Danmatis Opublikowano 23 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2019 Witam serdecznie, Mam ogromną prośbę do tych osób które znają się na silnikach 3.2 fsi (AUK). nagrałem dwa filmiki, i zdaję sobie sprawę że nie jest to normalna praca silnika, czy na podstawie tych filmików jest ktoś w stanie nakierować mnie czy mam rozrząd do wymiany, lub coś innego ? Dodam że gdy zapalam samochód na zimnym nie słyszę żadnych niepokojących dźwięków z silnika, olej jakim go zalewam to Liqui Moly 5w-40 top tec 4100 (co 15000 km), aktualny przebieg 212 tys km, udokumentowany i nadmienię że w książce serwisowej jest wpis że najprawdopodobniej rozrząd był robiony w ASO w Szwajcarii (zdjęcie w załączniku). Denerwuje mnie mnie również dźwięk jak przegazuję samochód (drugi filmik) , tak jakby zamiast silnika 3,2 siedział tam 1,6, czy to normalne? Za każdą sugestię będę bardzo wdzięczny, gdyż chciałbym tym samochodem pojeździć jak najdłużej. Filmiki : Pozdrawiam wszystkich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbiko13 Opublikowano 6 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2019 Czy udało się ustalić co to za dźwięk ? Mam tez okazje kupić takiego 3.2 od wujka ale tez mu tak dziwnie stuka Jeszcze nie szukałem co jest nie tak dlatego fajnie jak ktoś coś wie co jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danmatis Opublikowano 7 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2019 Narazie nie ustaliłem z czego wynika ten dźwięk, muszę podjechać do ogarniętego mechanika który to zdiagnozuje. Jeżeli będę coś wiedział chętnie podzielę się informacjami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlueArrow91 Opublikowano 16 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2020 Cześć. Moje 3.2 brzmi podobnie. Zobacz tutaj: Filmik Nie jest to dźwięk osprzętu, bo słuchałem na ściągniętym pasku i było to samo. Nie jest to również nic z rozrządem, bo miałem diagnozowany i wymieniane napinacze i rolke PK (sam łańcuch był ok) Ten dźwięk pochodzi z samego silnika, ale co to może być? Dodam też, że kolega podesłał mi filmik i też brzmi u niego tak samo. Może ten typ tak ma? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danmatis Opublikowano 17 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2020 Całkiem możliwe ?, ja jeżdżę i narazie kompletnie nic złego się nie dzieje. A jak u Ciebie wygląda spalanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlueArrow91 Opublikowano 17 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2020 10 litrów średnio pije Styl jazdy mieszany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danmatis Opublikowano 17 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2020 U mnie tak samo, więc silniki raczej są zrodwe ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlueArrow91 Opublikowano 17 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2020 Mój na hamowni wypluł 243 kuce i 318 niutów, więc prawie jak z fabryki Co nie zmienia faktu, że przez ten dziwny dźwięk nawet ruszanie jakimś dieselkiem wydaje się przyjemniejsze dla ucha :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danmatis Opublikowano 18 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2020 Ja swojego na hamowni nie sprawdzalem, ale będę musiał dla ciekawości ?. A co do dźwięku to prawda, że nie jest on przyjemny dla ucha, więc zostaje wsadzić jakiś wydech i zagłuszyć ten dźwięk ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlueArrow91 Opublikowano 19 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2020 Haha, to musiałbym mieć końcówki przy przednich kołach wyprowadzone Wtedy bym nie słyszał na 100% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi