Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A6C6 3.0 TDI V6 Quattro S-line Sedan Lift.....

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Niestety i mnie problem z lampami sięgnął. Kupiłem żarniki z myslą, ze chociaż trochę rozwiążą sprawę. Niestety, zamiast być lepiej, było jeszcze gorzej. Prawa soczewka miała prawidłową barwę, natomiast lewa swieciła jak na zwykłej zarówce. Szybka decyzja, demontaż i lampy oddałem w profesjonalne ręce. Mam nadzieję, że będę zadowolony :-)

Tak wyglądała soczewka po demontażu....masakra jaki syf się zebrał.

594497629.jpg

594497600.jpg

Opublikowano

Ja na szczęście kupiłem auto już z przerobionymi lampami na koito i nie mam tego problemu. Ładną masz tą szósteczkę i widzę ile pracy przede mną :)

Opublikowano
8 godzin temu, grzes283 napisał:

Szybka decyzja, demontaż i lampy oddałem w profesjonalne ręce. Mam nadzieję, że będę zadowolony :-)

Jak już miałeś wszystko na wierzchu to było dać odbłyśniki do metalizacji próżniowej, soczewki wyczyścić i byłoby ok :)

Opublikowano
  • Autor
3 godziny temu, chudy92 napisał:

Jak już miałeś wszystko na wierzchu to było dać odbłyśniki do metalizacji próżniowej, soczewki wyczyścić i byłoby ok :)

Dokładnie tak zrobiłem. Kompleksowa regeneracja, soczewki, odbłyśniki i lakierowanie kloszy. Mam nadzieję, że efekt będzie ok. ;-)

Opublikowano
  • Autor
8 godzin temu, Gregorski3 napisał:

Ja na szczęście kupiłem auto już z przerobionymi lampami na koito i nie mam tego problemu. Ładną masz tą szósteczkę i widzę ile pracy przede mną :)

Dzięki, przynajmniej masz co robić. Mi się już plany zrealizowały, przynajmniej w większości ;-)

Opublikowano
16 godzin temu, grzes283 napisał:

Dokładnie tak zrobiłem. Kompleksowa regeneracja, soczewki, odbłyśniki i lakierowanie kloszy. Mam nadzieję, że efekt będzie ok. ;-)

Będziesz zadowolony ;) Lakier to wg mnie najlepsza opcja
Sam chciałem zabrać się za czyszczenie reflektorów i lakierowanie kloszy w 'naszej' B6 ale jak tylko o tym pomyślę to chęci brak :P

Opublikowano

Nie jest to takie trudne. Sam to robiłem i w przed lifcie i w obecnej a6. Warunek to nie skrętne bixy. Soczewki miałem do metalizowania ale kupiłem evox r 2.0 pod d3s i po zmianie jestem mega zadowolony z tego jak to świeci ;) poprzednie nie były tragiczne- nie wypalone ale powłoka odblaskowa zdążyła zrobić się matowa. 

Opublikowano
  • Autor
10 godzin temu, chudy92 napisał:

Będziesz zadowolony ;) Lakier to wg mnie najlepsza opcja
Sam chciałem zabrać się za czyszczenie reflektorów i lakierowanie kloszy w 'naszej' B6 ale jak tylko o tym pomyślę to chęci brak :P

Ja już w poprzedniej c6 kombinowałem, ale mi przeszło. W tej chciałem jak najdłużej odwlec, ale sytuacjia mnie zmusiła:) Mam tylko nadzieję, że wszystko będzie dobrze złożone i będą świeciły odpowiednio:wink:

Ja sam bym się nie podjął. Zbyt dużo delikatnej roboty przy skrętnych lampach. I na pewno nie polakierował bym odpowiednio kloszy. W niektórych przypadkach lepiej zdać się na fachowca.

Opublikowano
  • Autor
9 godzin temu, skubiszek napisał:

Nie jest to takie trudne. Sam to robiłem i w przed lifcie i w obecnej a6. Warunek to nie skrętne bixy. Soczewki miałem do metalizowania ale kupiłem evox r 2.0 pod d3s i po zmianie jestem mega zadowolony z tego jak to świeci ;) poprzednie nie były tragiczne- nie wypalone ale powłoka odblaskowa zdążyła zrobić się matowa. 

U mnie są skrętne i dlatego nie podejmowałem się. Sam ponowny montaż mnie przeraża, aby wyszło zgodnie ze sztuką. Trzy śruby i każda z regulacją, do tego jedna pływająca......nie mam pomysłu, a niestety zderzaka nie zamierzam kilkakrotnie zakładać i ściagąć, aby odpowiednio wycentrować reflektor. Na pewno istnieje jakiś system poprawnego zamocowanie reflektora - ja niestety nie mogę żadnych informacji znaleźć w temacie  ;-)

Opublikowano
  • Autor

Lampy odebrane i zamontowane. Muszę tylko podjechać na ustawienie, bo jakoś nie świecą spójnie ;-)

Ogólnie polecam taki zabieg. Świeci zdecydowanie lepiej i mocniej. Robiłem to u tego gościa:

image;s=644x461
WWW.OLX.PL

Witam Zajmuje sie naprawa przepalonych ledow w reflektorach z audi a6 c6 z lat 08-11 Mozliwa wymiana na naprawione reflektory gotowe do zalozenia...

Zamontowanie reflektorów w c6 , to jakaś paranoja. Mi się nie udało idealnie, ale nie chciałem po raz kolejny zrywać zderzaka, a wygląda to tak:

20191108_190831.jpg

20191108_190834.jpg

20191108_201326.jpg

20191109_114756.jpg

Opublikowano

Na montaż jest patent delikatny, dolne mocowania maks wkrecone i jak przykrecasz od błotnika to musisz mocno je naginać jakby w dół bo teraz dziwnie spasowane są. Robiles na oryginalnej soczewce?

Opublikowano
  • Autor
7 godzin temu, skubiszek napisał:

Na montaż jest patent delikatny, dolne mocowania maks wkrecone i jak przykrecasz od błotnika to musisz mocno je naginać jakby w dół bo teraz dziwnie spasowane są. Robiles na oryginalnej soczewce?

Teraz dól jest jakby zbyt wysoko nad zderzakiem, ale starałem się tak spasować, aby boki i góra lampy równo przylegały, i względem siebie były symetrycznie. Myslałem, ze dół wyrównam zderzakiem, niestety nie :-).

Tak, robiłem na oryginałach. Ale szczerze powiem, że światła w audi to porażka. Żona ma Astre J i jakość świecenia i barwa jest nieporównywalna do A6. Nie wiem, co za diabeł w oplowskich lampach siedzi, ale ma moc :-)

Opublikowano

w hondzie accord VII i VIII które też mam świecą lepiej, szerzej, mimo, po montażu evoxa też nie ma super szału ale jest na pewno lepiej niż było :-) 

Musisz dół wkręcić i będzie lepiej, przerabiałem to niestety u siebie 

Opublikowano
  • Autor
11 minut temu, skubiszek napisał:

w hondzie accord VII i VIII które też mam świecą lepiej, szerzej, mimo, po montażu evoxa też nie ma super szału ale jest na pewno lepiej niż było :-) 

Musisz dół wkręcić i będzie lepiej, przerabiałem to niestety u siebie 

Jest zdecydowanie lepiej, ale nie tak jak mogło by byc:-)

Czyli nie obniżać, tylko wkręcić dół, aby weszła głebiej? Tylko i tak nie obejdzie się bez demontażu lampy, bo te śruby kontry muszę wkręcić głębiej. A masz patent na wkrecanie tych nakrętek 10 mm do zderzaka przez nadkole? Mimo zastosowania przedłużki męczę się, aby chwyciła gwint. To pod jakimś kontem,  czy jak. Druga A6 i mam z tym mega problem...ostatnio 1h się męczyłem, a druga strona za pierwszym razem...

Opublikowano

wkręcając tą dolną kontre lampa się trochę prostuje, wewnętrzna strona idzie w dół i teraz mam wrażenie, ze lampy masz pod kątem a lepiej to wygląda jak są równo ze zderzakiem. 
Wiesz co, ja nigdy nie mam problemu z tymi śrubkami bo używam przedłużki elastycznej, którą lekko można zgiąć i pod kątem wkręcać czyli na równo na tą szpilkę nałożyć nakrętkę 

5e2f2252408d9bcae031b2f73b14.jpg

Opublikowano
  • Autor

Ok. Ruszę temat, dzięki za info :-)

Opublikowano
  • Autor

W końcu miałem okazję sprawdzić jak lampy swiecą po robocie - jest dobrze, nawet bardzo dobrze. Względnie ustawione.

20191114_175517.jpg

20191114_175521.jpg

Opublikowano

Teraz świeci jak trzeba :thumbup1:

Opublikowano

święcą fajnie :)

na zdjęciu po montażu lewy reflektor jest zaparowany w połowie czy coś sie odbija?

Opublikowano
  • Autor
8 godzin temu, chudy92 napisał:

święcą fajnie :)

na zdjęciu po montażu lewy reflektor jest zaparowany w połowie czy coś sie odbija?

Paruje, ale ma prawo przez jakiś czas. Kiedyś w a4 to przerabiałem. Tam nic się nie może dziać, bo nie były rozklejane.