Krystek13 Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Witam mam pewien problem z audi a4 b7 2.0 tdi 16v (BRE), gdy jadę na obojetnie jakim biegu i puszcze noge z gazu to auto zaczyna cale drżeć i wydawac odglosy takiego terkotania (nie wiem dokladnie jak to nazwac) dzwiek jest dosyc glosny no i te wibracje calkiem spore moze ktos cos wie?
lewiatan1989 Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Cześć, na początek zmień nazwę tematu. Na postoju na wolnych obrotach też buja i trzęsie? Zrób sobie domowy test dwumasy bo coś czuję, że może to być to: rozpędź samochód do około 50 km na godzinę wrzuć piątkę i gaz do dechy jeżeli będzie szarpać i będzie słychać stuki na wysokości łączenia silnika ze skrzynią to na 90% dwumas. Poza tym może być wina jakiejś rolki/sprzęgła na pasku osprzętu - ja kiedyś tak miałem tyle, że u mnie bujało silnikiem na biegu jałowym - też niektórzy stawiali na dwumas jednak po samym zdjęciu paska osprzętu bujanie ustało - problemem okazało się padnięte sprzęgiełko alternatora. Pozdrawiam, Darek
Krystek13 Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Wlasnie robilem taki test dwumasy i nic nawet nie ma najmniejszego drgania ani zadnego dzwieku nie slychac dziwna sytuacja . Na biegu jałowym owszem czuć drgania i telepie budą
lewiatan1989 Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Zrzuć pasek osprzętu i zobacz wtedy jak silnik pracuje.
Rekomendowane odpowiedzi