l.e.s.t.e.r Opublikowano 6 Listopada 2019 Opublikowano 6 Listopada 2019 (edytowane) Jak w temacie, przysłali mi ofertę ponad 1600zł tańszą niż Warta. Pytanie czy ktoś miał z nimi jakieś doświadczenia? W internecie opinie o jednym i drugim ubezpieczycielu są beznadziejne Edytowane 6 Listopada 2019 przez l.e.s.t.e.r
3r4 Opublikowano 6 Listopada 2019 Opublikowano 6 Listopada 2019 jak każdy jedno TU, wszystko fajnie jak płacisz, a jak przyjdzie co do czego to każdy będzie walczył o kasę i ucinał na czym się da O jednym musisz pamiętać, że raczej komentarze w internecie są te negatywne, większość osób bo w tyłku pisanie że są zadowoleni. Ja mam linka od 3 lat bo dla mojej "kalkulacji" oc/ac są po prostu najtańsi - do tego przedłużeni polisy też wychodzi korzystniej niż ubezpieczenie od zera Do tego ubezpieczam się w CUKu - dochodzi zawsze jakaś zniżka od pracownika + zniżka za płatność gotówką całej kwoty Założenie jest takie w teorii -> OC możesz brać wszędzie, a przy AC najważniejsze jest co zapisane jest w umowie
kamil-vag Opublikowano 6 Listopada 2019 Opublikowano 6 Listopada 2019 Ja co roku zawsze migruje pomiędzy link4 a axa direct, dziady mi nigdy nie przysylają dobrej oferty na przedłużenie ?
AndrzejK. Opublikowano 6 Listopada 2019 Opublikowano 6 Listopada 2019 43 minuty temu, l.e.s.t.e.r napisał: przysłali mi ofertę ponad 1600zł tańszą niż Warta. Od Warty i PZU to raczej wszędzie będziesz miał taniej.... Tak jak kolega wspomniał powyżej - OC wszędzie praktycznie bez różnicy natomiast z AC to musisz zwrócić baczną uwagę za co konkretnie płacisz, bo z tym bywa różnie w przypadku niedoczytania i kiedyś z chęci skorzystania z tego ubezpieczenia.
AndrzejK. Opublikowano 6 Listopada 2019 Opublikowano 6 Listopada 2019 3 minuty temu, kamil-vag napisał: dziady mi nigdy nie przysylają dobrej oferty na przedłużenie No bo to jest właśnie na takie działanie "obliczone"
l.e.s.t.e.r Opublikowano 6 Listopada 2019 Autor Opublikowano 6 Listopada 2019 (edytowane) W tym AC z link4 co to znaczy "Wariant ubezpieczenia warsztat" ? Mogę auto oddać do serisu w razie szkody ? "Amortyzacja części nie wykupiona" to znaczy że wrazie szkody będą naliczać amortyzację za części ? SZCZEGÓŁY OFERTY AC Wartość pojazdu na dzień przygotowania oferty 67 100,00 zł Wartość pojazdu w razie szkody zmienna - (to będę chiał zmienić na wartość stałą) Udziały własne 500,00 PLN dodatkowy udział własny dla młodego kierowcy: 2 000,00 zł. Wariant Ubezpieczenia warsztat Amortyzacja części nie wykupiona Suma ubezpieczenia bagażu podręcznego 1 000,00 PLN Suma ubezpieczenia fotelików do przewozu dzieci 1 000,00 PLN Edytowane 6 Listopada 2019 przez l.e.s.t.e.r
hak64 Opublikowano 6 Listopada 2019 Opublikowano 6 Listopada 2019 Przy AC nie tyle zniżki są istotne, co opcje umowy. Każdy ubezpieczyciel chce zarobić i stosuje różne chwyty. Wybierając więc tanią polisę warto sprawdzić, co ona obejmuje, bo potem może się okazać, że naprawa tylko na zamiennikach, bez auta zastępczego, holowanie tylko do 50 km, udział własny do 1 tys zł (szkody poniżej tej kwoty naprawiasz z własnej kieszeni).
l.e.s.t.e.r Opublikowano 6 Listopada 2019 Autor Opublikowano 6 Listopada 2019 (edytowane) coś czuję że jak w lnk4 zmienią - Wartość pojazdu w razie szkody zmienna ( na stałą) - Amortyzacja części nie wykupiona (na brak amortyzacji części) - Wariant Ubezpieczenia warsztat ( na serwis ) To cena im wyjdzie jak w Warcie Edytowane 6 Listopada 2019 przez l.e.s.t.e.r
Rekomendowane odpowiedzi