AndyN Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Okazuje się, że do prawidłowego działania SDS potrzebny jest RNS-E w wersji High ponieważ bez tego VAG nie pozwala zrobić odpowiedniego kodowania modułu BT. http://audiforum.us/rns-e/5258-loading-sds-firmware-my-rns-e-my-experience.html#post32447 http://audiforum.us/rns-e/5258-loading-sds-firmware-my-rns-e-my-experience-2.html#post32537 http://audiforum.us/rns-e/5258-loading-sds-firmware-my-rns-e-my-experience-2.html#post32587 Trzeba przyczyny szukać dalej
boberek Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Opublikowano 8 Kwietnia 2009 no doba ja to zaczne ogarniać w sobote jak znajde czas zaczne od ogarnięcia kabli moze tam zakradła sie jakas pomyłka zobacyzmy
Rosemeyer Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Wreszcie to ogarnalem.... Kable duzo latwiej jest ogarnac w podlodze, przy module BT. Nie ma potrzeby demontowania schodka itp. Wystarczy demontaz dwoch plastikow. Prosciej wtedy jest przeciagnac kabel od RNS'a i wykonac cala "operacje". Gadget fajny ale wg mnie przydatny tylko do obslugi navi w czasie jazdy gdzie trudno jest pokretlem operowac. W pozostalych przypadkach szybciej jest uzyc reki i przyciskow
boberek Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Opublikowano 11 Kwietnia 2009 dobra mam RNS High EU i nadal nie moge w BT ustawić zeby RNS high był w BT moze moduł z D poprstu nie moze miec tak i juz
AndyN Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Opublikowano 11 Kwietnia 2009 (...) moze moduł z D poprstu nie moze miec tak i juz Niestety ... ;( The D phone interface doesn't support the high coding (leading 1), for that you need a C, F or newer. http://audiforum.us/rns-e/5258-loading-sds-firmware-my-rns-e-my-experience-6.html#post69648 SDS for the RNS-E should work anyway (with proper rewiring of the microphone) but in order to control the phone interface via SDS or RNS-E it needs to support the high coding. The D unit also never officially supported bluetooth. Even though it can be enabled, compatibility is limited. http://audiforum.us/rns-e/5258-loading-sds-firmware-my-rns-e-my-experience-6.html#post69651 Trzeba szukać dalej ... :gwizdanie:
boberek Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Opublikowano 12 Kwietnia 2009 no to po co szukać teraz trzeba posprawdzac kabelki i uruchomic tego sdsa i juz
malik Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2009 no to po co szukać teraz trzeba posprawdzac kabelki i uruchomic tego sdsa i juz No to na co czekasz?
boberek Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Opublikowano 12 Kwietnia 2009 na wene jakos nie mam ochoty zdejmować znowu schowka
malik Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2009 na wene jakos nie mam ochoty zdejmować znowu schowka mięczak :gwizdanie:
boberek Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Opublikowano 13 Kwietnia 2009 na wene jakos nie mam ochoty zdejmować znowu schowka mięczak :gwizdanie: własnie sie zebrałem i ruszam do babci i bede dłubał tego SDSa
malik Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2009 na wene jakos nie mam ochoty zdejmować znowu schowka mięczak :gwizdanie: własnie sie zebrałem i ruszam do babci i bede dłubał tego SDSa Bądź dzielny i przyślij wieści z frontu
boberek Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Opublikowano 13 Kwietnia 2009 nie działa SDS sprawdziłem na wszytskie mozliwe sposoby poprostu tak jak by mikrofon nie działał w RNS i tyle
malik Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2009 nie działa SDS sprawdziłem na wszytskie mozliwe sposoby poprostu tak jak by mikrofon nie działał w RNS i tyle Hmmm.. zmień mikrofon?
boberek Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Opublikowano 13 Kwietnia 2009 jak zmień jak BT działa bez problemu pieknie mnie słychać cos jest nie tak i juz poprostu poczekam jak ktos w B6 to zrobi i tyle bo ja juz nie mam pomysłu wszystko polutowałem posprawdzałem 10 razy i d*pa nie działa i juz
AndyN Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Wypiąć BT w ogóle i podłączyć sam mikrofon do RNS (dwa kable RNS<->mikrofon) SDShack, programowanie VC -> sprawdzenie czy ruszył SDS
boberek Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 juz nic nie wypinam polutowałem wszystko do kupy i do momentu jesli ktos drugi nie ogarnie kodowania to ja daje sobie spokój SDSa mam wgranego bo pani po odłaczeniu BT pieknie mówi jakie komendy maja byc itp wiec pieknie działa ale RNS nie słyszy mikrofonu i tyle
Flyer Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 własnie sie zebrałem i ruszam do babci i bede dłubał tego SDSa babcia reza RNSy? :decayed:
boberek Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 własnie sie zebrałem i ruszam do babci i bede dłubał tego SDSa babcia reza RNSy? :decayed: ta z zamknietymi oczami a ty zamiast pisać OT to sie powstrzymaj bo sam sypiesz ŁORNAMI a sam piszesz głupoty w tematach technicznych mam cie !!!!!!!!!!!!!!!!! Czasem nie mozna sie powstrzymac EOT
AndyN Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Wreszcie to ogarnalem.... Kable duzo latwiej jest ogarnac w podlodze, przy module BT. Nie ma potrzeby demontowania schodka itp. Wystarczy demontaz dwoch plastikow. Prosciej wtedy jest przeciagnac kabel od RNS'a i wykonac cala "operacje". (...) Które plastiki demontowałeś? Możesz opisać trochę szerzej? Czy wgranie SDShack'a zmieniło u Ciebie działanie ViMhacka? (tego się obawiam, dlatego nie zdecydowałem się na razie na SDS) ===== 00?xxxx: Functions 0 = Basic (for RNS-E basic/Radio) 1 = Comfort (for RNS-E high/RNS-Low) Daje się u mnie zakodować "1" w tym fragmencie (moduł BT w wersji K flashowanej na Q ). RNS w wersji: 8E0 035 192 C
Aydaho Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Opublikowano 15 Kwietnia 2009 juz nic nie wypinam polutowałem wszystko do kupy i do momentu jesli ktos drugi nie ogarnie kodowania to ja daje sobie spokój SDSa mam wgranego bo pani po odłaczeniu BT pieknie mówi jakie komendy maja byc itp wiec pieknie działa ale RNS nie słyszy mikrofonu i tyle a może VIMHacka tzreba wy***ać i wtedy powinno ruszyć
Rekomendowane odpowiedzi