Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zniwelowanie krawężnika - prośba o poradę

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam
Panowie, potrzebuję porady (może prostej). Niedawno przeniosłem się do nowego lokalu, do którego zjazd jest z drogi osiedlowej. Problemem jest krawężnik, który nie jest dostatecznie obniżony. Próbował ktoś z Was zniwelować taki krawężnik? Zrobić fazę z cementu, kupić coś gotowego? Co zda egzamin na dłużej i nie zniszczy się po kilku przejazdach?
Uszkodzenie kół, podwozia i zderzaka wisi w powietrzu więc muszę coś na szybko wykombinować :decayed:

Opublikowano
17 minut temu, jolley napisał:

Witam
Panowie, potrzebuję porady (może prostej). Niedawno przeniosłem się do nowego lokalu, do którego zjazd jest z drogi osiedlowej. Problemem jest krawężnik, który nie jest dostatecznie obniżony. Próbował ktoś z Was zniwelować taki krawężnik? Zrobić fazę z cementu, kupić coś gotowego? Co zda egzamin na dłużej i nie zniszczy się po kilku przejazdach?
Uszkodzenie kół, podwozia i zderzaka wisi w powietrzu więc muszę coś na szybko wykombinować :decayed:

Wrzuć fotę. Możesz tam coś przerobić w razie co ?

Dobrze sprawdza się coś takiego przykręcone do podłoża, pytanie czy może wystawać na drogę osiedlową i możesz to przykręcić :) 

Znalezione obrazy dla zapytania gumowy najazd na krawężnik

Opublikowano

Daj fotkę będziemy mogli powiedzieć więcej :) W takich przypadkach dobrze jest użycie grubej deski zaraz za krawężnikiem tak żebyś zjechał najpierw na deskę a potem na ziemie. Miałem już kilka razy taki patent.

Opublikowano

można próbować coś takiego jak zaproponowane powyżej. A ten wjazd to jest oficjalnie, czy tak sobie wymyśliliście żeby tam zrobić wjazd? Jak w planie/na mapce jest przewidziany wjazd w tym miejscu, to zgłosić się do zarządcy drogi/gminy i powinni dostosować. Ścinać we własnym zakresie bym odradzał, ktoś życzliwy może donieść i będziesz odpowiadał za niszczenie mienia

Opublikowano
  • Autor

Panowie, zrobiłem wczoraj na szybko zdjęcie, niestety po zmroku :lol1:

Krawężnik ma ok 9cm, więc sporo 

Pomyślałem, żeby zrobić z tworzywa podobny najazd, jak powyżej wkleił Cysiek. W pracy mam parę maszyn, więc myślę że wyglądałoby to ładnie. W najeździe zrobię pogłębienia i kołkami przykręcę do asfaltu  powinno trzymać.

Ps. Po lewej stronie widać jak miałem podejście z betonem, ale musiałbym teren ogrodzić na conajmniej 2 doby, żeby dobrze związało, a z tym jest problem

IMG_20191024_182940.jpg

Opublikowano

A nie lepiej w tym miejscu obniżyć chodnik. Będzie jak powinno być. Dogadaj się z administratorem pasa drogowego/chodnika i w jedną sobotę da się to ogarnąć.

Opublikowano
  • Autor
4 godziny temu, adek1983 napisał:

A nie lepiej w tym miejscu obniżyć chodnik. Będzie jak powinno być. Dogadaj się z administratorem pasa drogowego/chodnika i w jedną sobotę da się to ogarnąć.

Rozmawiałem z zarządcą osiedla. Pracownik przekazał , że droga osiedlowa nalezy do miasta. Mogę kontaktować się z Miejskim Zarządem Dróg, ale to "nic nie pomoże" bo powiedzą mi, że droga jest do remontu i nie inwestują. Miły pan doradził mi, aby użyć masy bitumicznej na zimno i składaniam się ku tej propozycji.
Jak zrobię robotę, podrzucę foto dla potomnych :)

Opublikowano
31 minut temu, jolley napisał:

Miły pan doradził mi, aby użyć masy bitumicznej na zimno

Ogarnij sobie do tego dobry ubijak. Przy układaniu podgrzewaj masę palnikiem albo zostaw worki na słońcu. Będzie Ci łatwiej z tym pracować :D

Opublikowano
  • Autor
W dniu 25.10.2019 o 12:54, przem8 napisał:

Ogarnij sobie do tego dobry ubijak. Przy układaniu podgrzewaj masę palnikiem albo zostaw worki na słońcu. Będzie Ci łatwiej z tym pracować :D

Przemo, przeczytałem Twój post dopiero dzisiaj, także nie zastosowałem motywu z grzaniem masy, ale myślę, że temat ogarnięty pomyślnie. Teraz wjazd i wyjazd to czysta przyjemność :decayed: B)

Opublikowano

To pokaż fote po zakończeniu pracy:wink4:

Opublikowano
  • Autor

Coś się nie wyczytała w poprzednim poście.

Btw. Jak na godzinkę roboty to nie jest źle :decayed:

ps. deska wzdłuż krawężnika służyła do ubijania masy. Była położona na ten najazd i wjeżdżałem na nią autem - powino na chwilę wytrzymać. Teraz będą to ubijać pozostali uczestnicy drogi osiedlowej :naughty:

IMG_20191028_183134-1992x1440.jpg

Edytowane przez jolley