lilantoine Opublikowano 23 Marca 2007 Opublikowano 23 Marca 2007 Witam. Zamierzam pozbyc sie katalizatora, bo autko ma juz ponad 180tys km przejechanei stad moje pytanie: czy lepiej w jego miejsce wstawic zamiennik (wydechowcy powiedzieli mi ze jak dotad wszyscy klienci byli zadowoleni), czy wstawic po prostu rure (powiedzieli ze to tez czesto wykorzystywany sposob)? Niech wypowiedza sie prosze osoby ktore takie zamiany maja juz za soba i moga podzielic sie swoimi wrazeniami i spostrzezeniami co do pracy auta przed i po wymianie. Pozdr
Gość Michał Opublikowano 23 Marca 2007 Opublikowano 23 Marca 2007 Niedawno też miałem ten dylemat, wstawiłem rurę w miejsce kata ,ze spostrzeżeń- przyjemny gwizd turbinki przy dodawaniu gazu :twisted:
Szewczenko7 Opublikowano 23 Marca 2007 Opublikowano 23 Marca 2007 Wstaw rurke bedzie ladnie gwizdac :twisted:
Gość zdeniu Opublikowano 23 Marca 2007 Opublikowano 23 Marca 2007 wywal kata i wstaw zwykły przelot nic poza tym
Boberro Opublikowano 23 Marca 2007 Opublikowano 23 Marca 2007 gwizdać jak gwizdać ale czy cos na tym gwiżdżeniu nie ucierpi?
Bol3k Opublikowano 23 Marca 2007 Opublikowano 23 Marca 2007 A badanie techniczne przejdzie taki samochod?? przeciez sprawdzaja wchodzac pod samochod i spaliny..
Gość Michał Opublikowano 23 Marca 2007 Opublikowano 23 Marca 2007 W TDi-ku, a o takim silniku mowa w tym temacie wystarczy podnieśc maskę zeby sprawdzic obecnośc kata lub jego brak, od spodu przy zamontowanej osłonie silnika ciężko go dostrzec Spalin chyba nie sprawdzają ,przynajmniej jeszcze się z tym nie spotkałem
Bol3k Opublikowano 23 Marca 2007 Opublikowano 23 Marca 2007 ja mam benzyne i jak bylem 3 razy na badaniach to sprawdzali
Gość Michał Opublikowano 23 Marca 2007 Opublikowano 23 Marca 2007 ja mam benzyne i jak bylem 3 razy na badaniach to sprawdzali W benzynce owszem, sprawdzają, a jeszcze jak jest załozony gaz....
lilantoine Opublikowano 23 Marca 2007 Autor Opublikowano 23 Marca 2007 a czy jest ktos kto uzywa zamiennika i jest z niego zadowolony, czy odczul jakies zmiany po wymianie kata?
Gość Michał Opublikowano 24 Marca 2007 Opublikowano 24 Marca 2007 a czy jest ktos kto uzywa zamiennika i jest z niego zadowolony, czy odczul jakies zmiany po wymianie kata? Nie sądzę żebys odczuł jakieś zmiany po wstawieniu zamiennika Poczytaj tutaj: http://www.a4-klub.pl/forum/viewtopic.php?p=79394&highlight=#79394 co prawda watek dotyczył silnika benzynowego, ale był poruszony temat unwersalnego kata
Bol3k Opublikowano 24 Marca 2007 Opublikowano 24 Marca 2007 No prosze.. nie wiedzialem ze Diesli nie sprawdzaja..
Rekomendowane odpowiedzi