Creaton Opublikowano 9 Listopada 2019 Opublikowano 9 Listopada 2019 (edytowane) Witajcie, jestem i ja! Dwa miesiące poszukiwań i trafiłem na coś moim zdaniem sensownego, a więc, wlatuje A4 B6 1.8t TS 163 kunie rok 2004. Zakupiona od „handlarza” znajomego, która została sprowadzona ze Szwecji, posiada udokumentowany przebieg 218 tysięcy, ostatni raz serwisowana w AUDI dnia 15.02.2019r. Zadbany środek i to bardzo, żaden klawisz nie jest wytarty, tak samo z kierownicą, praktycznie 0 śladów użytkowania. Wyposażenie: - lusterko zewnętrzne, elektr. ustawiane i podgrzewane - dysze spryskiwaczy szyby podgrzewane - Sprężyny/amortyzatory, podwozie sportowe - immobilizer elektroniczny - elekryczne szyby przód - tempomat - Climatronic z kontrolą recyrkulacji sterowaną czujnikiem jakości powietrza - elektryczna regulacja lędźwi w oparciach przednich foteli - Sportowa kierownica skórzana - Środkowy podłokietnik przód - tylne światło przeciwmgielne. - układ mycia reflektorów - centralny zamek - Siedzenia sportowe przód - Mocowanie fotelika dla dziecka dla systemu ISO FIX z przodu i z tyłu - ASR (kontrola trakcji) - ESP (stabilizacja toru jazdy) - Światła Xenonowe - Alarm - Podgrzewane przednie siedzenia - Ogranicznik prędkości - Czujnik deszczu Jeszcze były kupione klocki tył nówki, i były w pudełeczku w aucie (także jeden wydatek mniej) Kilka Fotek: Mankamenty: Kilka odprysków na masce (widać na fotce) Delikatny pajączek na szybie :/ Jeden malutki purchel na tylnym prawym nadkolu (też widać na foto) Na chwilę obecną czekam na nowe części, takie jak: pompa wodykompletny rozrządfiltr olejufiltr paliwafiltr powietrzaOlej Motul 5w30 (wszystko będzie zamawiane od @TOM77) Dodatkowo wlecą nowe żarówki prawdopodobnie firmy „Powerback” Oczywiście led logo projektor audi Trzy żarówki bo przepalone Przyciemnimy szyby + oddamy auto do polerki. Edytowane 10 Listopada 2019 przez Creaton
Creaton Opublikowano 9 Listopada 2019 Autor Opublikowano 9 Listopada 2019 Panowie, głupie pytanie i proszę was, nie śmiejcie się, bo nigdy nie miałem aż tak zaawansowanego auta po kliknięciu CHECK jest tak, wszystko jest okej? video-1573302958.mp4
zeflik Opublikowano 9 Listopada 2019 Opublikowano 9 Listopada 2019 Masz tuner TV w Concercie? Gdzie masz slot kart SD? I USB?
Creaton Opublikowano 9 Listopada 2019 Autor Opublikowano 9 Listopada 2019 (edytowane) @zeflik szczerze to nawet nie sprawdzałem aż tak, tylko zrobiłem kopię z opisu auta co posiada, aczkolwiek USB mam w schowku, jutro cyknę fotkę i dokładnie sprawdzę co i jak Edit: pewnie sprzedawca sobie dopisał Edytowane 9 Listopada 2019 przez Creaton
lewiatan1989 Opublikowano 10 Listopada 2019 Opublikowano 10 Listopada 2019 Ładna sztuka piękny kolor co do wyposażenia to napisz do DEVa w jego wątku to dostaniesz pełną rozpiskę po VINie 1
Creaton Opublikowano 10 Listopada 2019 Autor Opublikowano 10 Listopada 2019 (edytowane) @lewiatan1989 no to poczekam na kolegę Dev'a aż odpiszę. Dzięki, co do fury, myślę nad alusami w czarnym macie + myślę jeszcze czy kupić nakładki na błotniki nadkola w chromie. Edytowane 10 Listopada 2019 przez Creaton 1
Grzyb01 Opublikowano 10 Listopada 2019 Opublikowano 10 Listopada 2019 12 minut temu, Creaton napisał: myślę jeszcze czy kupić nakładki na błotniki nadkola w chromie. Nieeeeeee
Creaton Opublikowano 10 Listopada 2019 Autor Opublikowano 10 Listopada 2019 @Grzyb01 czyli trzeba będzie oddać do lakiernika bo lekkie purchle są na jednym nadkolu a na drugim lekkie odpryski :/
Grzyb01 Opublikowano 10 Listopada 2019 Opublikowano 10 Listopada 2019 8 minut temu, Creaton napisał: @Grzyb01 czyli trzeba będzie oddać do lakiernika bo lekkie purchle są na jednym nadkolu a na drugim lekkie odpryski :/ Te chromy to tylko maskowanie problemu. Czym będziesz dłużej czekał tym będzie przy tym więcej roboty.
lewiatan1989 Opublikowano 10 Listopada 2019 Opublikowano 10 Listopada 2019 Zgadzam się z przedmówcą - warto zrobić póki jest co ratować no lubią chrupać w tych miejscach nadkola dobry spec powinien to ogarnąć bez malowania całego elementu - tylko do zagięcia (o ile ruda nie wychodzi poza zagięcie)
Creaton Opublikowano 10 Listopada 2019 Autor Opublikowano 10 Listopada 2019 Na dniach jak auto wróci od mechanika po wymianach itp, to podjadę do dobrego lakiernika zapytać co i jak, i jaki koszt
kazzi Opublikowano 10 Listopada 2019 Opublikowano 10 Listopada 2019 Odziwo środek zadbany jak na Szwecję no i kolor piękny! ożywić go i dodać czarnych dodatków 2
Creaton Opublikowano 10 Listopada 2019 Autor Opublikowano 10 Listopada 2019 (edytowane) @kazzi mile widziane jakieś uwagi co dodać , aktualnie myślę żeby przemalować te felgi na czarny mat + czerwone zaciski. Edit: Oglądałem Twoje auto, i tak mnie zainspirowały te ramki pod tablice skąd je masz!? Daj namiar, haha. Jeszcze jedno pytanko koledzy, jaki olej polecane Motul (5w30) czy Liqui Moly (5w30)? (przebieg auta to 218tysięcy) Edytowane 10 Listopada 2019 przez Creaton
Venovsky Opublikowano 12 Listopada 2019 Opublikowano 12 Listopada 2019 W dniu 10.11.2019 o 15:04, Creaton napisał: @kazzi mile widziane jakieś uwagi co dodać , aktualnie myślę żeby przemalować te felgi na czarny mat + czerwone zaciski. Edit: Oglądałem Twoje auto, i tak mnie zainspirowały te ramki pod tablice skąd je masz!? Daj namiar, haha. Jeszcze jedno pytanko koledzy, jaki olej polecane Motul (5w30) czy Liqui Moly (5w30)? (przebieg auta to 218tysięcy) Jest calutki obszerny wątek na forum. Jak nie chcesz przepłacać to możesz spróbować Motul X-Clean 5W40 z normą dla grupy VW. Ja leję od 3 zmian- jakieś 20 tysięcy km i między zmianami (co 8/9kkm) dolewam może z pół litra
Rekomendowane odpowiedzi