slagosz88 Opublikowano 6 Listopada 2019 Opublikowano 6 Listopada 2019 Witam problem stał się taki że nie mogę wyłączyć swiatel postojowych przód i tyl. Ciągle się świeca. Dopiero jak odepne klemy to gasną. Wlacznik swiatel akumulator wlacznik awaryjnych podmieniony. Już nie wiem co to może być. Co proponujecie jeszcze sprawdzić? 20191106_175608.mp4
bobikos Opublikowano 6 Listopada 2019 Opublikowano 6 Listopada 2019 mce do sprawdzenia. Oczywiście odczytanie błędów to podstawa
slagosz88 Opublikowano 7 Listopada 2019 Autor Opublikowano 7 Listopada 2019 A który kanał sprawdzić na błędy?
Lukasz_mk2 Opublikowano 7 Listopada 2019 Opublikowano 7 Listopada 2019 (edytowane) 09-moduł centralnej elektryki (09-Cent. Elect.) Edytowane 7 Listopada 2019 przez Lukasz_mk2
bobikos Opublikowano 7 Listopada 2019 Opublikowano 7 Listopada 2019 Czy w liczniku też nie ma błędów? Ja bym podmienił mimo wszystko MCE. One nie są drogie.
Lukasz_mk2 Opublikowano 7 Listopada 2019 Opublikowano 7 Listopada 2019 a jaka jest sytuacja jak odłączysz całkiem włącznik świateł? Generalnie powinno być tak, że jak odłączysz włącznik to światła powinny się palić z automatu po włączeniu zapłonu (takie zabezpieczenie w przypadku awarii włącznika) i gasnąć po wyjęciu kluczyka. 1
slagosz88 Opublikowano 7 Listopada 2019 Autor Opublikowano 7 Listopada 2019 Światła dalej się palą jak odepne przelacznik. Niezależnie czy jest zapłon czy brak kluczyków w stacyjce.
slagosz88 Opublikowano 7 Listopada 2019 Autor Opublikowano 7 Listopada 2019 W liczniku i module komfortu też brak błędów.pod dywanikiem sucho. Jak na razie czary i wszystko się naprawilo. Ale nie wiem na jak długo. Będę obserwował.
slagosz88 Opublikowano 8 Listopada 2019 Autor Opublikowano 8 Listopada 2019 no wiec znowu jest zle. sytuacja wyglada tak. podchodze rano do auta otwieram pilotem i w tym momenie zapalaja sie swiatla pozycyjne przod tyl i nie da sie ich wylaczyc. co to do cholery moze je wlaczac bledow brak jakichkolwiek
slagosz88 Opublikowano 8 Listopada 2019 Autor Opublikowano 8 Listopada 2019 Problem naprawiony. Zasniedziale styki w mce. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi