Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Spoty Żuławskie w Elblągu - spot 20 wrzesień godz. 19 CH Ogrody

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

btw 2.2T to 5 cylindrowiec R5 po 4 zaworki na cylinder :)

:mysli: o to nie wiedziałem myślałem że od 2.3 się 5 cyl zaczyna :wink4:

• Odpowiedzi 12,3 tys.
  • Wyświetleń 431,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Pamiętaj ... natura odezwie się po swoje ... i trzeba będzie wrócić do Audi ;):naughty::tongue4:

może i masz rację.

szczerze powiem że zaczyna mi chodzić po głowie Audi C4 100 albo A6 ale w starej budzie i chyba już nie na gnojówkę tylko jakaś V-ka :naughty: :naughty: :naughty:

kup sobie V six :decayed:

Opublikowano

:mysli: o to nie wiedziałem myślałem że od 2.3 się 5 cyl zaczyna :wink4:

kolego R5 jest z tego co ja wiem a tych silniczków miałem sporo to jest cała gama i na pełnym wtrysku ale mechanicznym :) od 1,9- 2,0- 2,1- 2,2- 2,2Turbo i 2,3 wszystko benzynki o pięknym brzmieniu.

Ta C4-S6 2,2T za***ista :shocked: ale jak ŁUKASZ chce min. 20L/100KM- wydawać przy spokojnej jeździe latem w mieście (a nie będzie spokojnie jeździł :decayed:)miałem podobny motor w C3 tylko że 10V-174KM a tamten jest 20V na elektronicznej szprycy :evil:

Ciężko będzie ci znaleźć R5 na elektronice, bo głównie mechaniczne jeszcze do tego silnika robili a tam sekwencyjnego nie zamontujesz :( i często lubi GAZ strzelać. 2,0 są na elektronice ale to 4-cyl. :thumbdown::sick3:

nie wiem czy jeszcze istnieje TKA forum bo tak dużo rozkminiane było na ten temat

Opublikowano

tak mu gadacie to zaraz na Polonezie skończy się :decayed:

Opublikowano

polonez wcale mniej nie pali :decayed:

Teraz się podjara i kupi 2,2TQ :evil: :evil: :evil:

Opublikowano

Prawie jak mój Trafic służbowy :kox:

Opublikowano

polonez wcale mniej nie pali :decayed:

Teraz się podjara i kupi 2,2TQ :evil: :evil: :evil:

no i wjechałeś mi na ambicję :naughty::decayed::naughty:

no kręci się fajnie na tym filmiku tylko pewnie trochę gościu sobie podłubał :>

te jednostki naprawdę tak dużo piją????

i do tego jak jeszcze nie da się do tego wrzucić LPG (nie ukrywam ale musiałoby być) to lipa. a nawet powiem że odpada.

Opublikowano

Szukaj dobrej V-ki spali mniej bo moja 2,6 to paliła książkowo do 13miasto i 8-9- Pb. trasa normalnej jazdy nie emeryta. A kultura pracy hoho kieliszek można postawić na silniku nalany do pełna i nic nie rozleje :)

Opublikowano

bmw_chip.jpg

aj, kusząca perspektywa :mysli:

Opublikowano

Weg war er

ale poszedł tą Audi :decayed:

Opublikowano

rs4 :kox:

Opublikowano

Powiedzcie mi co jest wpiz...du nie tak z tym moim autkiem a dokładnie chodzi mi o to że nie może złapać temperatury !!!!!!!! drugą zimę już z tym walczę i nic :wallbash: :wallbash: :wallbash:

Wymieniłem już 3 termostaty i nic :( W końcu się wku...wiłem i założyłem ściski stolarskie na węże gumowe góra i dół, pomyślałem że jak odetnę go od zbiorniczka wyrównawczego i chłodnicy to temperatura moment wzrośnie :no: :no: :no: no i pupa. Auto dosłownie 2 godziny na biegu jałowym chodziło a temp. na climatroniku na kanale 51 80-82st.C na zegarach ok 10st.C mniej. W czasie jazdy temp. wzrosła aż do max. 75st.C i to pod obciążeniem pod górki.

Dodam że to wszystko na małym obiegu czyli silnik-nagrzewnica :kwasny:

Opublikowano

Auto dosłownie 2 godziny na biegu jałowym chodziło

Diesel na biegu jałowym przy mrozie się nie zagrzeje- ten typ tak ma...szczególnie jak jeszcze masz nadmuch w środku włączony...dopiero pod obciążeniem diesel jest się w stanie nagrzać oczywiście mowa o mrozach...

Panowie a co do tego filmiku z tym audi to wielka ściema w/g mnie...zobaczcie jak powoli przemieszcza się otoczenie....przy 200km/h wszyskto śmiga a nie jak tu...tutaj to mi wygląda na 100-ke. Szczególnie to widać w ostatnich sekundach filmu jak gość dojeżdża do zakrętu/zjazdu i przed samym skrętem ma niby 80km/h ledwo się toczy... :polew:

Opublikowano

A w czasie jazdy czemu nie łapie ?

Opublikowano

A w czasie jazdy czemu nie łapie ?

a może czujnik :mysli: i wiesz jazda w mieście też za bardzo nie obciąża silnika u mnie się niby grzeje ale np u kolesia w oplu combo 1.3cdti on mówi że może cały dzień po mieście jeździć i nie zagrzeje mu się na fula, dopiero jak da w piz....e

Opublikowano

Odejście fajne to ma omega lotus ;) ten film pewnie wszyscy znają :kox:

Bielik co do betki e30 powiem że auto moich marzeń ;), najlepiej coupe 325 w mtechnic 2

Takie coś 37582358.jpg:slina: :slina:

No oczywiście już nie wspominam nawet o m-power, ale to niestety poza zasięgem finansowym ;). Ale kiedyś jeszcze będę taką suką gumy upalał na mieście ;).

Z silników to najlepiej właśnie 325 wypada, pali tyle co 2.0 ale za to jakoś jedzie. Nie spodziewaj się jednak oszałamiających osiągów, 325 w kombiaku kiedyś skillowałem moim kadettem gsi :D. W coupe to już jakoś idzie (w granicach 8 do setki).

Jak chcesz czterocylindrowe to chyba najlepszym wyborem jest 1.8 is - 140 koni 16 zaworów i nawet się nieźle odpycha. Minus nisko zawieszona miska olejowa, więc jak masz zamiar ją na glebę rzucić to bez osłony się nie obejdzie. Plus - prowadzi się duuużo lepiej od 325.

A w ogóle moje super hiper wycieraczki valeo bezpiórowe za które dałem kupę kasy i które ledwo co działały musiałem w końcu wymienić :D. Przyszedł mróz i tak zesztywniały że i od strony pasażera ledwo co zbierały, od kierowcy to już w ogóle wcześniej słabo działały...

Skoczyłem więc do leclerca, i za całe 11 zeta za sztukę zakupiłem bezpiórowe czajnijskie wycieraczki firmy UniPoint ;) i powiem że valeo to przy nich syf. Zbierają super, pracują cichutko, dlatego jak ktoś potrzebuje coś taniego to polecam :). Niestety z wymiarami jest średnio, ja na kierowcę wsadziłem o długości 555mm, pasażer 505 i pasują idealnie :).

Edit

Widzę że nie tylko ja jestem z nich zadowolony: http://www.v40.pl/forum/viewtopic.php?p=151989

Dlatego jak ktoś potrzebuje niech śmiga do leclerca puki jeszcze są. Są na alei z samochodowymi bajerami, ale pod sam koniec za główną ladą wiszą na stojaku ;).

Opublikowano

co do tego filmu z rs4 to tez misie wydaje ze jakas sciema :) bo pamietam jak wracalismy z kaletki mielismy na zegarach po 200 to linie przewywane były ciagłe a otoczenie po bokach sie zlewało :)

Opublikowano

to ja coś z klimatów zimowych ...

:cicho: Kbibi ... pompa wody na stół :punk:

Opublikowano

Partyk pogadaj z Agą może coś się wam przyda bo my mamy już niepotrzebne:

- materac do łóżeczka taki dwustronny (jedna strona do jakiegoś tam wieku a później się na drugą przekłada jak dziecko starsze) - 40zł (nowy chyba 80zł dawaliśmy) + poduszka do karmienia gratis

- laktator Avant z dwoma butelkami - 60zł + pojemniki gratis (nie pamiętam ile ich tam było ale dawaliśmy za same pojemniki 80zł) + nieużywane smoczki gratis

Wydaj mi się że ceny rewelka, pytanie tylko czy potrzebujecie...

Materac jest jak nowy ale my przedłużaliśmy łóżeczko u stolarza i materac nowy na zamówienie musieliśmy teraz kupić i ten nie jest nam potrzebny...

Opublikowano

:cicho: Kbibi ... pompa wody na stół :punk:

a nie powinno być odwrotnie jak pompa nie domaga :mysli: przecież ogrzewanie jest i to całkiem całkiem