Muskel1 Opublikowano Środa o 20:44 Opublikowano Środa o 20:44 Tego Ci nie powiem, ale skoro jest z A4 to zawsze jest ryzyko, że był zalany.
Muskel1 Opublikowano Środa o 20:55 Opublikowano Środa o 20:55 31 minut temu, Kz1 napisał(a): Wydaje mi się, że mój zbiornik nie ma czujnika jakości środka Nie wszystkie go mają. W początkowych generacjach nue występuje właśnie.
Kz1 Opublikowano Środa o 21:05 Opublikowano Środa o 21:05 Może wystarczy to wykodować, albo zmienić oprogramowanie? Mam taki jak na zdjęciu, z tego co widziałem to ten czujnik jest montowany również od spodu.
Muskel1 Opublikowano Czwartek o 03:05 Opublikowano Czwartek o 03:05 Nie wszystkie roczniki miały ten czujnik. Chyba dopiero od 2018r. generacje zbiorników go posiadały. Można spróbować wgrać inny (wcześniejszy) zestaw danych, ale to trzeba wiedzieć jaki.
Kz1 Opublikowano Czwartek o 03:31 Opublikowano Czwartek o 03:31 Pierwotnie miałem z numerem H04 01S, a ten co mi się trafił to H05 06S. Mój sterownik zgłaszał błąd p20e8 oraz dodatkowo z zasilaniem. Możliwe jest zassanie z niego zestawu danych i wczytanie do kolejnego? Warto?
Muskel1 Opublikowano Czwartek o 05:10 Opublikowano Czwartek o 05:10 1 godzinę temu, Kz1 napisał(a): Możliwe jest zassanie z niego zestawu danych i wczytanie do kolejnego? Warto? Za pomocą ODIS lub może VCTool. Spróbować można.
Kz1 Opublikowano Piątek o 21:06 Opublikowano Piątek o 21:06 Przyszedł kolejny moduł tym razem pasujący i sprawny. Zastanawiam się nad membraną, czy czasem nie powinna zostać naklejona od środka?
Muskel1 Opublikowano Piątek o 21:14 Opublikowano Piątek o 21:14 Fabrycznie jest jedna membrana przyklejona w środku sterownika. Naklejanie 2 na zewnątrz jest profilaktyką i zdaje egzamin.
Kz1 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu W dniu 18.09.2025 o 07:10, Muskel1 napisał(a): Za pomocą ODIS lub może VCTool. Spróbować można. A VCP?
Muskel1 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu W menadżerze plików VCP nie ma zestawów danych do sterownika AdBlue. Teoretycznie można to obejść zdobywając zestaw danych dla ODIS, przekształcić go za pomocą konwertera na plik, który obsłuży VCP i wgrać go za pomocą VCP.
Kz1 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu (edytowane) 4 minuty temu, Muskel1 napisał(a): W menadżerze plików VCP nie ma zestawów danych do sterownika AdBlue. Teoretycznie można to obejść zdobywając zestaw danych dla ODIS, przekształcić go za pomocą konwertera na plik, który obsłuży VCP i wgrać go za pomocą VCP. Ale ja mam sprawny moduł. Czy można zrobić zrzut z sprawnego modułu za pomocą VCP i wówczas za pomocą VCP zrobić downgrade w nowszy sterownik? Pytam bo mam dojście do VCP, a zapasowy moduł w dobrej cenie by mi się przydał. Edytowane 16 godzin temu przez Kz1
Muskel1 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu Nie wgrasz tych plików za pomocą VCP bo bez konwersji ich nie będzie widział.
Muskel1 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu Poza tym VCP nie ma możliwości wykonywania zrzutów.
Rekomendowane odpowiedzi