cxyoo Opublikowano 15 Września 2019 Opublikowano 15 Września 2019 (edytowane) Witam, mam zatary silnik dołem (+ prawdopodobnie rozwalony blok lub miska) Każdy warsztat doradza mi zrobienie przeczepu całego silnika BPW wraz z osprzętem. (nawiasem mówiąc moim zdaniem to lenistwo dzisiejszych warsztatów...) Koszt BRE 4-5tyś zł NIE REGENEROWANEGO!!! Pytam się warsztatów jaki ma sens wkładanie kota w worku w miejsce starej jednostki. - Nie bo to drożej wyjdzie taki remont - a ile? - no nie wiemy - a co będzie trzeba zrobić - no też nie wiemy bo to nie ma sensu żeby zaglądać. Silnik z klucza nie kręci olej wyciekł Panie kaplica.... - grrrrr Ja wolałbym wyremontować stary silnik kupująć np. regenorowany słupek. Koszt podobny: 1. kot w worku 4-5tyś + 1,5 przekładka = około 6tyś zł 2. regenerowany słupek 2 tyś + przekładka 1,5 tyś zostaje 2,5 tyś na remont, ale wiadomo co było zrobione Natomiast zwracam się do szanownych klubowiczów o pordę: czy w miejsce silnika BPW można bez większych komplkiacji przeszczepić np. BRE (ponoć lepsze) jeżeli nie to czy jakikolwiek inny? I z czym wiązać będzie się taka zamiana (np. wymiana komputera?) Tak wiem BPW to 8V a BRE 16V ale czytałem na formum że dużo bardziej niezawodny. Pozdrawiam PS a może znacie warsztat godny polecenia w Mazowieckim? Edytowane 15 Września 2019 przez cxyoo
piotrsob1 Opublikowano 4 Października 2019 Opublikowano 4 Października 2019 Jeżeli już chcesz przeszczepiać to wkładaj słupek AVF-a ( w zależności od roku produkcji trzeba nieraz kombinować z miską olejową ) , a tak wszystko praktycznie P&P Jak osprzęt zostanie Twój to auto powinno od razu w miarę normalnie jeździć, ale wizyta u tunera wskazana by wszystko wystroić pod taki setup ..... Jakbyś się decydował to tutaj masz obszerny temat:
Rekomendowane odpowiedzi