Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Nie gra jeden głośnik.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Hej!

Dzisiaj spostrzegłem, że nie gra mi tylny głośnik basowy od strony kierowcy. Mam auto miesiąc, i na pewno wcześniej grał, nie zauważyłem tylko w którym momencie grać przestał ale na pewno nie dzisiaj. Co może byc przyczyną? Od czego zacząć? 

Do tej pory:

-wyjąłem radio i sprawdziłem czy przy wejściu do radia wtyczki i kable są wpięte i całe - ok

-sprawdziłem przy wejsciu do wzmacniacza subufera czy kable i wyczyki są wpięty - ok

-poruszałem kablami przez gumową osłonę między budą a drzwiami pasażera.

tweeter od tych samych drzwi gra, a basowy nie.

Zastanawiam się czy mogłem coś popsuć swoim dłubaniem. Zanim kupiłem wyjmaki do radia próbowałem je wyjąc pilniczkami, tyle, że poczułem, że mi się omcknęły i nie wiem czy zrobiłem jakieś zwarcie bo radio się włączyło a nie klikałem nic na panelu. Druga sytuacja- niechący zetknąłem ze soba plus i minus w lampce schowka i wywaliło bezpiecznik od oświetlenia wnętrza. Czy któraś z tych sytuacji a szczególnie ta pierwsza mogła uszkodzić głośnik? Chyba radio nie powinno się zapalić przez dotyk pilniczkiem w wejściach od wyjmaków. 

Edytowane przez Avari
Opublikowano

Radio sprawdzone i nie uszkodzone. Głośnik ma zwarcie dlatego nie gra. Jest do wywalenia. Zamówiona używka ori na allegro:)