Donald1.9AFN Opublikowano 7 Września 2019 Opublikowano 7 Września 2019 Witajcie. Mam problem a mianowicie wyskakuje mi błąd p2196 czyli od sondy, po usunięciu wraca po około 40km. Dziś wróciłem z trasy około 800km i pojawił się dodatkowo błąd p242d i on praktycznie wraca odrazu po usunięciu i zauważyłem też dziś ze trzymając równo gaz samochód jak by sam zwolnil i przyspieszyl i tak w kolko jak bym póścil i nacisnal gaz, na tempomacie to samo. Za co się brać po koleji?
kamil-vag Opublikowano 8 Września 2019 Opublikowano 8 Września 2019 Poczytaj tutaj: https://a4-klub.pl/topic/264752-check-za-bogata-mieszanka-bpw/?do=findComment&comment=3835776 Drugi błąd: 009261 - Exhaust Gas Temperature Sensor; B1 S3 P242D - 000 - Short to Plus trzeba sprawdzić okablowanie przewodów od czujnika EGT
Donald1.9AFN Opublikowano 8 Września 2019 Autor Opublikowano 8 Września 2019 Ok za pierwszy błąd wezmę się w tygodniu a drugi to dokładnie pisze 'czujnik temperatury spalin 3 (blok 1) wysoki sygnał' więc który to czujnik bo są chyba az 3
Donald1.9AFN Opublikowano 20 Października 2019 Autor Opublikowano 20 Października 2019 Temat czujnika ogarnięty. Jeszcze ta nieszczesna sonda. Cały czas po około 40km wraca błąd zabogatej mieszanki, egr wyczyszczony, klala gaszaca wyczuszczona, odma wymieniona i cały dolot łącznie z kolektorem wyczyszczony. Co jeszcze sprawdzić przed wymiana samej sondy. I jak już czy sonda musi być dokładnie z takiego silnika czy o takim numerze czy może być np. Z 2.0 lub 3.0tdi albo innego 1.9??
Rekomendowane odpowiedzi