lukasz51237 Opublikowano 11 Grudnia 2019 Opublikowano 11 Grudnia 2019 Witam, w moim AVFie mam bardzo mocno wyrobione gniazda pompowtryskiwaczy, do tego stopnia, że wymiana uszczelek pompek nie pomaga, auto i tak źle pali. Prawdopodobnie muszę wymienić całą głowicę lub dać moją do regeneracji gniazd i wstawienia tulejek. Pytanie czy przerabiał ktoś takie coś? Jak się to sprawuje? Czy to dobre rozwiązanie?
Fish1991 Opublikowano 11 Grudnia 2019 Opublikowano 11 Grudnia 2019 Cześć. Kolego co prawda u siebie nie robiłem ale mój kumpel miał rok temu podobny problem w avf. Wtedy mu doradziłem żeby zregenerował głowice i z głowy. Ogólnie po naprawie 0 problemów. używane to loteria. A jak oddasz do dobrego człowieka który regeneruje to będziesz miał pewność że jest szczelna i nic cię nie zaskoczy po 3 miesiącach. Ważne żebyś znalazł dobrego fachowca bo jak ktoś piszę ze zregeneruje głowice za 3-4 stówy to takich omijać. Pewna regeneracja na dobrych częściach to około 6 stów. Ja bym regenerował. Przy okazji sprawdź stan pompek i wałka rozrządu jaki stan krzywek. Jak to ogarniesz to nie ma siły musi chodzić. te silniki są naprawdę mocne jak się o nie dba.
lukasz51237 Opublikowano 11 Grudnia 2019 Autor Opublikowano 11 Grudnia 2019 Znalazłem coś takiego: Głowica VW 1.9 tdi skoda audi seat GOTOWA DO MONTAŻU Mysłowice • OLX.pl WWW.OLX.PL Witam,mam na sprzedaż głowicę pasującą do 1.9 tdi do grupy VW. Głowica po kompleksowej regeneracji. Kod 038.103.373.R. Splanowana,sprawdzona... warto spróbować?
kamil-vag Opublikowano 13 Grudnia 2019 Opublikowano 13 Grudnia 2019 Poczytaj w tym temacie: https://a4-klub.pl/topic/61807-tulejowanie-gniazd-pompowtryskiwaczy-opinie/
Rekomendowane odpowiedzi