skulcz Opublikowano 19 Września 2019 Opublikowano 19 Września 2019 Witam. Mam problem jak w tytule . Niedawno się zaczęło i nie wiem jak to ogarnąć. Podczas jazdy ze stałą prędkością ok 50 km/h silnik zaczyna szarpać i to na tyle mocno ,że czuć na całej budzie. Nie wyrzuca błędu , jedynie raz pojawił się błąd niezrozumiałego sygnału z czujnika na kolektorze ssącym map. Wymieniłem świece na nowe ale bez zmian. Czy ktoś ma pomysł co może być , bo mnie już krew zalewa?
skulcz Opublikowano 19 Września 2019 Autor Opublikowano 19 Września 2019 Może logi by się przydały tylko jakich kanałów??
vvalery Opublikowano 20 Września 2019 Opublikowano 20 Września 2019 12 godzin temu, skulcz napisał: Witam. Mam problem jak w tytule . Niedawno się zaczęło i nie wiem jak to ogarnąć. Podczas jazdy ze stałą prędkością ok 50 km/h silnik zaczyna szarpać i to na tyle mocno ,że czuć na całej budzie. Nie wyrzuca błędu , jedynie raz pojawił się błąd niezrozumiałego sygnału z czujnika na kolektorze ssącym map. Wymieniłem świece na nowe ale bez zmian. Czy ktoś ma pomysł co może być , bo mnie już krew zalewa? To masz tylko przy 50km/h czy innych stałych prędkościach ? Ile masz nalotu? Mi zatrzęsie ale na postoju jak większości. Po dieslu tego tak nie odczuwam, a w czasie jazdy jest raczej Ok.
skulcz Opublikowano 20 Września 2019 Autor Opublikowano 20 Września 2019 Przebieg mały bo 27 tyś , szarpanie jest do 2 tyś obrotów potem już nie czuć
Langista Opublikowano 20 Września 2019 Opublikowano 20 Września 2019 Wygoogluj jak robi się logi w grupie VW, na moje masz problem z dawką powietrze-paliwo, bo od 2000 pewnie turbo pompuje i dlatego problem znika.
skulcz Opublikowano 22 Września 2019 Autor Opublikowano 22 Września 2019 Takie wyniki mi wyszły na postoju.
Langista Opublikowano 22 Września 2019 Opublikowano 22 Września 2019 No fajnie, to jeszcze logi zrób.
Langista Opublikowano 24 Września 2019 Opublikowano 24 Września 2019 Przecież na jednym ze zdjęć pokazałeś vcds, którym robi się logi.
skulcz Opublikowano 24 Września 2019 Autor Opublikowano 24 Września 2019 9 godzin temu, Langista napisał: Przecież na jednym ze zdjęć pokazałeś vcds, którym robi się logi. No tak ale tutaj tylko w momencie zapisu nie mogę zapisać w okresie czasu tylko tyle co widać. Nawet nie wiem jak to zrobić inaczej. Jak coś to proszę o podpowiedz.
Langista Opublikowano 24 Września 2019 Opublikowano 24 Września 2019 No to pisałem, google i hasło : logi dynamiczne grupa VW, jest filmik na YT.
DarekS4 Opublikowano 20 Stycznia 2020 Opublikowano 20 Stycznia 2020 Jaki jest TPS gdy zaczyna szarpać ?? oraz przydałby się loud z vcdsa. Opisz okoliczności.
Rekomendowane odpowiedzi