skrzyni oraz moście z tyłu, do kompletu dołożyłem nowy rozrząd.
Odkryłem też małe pęknięcie na górze lewego reflektora, więc przed ostrą zimą zabrałem się za zaklejenie nieszczelności od środka.
IMG_1615.JPG

Od zakupu zrobiłem już prawie 20 tys km, na ten moment oprócz przegubu zewętrzengo w przednim kole - bezawaryjnie :) 
Jako, że poprzednie auto odbiegało od serii, a ja byłem do tego przyzywczajony - i tutaj naszło mnie na 'małe' zmiany.
Oddałem auto do oklejenia według znanego projektu Jon'a Olsson'a z jego RS6:

IMG_8548.jpg IMG_8556.jpg IMG_8542.jpg

A4 B8 Allroad Moro (20).jpg A4 B8 Allroad Moro (14).jpg A4 B8 Allroad Moro (22).jpg

W przyszłości chciałbym zająć się nagłośnieniem, ponieważ mam totalną podstawę i na pewno pobawię się z mocą.
Zastanawiam się też nad felgami, ale to może na przyszły sezon ;)
Jeżeli ktoś jeszcze ma jakiś pomysł, chętnie poczytam i przemyślę ..

Pozdro :D 

Edytowane przez t_stepniak

Opublikowano

Witaj , biały allroad to jedno z niewielu combi ,które naprawdę mi się podoba :thumbup:co do wklejenia auta w ten sposób,to nie moja bajka , ale to tobie ma się podobac?

Opublikowano
  • Autor
12 minut temu, instruktor83 napisał:

Witaj , biały allroad to jedno z niewielu combi ,które naprawdę mi się podoba :thumbup:co do wklejenia auta w ten sposób,to nie moja bajka , ale to tobie ma się podobac?

Ciężko było się przestawić na biały po poprzednim aucie, ale faktycznie ma coś w sobie ? apropos oklejenia - zdjęcie podobnie oklejonej RS6 Olssena miałem na tapecie dobre 5 lat temu, jak już kupiłem podobną bazę stwierdziłem, że spróbuję, to tylko folia, więc można zerwać w każdej chwili ? ale wiem, że takie coś ma wielu zwolenników i przeciwników 

Opublikowano

Graty fury ;)   według mnie allroad sporo zyskuje po obniżeniu :kox:    (Tak wiem, nie po to allroad został zaprojektowan aby go obniżać---Gusta guściki ) 

Bezawaryjności i powodzenia ;) 

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, Norbas napisał:

Graty fury ;)   według mnie allroad sporo zyskuje po obniżeniu :kox:    (Tak wiem, nie po to allroad został zaprojektowan aby go obniżać---Gusta guściki ) 

Bezawaryjności i powodzenia ;) 

Widziałem kilka sztuk na glebie, wygląda kozacko to prawda :D na ten moment tak jak pisałem - wygoda wygrywa, może kiedyś się pobawię 
Dzieki ;) 

Opublikowano

fajny allroad, podoba mi się to oklejenie :thumbup1:

Opublikowano

Witajcie,

Autko wczoraj oblookane i przegadane z właścicielem na warszawskim spocie ?

Na żywo projekt prezentuje się bardzo ciekawie.

Oczywiście obniżony i na dużym kółku wyglądałby świetnie.

Tyle, że wtedy nici z terenowych właściwości...

Projekt fajnie opisany.

Powodzenia w dalszych modach i bezawaryjnej jazdy ??

Opublikowano

Fajny allroad ??

A spoty warszawskie jeszcze żyją? 

Opublikowano

Tomi790

Nie wiem skąd to pytanie. Bardzo intensywnie żyją. Sporo nowych osób dołącza.

Podjedź to się przekonasz ?

Pozdrawiam

Opublikowano
10 godzin temu, black4 napisał:

Tomi790

Pozdrawiam

Chyba będzie trzeba się w takim razie reaktywować ??

Sorki za OT ?

Opublikowano

Witaj w klubie białego allroada :) no prawie, bo oklejony. Twoje oklejenie trochę się różni od Olsona, u ciebie mało figur i są znacznie większe, ale rozumiem pomysł.

Opublikowano
  • Autor
W dniu 9.07.2019 o 22:18, marcin_o23 napisał:

fajny allroad, podoba mi się to oklejenie :thumbup1:

Dzięki ! ?

13 godzin temu, black4 napisał:

Tomi790

Pozdrawiam

Dokładnie, wbijaj to zawsze będzie nas więcej :)

2 godziny temu, Korton555 napisał:

Witaj w klubie białego allroada :) no prawie, bo oklejony. Twoje oklejenie trochę się różni od Olsona, u ciebie mało figur i są znacznie większe, ale rozumiem pomysł.

Generalnie to jest 1:1 do tego co miał Olsson ? LINK1 LINK2. Studiowałem ten wzór na 3 miesiące przed oklejeniem, więc znam każdy kąt. Maska i tył są przerobione przeze mnie, bok dokładnie tak samo. Pewnie kojarzysz to jego najbardziej znane RS6, które mu ukradli i podpalili, ale skubany miał kilka aut i projekt jest wzięty z innego ;)

Opublikowano
2 godziny temu, t_stepniak napisał:

Dzięki ! ?

Dokładnie, wbijaj to zawsze będzie nas więcej :)

Generalnie to jest 1:1 do tego co miał Olsson ? LINK1 LINK2. Studiowałem ten wzór na 3 miesiące przed oklejeniem, więc znam każdy kąt. Maska i tył są przerobione przeze mnie, bok dokładnie tak samo. Pewnie kojarzysz to jego najbardziej znane RS6, które mu ukradli i podpalili, ale skubany miał kilka aut i projekt jest wzięty z innego ;)

A fakt, myslalem o tym drugim RS6 co mu ukradli i spalili.

Opublikowano

Ciekawa inspiracja ale dopiero całokształt jak u Olssona do mnie przemawia. 

Co powiesz na temat Japan Racing które użytkowałeś w poprzednim aucie jak z ich trwałością? 

Opublikowano
  • Autor
W dniu 12.07.2019 o 22:41, qlimazz napisał:

Ciekawa inspiracja ale dopiero całokształt jak u Olssona do mnie przemawia. 

Co powiesz na temat Japan Racing które użytkowałeś w poprzednim aucie jak z ich trwałością? 

Generalnie to dopiero początek, na przyszły sezon będzie większe koło i pewnie już będzie auto inaczej wyglądać ;)
Jeżeli chodzi o JR to polecam z czystym sumieniem, jeździłem 2 lata po Warszawie na profilu 40 i przed sprzedażą koła były prościutkie. Większość felg z Japan Racing ma wystający rant, więc na to trzeba uważać, bo parkowanie równoległe na krawężniku odpadało prawie całkowicie. Nie mniej jednak znam kilka osób, które też jeżdżą na tych felgach i nikt nie ma problemu. Kumpel ma w Volvo V50 19 cali, raczej nie patrzy na dziury i koła dalej proste.
Swoją drogą teraz też się nad nimi zastanawiam, tylko oczywiście bez rantu 

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Przy okazji długiego weekendu udało się zrobić parę nocnych fotek :)

20191101-IMG_9953_2-2.jpg 20191101-IMG_9937.jpg

Edytowane przez t_stepniak

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Wczoraj odebrałem auto po zrobieniu nagłośnienia. Zdecydowałem nie iść w serię i odpuścić sobie, średnio grający za takie pieniądze, zestaw od Bang&Olufsen.
W aucie wylądował:

• Zestaw odseparowany Helix E62C.2 
  • Wzmacniacz 4-kanałowy Ampire MBM100.4, który zasila przód i subwoofer
  • Subwoofer JL Audio 10W0 + dedykowana obudowa w schowek
  • Wyciszenie drzwi matą Silentcoat i pianką KS 03
  • nowe okablowanie

IMG_6051.JPG IMG_6048.JPG IMG_6044.JPG

Efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania, dźwięk jest niesamowicie czysty nawet przy głośności od której boli głowa. Bas ładnie rozchodzi się po aucie, nie ma efektu pustego stukania gdzieś z tyłu.
Bardzo pozytywnie zaskakuje też wyciszenie auta, tutaj różnica również jest spora szczególnie przy mijaniu się z samochodami, chociaż od wczoraj w ciszy jechałem może przez 30s :) 

Podsumowując - powinienem zrobić to rok temu i jeżeli ktoś jeszcze się zastanawia - to szkoda czasu, trzeba działać :D 
Dla zainteresowanych większą ilością zdjęć: https://www.facebook.com/206043516111423/posts/2508490702533348?d=n&sfns=mo

Opublikowano

Hey ?

Słuszny wybór ? 

Wysokiej klasy i porządnych marek sprzęt.

Cenowo pewnie porównywalny z Bangiem jeśli nie korzystniejszy.

No i oczywiście wyciszenie musi robić różnicę.

Wpadnij po nowym roku na warszawski spot posłuchamy jak to teraz chodzi ?

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor
38 minut temu, black4 napisał:

Wpadnij po nowym roku na warszawski spot posłuchamy jak to teraz chodzi ?

Możliwe, że podjadę w najbliższy wtorek (17.12) :)
i dzięki !

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Audio bardzo na plus, sam o tym myślę, choć w pierwszej chwili skłąniałem się ku B&O... (looknij na PW ;-) )