moris93 Opublikowano 13 Października 2019 Opublikowano 13 Października 2019 Witam Zmagam się z kolejnym problemem w mojej 1.8t. Sprawa wygląda tak że po nocy jak rano chce odpalić auto to zapała i od razu gaśnie i tak parę razy dopiero jak trzymam wciśnięty gaz to auto odpala i muszę go trzymac na obrotach żeby się trochę zagrzał bo inaczej znowu zgaśnie. Później w ciągu dnia jak nie ma problemu z odpalaniem, tylko po nocnym postoju. Ostatnio zauważyłem że wolne obroty utrzymują się w granicy 1000. Dzisiaj chciałem zrobić adaptacje przepustnicy vcds-m i nie da sie, jak wchodzę na adaptację to w polu gdzie powinno pokazywać postęp adaptacji jest ERROR i nie da się nic zrobic. I od długiego czasu wydaje mi się że po przegazowaniu obroty wolno spadaja ,a czasem bardzo wolno. Ogólnie to auto jeździ okej choć czasem przy przyspieszaniu jak wciśnie się pedał do podłogi to w granicach 2500obr czuć tak jakbym odpuścił gaz i znowu go wcisnal. Czy problem może być w przepustnicy? I czemu nie da się jej zaadaptować ?
moris93 Opublikowano 13 Października 2019 Autor Opublikowano 13 Października 2019 Z błędów był tylko błąd adaptacji przepustnicy i nie da się go skasować.
moris93 Opublikowano 13 Października 2019 Autor Opublikowano 13 Października 2019 Nie mam w tej chwili Jutro podłącze do kompa i wrzucę kod błędu
moris93 Opublikowano 14 Października 2019 Autor Opublikowano 14 Października 2019 (edytowane) Kod błędu 17987 moduł sterujący przepustnica adaptacja nie została rozpoczęta Wczoraj przy próbie adaptacji wyskakiwał error i nie dało się zrobić Dzisiaj wyciągnę przepustnice wyczyszcze i spróbuję jeszcze raz Czyscilem przepustnice i dużo razy próbowałem ja adaptować przez vcds, ale za każdym razem wyskakuje error. Czyli wygląda na to że przepustnica jest walnieta. Zamówiłem już na podmianę używana Ori i zobaczymy Edytowane 14 Października 2019 przez moris93
moris93 Opublikowano 17 Października 2019 Autor Opublikowano 17 Października 2019 Dzisiaj podmienilem przepustnice na drugą Ori i jest to samo cały czas jest błąd 17987 nie da się go skasować, a podczas adaptacji wyskakuje error. Żadnych innych błędów nie ma, ale z ciekawości przeglądałem inne kanały i na kanale 001 pokazywało temperaturę 136 stopni na rozgrzanym silniku. Musiał bym jeszcze zobaczyć po nocy jaką temperaturę pokazuje bo może w tym jest problem
Łukasz13 Opublikowano 17 Października 2019 Opublikowano 17 Października 2019 Wymien czujnik temp płynu.
moris93 Opublikowano 18 Października 2019 Autor Opublikowano 18 Października 2019 Wymieniłem czujnik temperatury i wygląda na to że on był wszystkiemu winien. Przepustnica się zaadaptowała obroty wróciły do normy i brak błędów
matres85 Opublikowano 21 Października 2019 Opublikowano 21 Października 2019 Zakładałeś ori czujnik czy jakiś zamiennik?
larguss Opublikowano 8 Listopada 2019 Opublikowano 8 Listopada 2019 Miałem jakiś czas temu dokładnie ten sam problem. Wymiana G62 rozwiązała problem. Też nie było żadnego błędu. Dopiero po odczycie wartości w vcds w bloku silnika domyśliłem się ze to czujnik.
moris93 Opublikowano 20 Listopada 2019 Autor Opublikowano 20 Listopada 2019 Dokładnie wszystkiemu winien czujnik temperatury. Ja zakładałem zamiennik i śmiga bez problemu
Rekomendowane odpowiedzi