Opublikowano 1 Grudnia 20196 l http://www.e-service.info.pl/VAG002.html Ewentualnie coś taniej z Ali na atmedze.
Opublikowano 1 Grudnia 20196 l Autor Dzięki. Mechanik niby sprawdzał wszystko z pomocą komputera i nic niepokojącego tam nie zauważył. Więc chętnie sprawdzę to sobie sam i skonsultuje na forum.
Opublikowano 2 Grudnia 20196 l Autor czy za szarpanie na wyższych biegach może odpowiadać wałek rozrządu? (kolejny mechanik, kolejna wysnuta teoria)
Opublikowano 2 Grudnia 20196 l Kup ten interfejs... Naprawdę wladujesz kupę kasy w wymiany i nic z tego nie będzie...
Opublikowano 2 Grudnia 20196 l egr bardziej na dolnych obrotach czuć niż na wyższych. na luzie jezeli nie trzymasz sprzęgła bądz wyłączysz esp to lekko do 5 tys obrotów silnik pójdzie. A jak powyzej 3 tys obrotów ci nie idzie i nie wyłączysz silnika to przy ruszaniu od dołu ma moc?
Opublikowano 2 Grudnia 20196 l Autor Na zimnym silniku ma moc - idzie super. Zimny - mam na myśli temperaturę cieczy. Gdy "woda" osiągnie 90 stopni samochód traci moc. Chociaż to nie jest regułą. Rożnie. Zależy od dnia. W ostatnim czasie dołączyło do tego szapranie autem tak jakby miało kwadratowe koła gdy np przy 60 km/h zapniesz 5 bieg i wciszniesz gaz w podłogę. Nieco słabszy efekt takiego szarpania mam gdy jadę ok. 140 km/h co do gazowaniu na luzie. Nie ważne jak - ze sprzęgłem czy bez moje auto kręci do ~3 tyś obrotów Edytowane 2 Grudnia 20196 l przez Bambr97
Opublikowano 2 Grudnia 20196 l 1 godzinę temu, Bambr97 napisał: co do gazowaniu na luzie. Nie ważne jak - ze sprzęgłem czy bez moje auto kręci do ~3 tyś obrotów ESP wyłącz to będzie kręcić do końca.
Opublikowano 2 Grudnia 20196 l Autor Okej. Sprawdzę to. Co w przypadku jak do końca pójdzie normalnie a w czasie jazdy nie chce? Miałeś z czymś podobnym do czynienia ? Pomysł mechanika z wałkiem wydaje mi się niedorzeczny. Kompa podłączał i sprawdzał jedynie na wolnych.. Na wolnych wydaje się być wszystko w jak najlepszym porządku. Zero drgania, falowania na obratach itp itd. Edytowane 2 Grudnia 20196 l przez Bambr97
Opublikowano 2 Grudnia 20196 l 23 minuty temu, Bambr97 napisał: Okej. Sprawdzę to. Co w przypadku jak do końca pójdzie normalnie a w czasie jazdy nie chce? Miałeś z czymś podobnym do czynienia ? mam problem taki ze do 3 tys auto idzie pieknie a od 3 tys sie zadławi kilka razy i dalej ciągnie, a na luzie do 5 tys normalnie kreci. Mechanik stwierdził ze mam uszkodzony mechanicznie jakiś wtrysk bo komp pokazuje wszystko w normie.
Opublikowano 3 Grudnia 20196 l Jak dla mnie to przerywa z powodu braku wystarczającej ilości paliwa... miałem uszkodzoną/ źle zamontowane uszczelki na pompkach i takie same objawy, z czasem coraz częściej i na niższych biegach. na samym początku tylko na 6 "łapał czkawkę" powyżej 3k obr
Opublikowano 3 Grudnia 20196 l Autor Wg. Mechanika wtryski są okej. Czekam na kabelek.. Mam nadsieje że za jednym razem wyeliminuje brak mocy i to dziwne szarpanie/trzęsienie
Opublikowano 3 Grudnia 20196 l Miałem teraz taki problem ze mi gruszke z nitów od turbo wyrwało, mozecie zobaczyc w moim temacie nizej. I pospawałem tą gruszke, dzisiaj zamontowałem jazda próbna zero przerywania już buzia zadowolona dopuki w lusterko nie spojrzalem. Za mną kupa czarnego dymu. Dojechałem do garażu a turbo całe olejem zachlapane aż kapało i czeka mnie regeneracja turbo :/ Edytowane 3 Grudnia 20196 l przez ori52
Opublikowano 3 Grudnia 20196 l Autor No to nieciekawie. Moja u kolejnego mechanika sobie stoi. Nadal czekam na kabelek. Jutro chyba zabieram to auto bo juz mam dość wymieniaczy.
Opublikowano 3 Grudnia 20196 l Jak będziesz miał kabel zobacz synchronizacja wałka może rozrząd się przestawił.
Opublikowano 3 Grudnia 20196 l Zrób kpl logow: https://a4-klub.pl/topic/383060-jakie-grupy-logować-w-tdi-pd-za-pomocą-vag-com-vcds/ Możesz dorzucić kanały z DPF i wskazania z czujników temp przed, za dpf i na wyjściu z turbosprężarki... Czasami jak swiruje wskazanie EGT to też obniża moc że względu na za wysoką temp spalin...
Opublikowano 4 Grudnia 20196 l Autor Auto odebrane. Wczyszczony EGR, kolektor. Podniesiona pokrywa w celu sprawdzenia wałków (są ok). Problem nadal. Brak mocy, szarpanie a momentami jakby kola były kwadratowe. Nadal czekam na kabelek. Dodatkowo to co sam znalazłem: To ta rura ktora wchodzi od spodu w egr. A tutaj filmik: video-1575481890.mp4 Co do postu kolegi @ori52 auto z wyłączonym ESP kręci do końca. Edytowane 4 Grudnia 20196 l przez Bambr97
Opublikowano 6 Grudnia 20196 l Tez mam taki luz jak na tym filmiku. Nie przejmuj się to norma jest z tymi złączkami. A może u ciebie sie turbo kończy tak jak u mnie i masz podobne objawy. Zobacz czy gruszka sie luzna nie robi, bo u mnie latała jak tylko palcem dotknęłem