Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Światła w pozycji zero, czyli po odpaleniu świecą bez włączania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przed chwilą sprawdzałem i poza postojówkami nic sie nie włącza .

Palą sie tylko postoje a bi-xenon niestety nie.

A co ustawiłeś?

xxxx?: Country

1 - Rest of World/Nordic Countries/Denmark/Croatia/Baltic Countries with Bi-Xenon

2 - Nordic Countries/Denmark/Croatia/Baltic Countries without Bi-Xenon

3 - USA/Canada with Bi-Xenon

4 - Canada without Bi-Xenon

5 - Special Vehicles

Wszytsko co możliwe

00012 - tylko zapaliły sie postoje

00013 - tak samo

Opublikowano

a tutaj jest filmik ,jak to jest u mnie sory za jakosc,ale sprzet mam nienajlepszy :wink4:

Opublikowano

BRAWO PANOWIE :thumbup:

To działa i co lepsze szukałem takiej opcji od chwili zakupu audika.

Czy macie może jeszcze jakieś fajne funkcje które można włączyć po to aby ułatwić zobie życie? :>

użyj szukajki, to sporo znajdziesz, np:

http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t24909.0.html;highlight=kontrolka+pas

http://www.a4-klub.pl/smf/all_zegar_radiowy_w_aucie-t1641.15.html

http://www.a4-klub.pl/smf/all_b6_zamykanie_centralnego_zamka_15kmh-t36902.0.html

http://www.a4-klub.pl/smf/b6_awx_punkty_a_i_b_albo_x_i_y-t23679.0.html

:szukaj:

:cool1:

Opublikowano

To jeszcze tylko miejcie na uwadze, ze wersja skandynawska ma niekorzystny wplyw na zywotnosc przetwornic i palników xenon'owych. Przy rozruchu napięcie spada, a nizsze napiecie działa destrukcyjnie na przetwornice i palnik. Ja włączyłem to u siebie na chwilę(kodowanie opisano juz wyzej), zeby zobaczyc czy dziala, ale szybko wyłączyłem :hi:

Opublikowano

Takim sposobem spaliłem sobie jedną postojówkę (wiem, koszt inny ;) ale mechanizm ten sam-skoki napięcia)

Opublikowano

Powaznie??

Oho to chyba ustawie na stanard tak jak bylo... :chytry:

Opublikowano

mnie sie ta opcja świecenia na stałe nie podoba, bo jezeli gdzies podjedziesz i chcesz na zapalonym silniku posiedzieć w ciemnosciach to sie nie da :thumbdown:

Opublikowano

mnie sie ta opcja świecenia na stałe nie podoba, bo jezeli gdzies podjedziesz i chcesz na zapalonym silniku posiedzieć w ciemnosciach to sie nie da :thumbdown:

a po co Ci to :mysli:

Opublikowano

kolega boseron ma trochę racji, czasami chcesz zrobić postój na 10 czy 15 min nie gasząc silnika (zwłaszcza w zimie jak na zewnątrz jest minus ileś stopni ) i wtedy pozostaje tylko na światłach stanie.

No trzeba niestety wybrać albo rybki albo akwarium, wygoda na pewno jest bo nie trzeba pamiętać o włączaniu świateł i tym samym można zaoszczędzić na mandatach

Opublikowano

a nieda się zakodować tak żeby się właczały światła po właczeniu silnika a nie zapłonu

Opublikowano

Witam a ja mam problem u mnie wszystko działa poprawnie czyli po przekreceniu zapłonu swiatła w pozycji "0" włączają się, jednak światła drogowe (długie) po pchnięciu manetki do przodu nie włączają się ... po pociągnięciu jej do siebie działają ( tzw blenda lub miganie) jaka może być przyczyna ??

Opublikowano

niema żadnej przyczyny - tak powinno być.

światła drogowe działają tylko jak przekręcisz je w prawidłową pozycję, wtedy masz zmianę

Nie masz czasem auta sprowadzonego z krajów skandynawskich ?

Opublikowano

Witam a ja mam problem u mnie wszystko działa poprawnie czyli po przekreceniu zapłonu swiatła w pozycji "0" włączają się, jednak światła drogowe (długie) po pchnięciu manetki do przodu nie włączają się ... po pociągnięciu jej do siebie działają ( tzw blenda lub miganie) jaka może być przyczyna ??

Tak ma byc,nie przejmuj sie.Do jazdy noca przelac na normalna prace przelacznik i wszystko dziala jak nalezy.

Opublikowano

100 % kodowanie na kraje skandynawskie :wink4:

Opublikowano
  • Autor

a nieda się zakodować tak żeby się właczały światła po właczeniu silnika a nie zapłonu

Da sie ,,,trzeba zakupic tzw. czujnik włączenia świateł, np . na allegro.

Opublikowano

podłączam sie do pytania.

Czy jest to mozliwe?

Opublikowano

przeciez masz odpowiedz post wyzej :gwizdanie:

Opublikowano

a po co Ci to :mysli:

nigdy nie odwoziłeś nieznajomych kolezanek pod dom w zimie i chciałes byc niezauwazony :naughty:

Opublikowano

Nie da się. Chyba, że jakiś swój patent opracujesz.
Opublikowano

Nie da się. Chyba, że jakiś swój patent opracujesz.

Zakodować się nie da !

Jedyne co można zrobić to ustawić kodowanie normalne na europę i dokupić taki przekaźnik z allegro co załącza światła dopiero gdy płynie prąd z alternatora - czyli już po odpaleniu silnika a nie po włączeniu zapłonu.