oneskypemen Opublikowano 27 Października 2019 Opublikowano 27 Października 2019 (edytowane) Witam panowie, Może pomożecie i podzielcie się opiniami na temat motora 3.0TDI o kodzie silnika BKN Znalazłem właśnie ładny egzemplarz sprowadzony z Niemiec właśnie z tym motorem. Byłem obejrzeć samochód i teoretycznie wszystko jest w porządku. Przy odpaleniu zimnego motoru V6 brak niepokojącego dźwięku z okolic rozrządu. Skrzynia też wygląda na dobrą nie szarpie. Natomiast zastanawia mnie sam fakt stanu wtryskiwaczy. Bo gość na pewno z komisu nie zgodzi się na test przelewowy. Jedynie co będę mógł zrobić to podpiąć komputer i odpalićVCDS'a Może jakieś wskazówki na co zwrócić szczególną uwagę. I czy naprawdę warto się bać tej jednostki? Pozdrawiam Edytowane 27 Października 2019 przez oneskypemen
marcin4x4 Opublikowano 28 Października 2019 Opublikowano 28 Października 2019 (edytowane) CR i test przelewowy... skąd wy się bierzecie. Co do rozrządu to byś musiał filować przed otwarciem z rana i mieć 1000% pewność że auto nie miało rozruchu. Magiel, pompa, skrzynia, rozrząd, wtryski reszta to pikuś, osobiście bym nie brał Edytowane 28 Października 2019 przez marcin4x4
Rekomendowane odpowiedzi