shevu Opublikowano 9 Września 2019 Opublikowano 9 Września 2019 (edytowane) Cześć. Poszukuje kogoś kto posiada zestaw do montażu skrzyni biegów (odpowiednie ustawienie koła dwumasowego i sprzęgła). Składa się on z trzech elementów i wiem, że jest dokładany do kompletnych zestawów dwumas + sprzęgło (Luk i Sachs) - przynajmniej dla manualnej skrzyni LuK w swojej instrukcji obrazkowej oznacza ten zestaw numerem: 400 0537 10 Chciałbym kupić / wypozyczyć na max. dwa tygodnie Na Allegro taki kompletny zestawik (bez żadnej reklamy etc.): DWUMASA SPRZĘGŁO AUDI A4 ALLROAD B8 2.0 TFSI 7839066622 - Allegro.pl ALLEGRO.PL Kup teraz na Allegro.pl za 2379 zł - DWUMASA SPRZĘGŁO AUDI A4 ALLROAD B8 2.0 TFSI (7839066622). Allegro.pl - Radość zakupów i bezpieczeństwo... Edytowane 9 Września 2019 przez shevu
Fr0styyy. Opublikowano 10 Września 2019 Opublikowano 10 Września 2019 Tam nie ma sprzęgła. Wymieniasz tylko dwumas i tyle.
shevu Opublikowano 10 Września 2019 Autor Opublikowano 10 Września 2019 Wiem, konstrukcję swojej skrzyni znam już bardzo dobrze. Ten zestaw służy do pozycjonowania koła dwumasowego.
Fr0styyy. Opublikowano 12 Września 2019 Opublikowano 12 Września 2019 W dniu 11.09.2019 o 00:02, shevu napisał: Wiem, konstrukcję swojej skrzyni znam już bardzo dobrze. Ten zestaw służy do pozycjonowania koła dwumasowego. A niby co tam chcesz pozycjonować? Wrzucasz dwumase na wałek w skrzyni, wkładasz półoś i pakujesz skrzynie na auto i dokręcasz 6 śrub M10, albo M8, nie ma tam żadnego centrowania, pozycjonowania :).
shevu Opublikowano 12 Września 2019 Autor Opublikowano 12 Września 2019 (edytowane) Jeśli faktycznie nie trzeba to super. Patrzyłem na film instruktarzowy z LUK-a Spójrz od 12:40 BTW. Dla mojego silnika koło dwumasowe jest na 3 śrubach Edytowane 12 Września 2019 przez shevu
Fr0styyy. Opublikowano 15 Września 2019 Opublikowano 15 Września 2019 (edytowane) W dniu 12.09.2019 o 20:50, shevu napisał: Jeśli faktycznie nie trzeba to super. Patrzyłem na film instruktarzowy z LUK-a Spójrz od 12:40 BTW. Dla mojego silnika koło dwumasowe jest na 3 śrubach No to dlaczego masz wpisane w profilu, że masz skrzynie automatyczną S-Tronic zamiast manual? Getriebe ausbauen, Fahrzeuge mit 6-Zyl. TDI-Motor.pdf Flanschwelle links aus- und einbauen.pdf Getriebe ausbauen, Fahrzeuge mit 4-Zyl. Benzinmotor.pdf Getriebe einbauen.pdf Anzugsdrehmomente für Getriebe.pdf Edytowane 15 Września 2019 przez Fr0styyy.
shevu Opublikowano 15 Września 2019 Autor Opublikowano 15 Września 2019 Mam taką jak w opisie. Natomiast - z tego co mi wiadomo - zestaw do pozycjonowania jest też do dwumasy w mojej skrzyni
Fr0styyy. Opublikowano 15 Września 2019 Opublikowano 15 Września 2019 (edytowane) 2 godziny temu, shevu napisał: Mam taką jak w opisie. Natomiast - z tego co mi wiadomo - zestaw do pozycjonowania jest też do dwumasy w mojej skrzyni Tam nie ma czego pozycjonować, wkładasz dwumas na wałek atakujący w skrzyni, zakładasz skrzynie na auto i przykręcasz koło zamachowe 6 śrubami przez otwór między silnikiem a skrzynią. Wszystko jest opisane w "Getriebe einbau". Edytowane 15 Września 2019 przez Fr0styyy.
shevu Opublikowano 15 Września 2019 Autor Opublikowano 15 Września 2019 No to idealnie w takim razie Dzięki bardzo za info. Masz jakieś porady jeśli chodzi o wyciąganie skrzyni? Gdzieś wyczytałem, że są jakieś problemy z dostępem do górnej śruby na skrzyni(chyba?)
Fr0styyy. Opublikowano 15 Września 2019 Opublikowano 15 Września 2019 Jedyne problematyczne śruby to te od rozrusznika, ale wystarczy łamana płaska grzechotka i 16 i da się bez problemu dojść, chociaż trochę trzeba pokręcić. Od góry też nie ma żadnego problemu, bo wyciągasz DPF i jest do wszystkiego dostęp, oczywiście najpierw wyjmij całe podszybie, wtedy będziesz miał więcej miejsca. Za wiele na zdjęciu nie widać, ale problemu z wyjęciem tego nie ma :).
shevu Opublikowano 15 Września 2019 Autor Opublikowano 15 Września 2019 Dzięki bardzo Zbieram wszystko co będę potrzebować i zabieram się do roboty. Wymieniałeś może tarczki sprzęgła w DSG? Widziałem, że są do kupienia.
Fr0styyy. Opublikowano 16 Września 2019 Opublikowano 16 Września 2019 13 godzin temu, shevu napisał: Dzięki bardzo Zbieram wszystko co będę potrzebować i zabieram się do roboty. Wymieniałeś może tarczki sprzęgła w DSG? Widziałem, że są do kupienia. Nie wymieniałem, bo myślałem że nie trzeba, dwumas pewnie też niepotrzebnie wymieniałem, bo po wymianie dalej jest to samo ?
shevu Opublikowano 16 Września 2019 Autor Opublikowano 16 Września 2019 Godzinę temu, Fr0styyy. napisał: Nie wymieniałem, bo myślałem że nie trzeba, dwumas pewnie też niepotrzebnie wymieniałem, bo po wymianie dalej jest to samo ? To samo tzn.?
Rekomendowane odpowiedzi