Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Spoty Żuławskie w Elblągu - spot 20 wrzesień godz. 19 CH Ogrody

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

spójrz przez okno :tongue4:

• Odpowiedzi 12,3 tys.
  • Wyświetleń 425,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

No chłop wporzo, ale PZM na sadowej to mi podpada - właśnie odebrałem auto z "zbieżności" oczywiście kaskę skasowali, ale szczerze to na śrubach od końcówek nie widzę żeby było cokolwiek kręcone, nie dostałem też żadnego wydruku ani nic - podjadę dzisiaj po sąsiedzku na inną stację i niech mi za jakieś grosze tylko sprawdzą czy zbieżność ok, jak będzie nadal skopana to jutro Panów z PZM odwiedzę...

A ja się zapytam ... po kiego grzyba cokolwiek chciałeś ustawiać?

Sorki że dopiero teraz - nie zauważyłem że do mnie napisałeś.

Ustawiać zbieżność chciałem bo:

Właśnie w PZMocie nie zrobili mi przeglądu z trzech powodów - za jasne kierunkowskazy przód (wymieniłem), luz na wahaczach góra prawa strona (wymieniłem) i zła zbieżność - coś tam na kompie widziałem że poza tolerancją - 17 było widać a chyba do 10 stopni jest tolerancja na koło. Jako że u nich robiłem przegląd to do nich musiałem odstawić na ponowne sprawdzenie, to nie chciałem już jeździć po innych warsztatach tylko tam zostawiłem na ustawienie zbieżności i ponowny przegląd.

Opublikowano

Wiktor jak tam te moje błędy ??? możesz mi je przesłać i zobacze o co kaman :)

Opublikowano

Adam jak wygląda ten twój garaż? Zmieściłaby się BM-ka żeby jakoś w koło niej jeszcze pogrzebać? Przymierzam się do takiej operacji:

http://forums.5series.net/topic/70452-removing-the-swirl-flaps-in-a-diesel-engine/

Jeden mechanior u nas w Pasłękowie chce za to 200zł. Tak się zastanawiam czy on to dobrze zrobi bo nie ma to jednak jak samemu. Nie wiem co robić :mysli:

Opublikowano

przodem wjedzie... na szerokość spoko... ale cała nie ;) a jeśli już tak to się nie ruszysz...

Opublikowano

przodem wjedzie... na szerokość spoko... ale cała nie ;) a jeśli już tak to się nie ruszysz...

no to lipa bo przy tych mrozach to byśmy tam zamarźli bo to chwilę zajmie... :confused4:

Opublikowano
  • Autor

dziadekblack a po co chcesz usuwać te klapki ? Zacinają się i wpada w tryb serwisowy czy jak ?

Opublikowano

dziadekblack a po co chcesz usuwać te klapki ? Zacinają się i wpada w tryb serwisowy czy jak ?

on na zapas wszystko robi :wink4:

Opublikowano

dziadekblack[/color][/b] a po co chcesz usuwać te klapki ? Zacinają się i wpada w tryb serwisowy czy jak ?

oj to jest "historia nie z tej ziemi" w silnikach BMW. Wszystko jest ok, zadnych objawów i trybów awaryjnych ale te klapki nie pokazują żadnych objawów. Taka pierdoła a potrafi narobić niezłego burdelu...

Chodzi o to że jak się "zatną" te klapki to już pozamiatane jest a ja nie chcę do tego dopuścić. We wszystkich silnikach BMW od któregoś tam roku (chyba 2003 ) są te klapki. Jak widać na zdjęciach są one zamocowane na ośkach takimi niby nitami. Oczywiście jak w każdym Dieslu z EGR dolot się syfi - to wiadomo. Te klapki zachodzą sadzą i wkońcu się urywają z tych osi, wpadają dalej i najczęściej blokują się w zaworach a dalej to już wiadomo - kilka tysięcy w plecy lub nowy silnik :wallbash:. Ostatnio zauważyłem że mi się z pod tego kolektora lekko poci, więc zdejmując go szukając przyczyny, wymienię uszczelki pod nim i grzechem by było nie wywalić tych klapek jeżeli nawet są w dobrym stanie.

Opublikowano

Bartek poszło PW

to jednak chcesz wywalić te klapki ... a jaką one mają funkcję ... działają przy gaszeniu auta :mysli:

Opublikowano

Mi dzis zajeba... Tablice rejestracyjne :wallbash: a za dwa dni wyjezdzam :kwasny: lipa jak ...uj :angry: z takim hamstwem to sie nie spotkalem obie tablice, znaczek audi tylni tez, na szczescie jedna znalazlem i dorobilem tez :thumbdown:

Opublikowano

A do garażu z naszej galerii dresowóż się zmieści

Opublikowano

A do garażu z naszej galerii dresowóż się zmieści

:?: :mysli: jakiej galerii?

klapki działają głównie przy gaszeniu auta i ponoć mają jeszcze wpływ na zawirowania powietrza przy niskich prędkościach obrotowych silnika co powoduje mniejszą toksyczność spalin więc funkcja raczej niepotrzebna z naszego punktu widzenia podobnie jak EGR. Ludzie po wywaleniu klapek nie widzą różnicy.

Tak się zastanawiam czy my to sami byśmy ogarnęli...Ja narzędzi żadnych nie mam nie wiem jak u ciebie Adaś... tak się skłaniam chyba jednak do tego mechanika...mówił że to już robił :mysli:

Opublikowano
http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=70358.0[br]Dopisany: 19 Grudzień 2010, 19:26_________________________________________________Co do narzędzi to Adam ma jakiś komplecik ale jeśli jakieś specjalistyczne będzie trzeba mieć :kwasny: . Więc sprawdz może jest tam opisane jakie graty potrzeba żeby nie zostać z ręką w nocniku
Opublikowano
  • Autor

chyba z kłolektorem w ręce :decayed::polew:

Opublikowano
:przebiegly:
Opublikowano
:polew: :polew: :polew: :polew:
Opublikowano
  • Autor

Zaleczeq weź się zlituj i pakuj poprzedni avatar... :decayed:

Opublikowano

ten ?? :naughty:

Opublikowano

no i panowie audi już na 95% sprzedane.

auto wraca do poprzedniego właściciela a raczej do jego syna. :naughty::decayed:

dziadek jakby się coś działo z latarką to przywoź na spota i będę reklamował ( będzie nowa )