Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zmiana wtryskiwaczy w 1.8T AVJ na S3 BAM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy jest ktoś, kto zmieniał wtryski w AVJ na wtryskiwacze od S3 BAM  06A906031BC i powie mi istotną rzecz:
 -czy zmiana wtryskiwaczy wymaga przerobienia bądź zmiany listwy wtryskowej (1.8T AVJ 20001r.),
 jeśli tak to prosiłbym o konkretne informacje na czym polega ta przeróbka i mniej więcej jak
 ją wykonać??? Z góry dzięki za pomoc i fatygę :)

Opublikowano

Witaj,

Ja mam zamontowane wtryski z BAM w BFB- podejrzewam, że to identycznie to samo co AVJ.

Montował mi je tuner, ale z tego co wiem, to nie była wymagana żadna przeróbka listwy wtryskowej- na 100% została moja fabryczna. Wszystko plug & play.

Opublikowano
  • Autor

No właśnie czytałem wątek że do BFB i BEX pasują P&P a do innych jest wymagana jakaś przeróbka tylko nie mam pojęcia o co chodzi. Rozmawiałem z tunerem i powiedział że będą pasowały P&P ale nie mam pewności tak czy siak.

Opublikowano

Wtryski z bam pasują p&p.

Opublikowano

To wszystko to samo, mam bfb wtryski z bex teraz kupiłem z bam i tylko wyminie gumki żeby się czasem nie pocily. Ogólnie pasuje wszystko p&p. 

Jak tu ktoś pisał wcześniej nie próbuj ściągać starych gumek tylko je przetnij, bo można wylamac ten plastik na wtrysku. Nową lekko posmarować i wskoczy. 

Jestem juz po wymianie z bex na bam. Nawet nie odkrecalem przewodu paliwa. Zmywaczem z sprayu popsikalem okolice wtryskow, gniazda, wydmuchalem kompresorem żeby oczyścić.

Odkrecilem 2 śrubki na imbus, wyciągnąłem całą listwe, odpiąlem zabezpieczenie wtrysku, paliwo trochę zleciało na szmate resztę zleciało do pojemnika. Zakladasz nowe gumki wciskasz skręcasz, podłączasz i po robocie 

IMG_20191224_023329-735x504.jpg

IMG_20200105_224034-768x1024.jpg

Edytowane przez Mariox37

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Dzieki Mariox 37 za podpowiedzi. Ja dziś złożyłem całe auto tzn hybryda, wtryski BAM, poczyściłem przewody i zrobiłem kilka przeróbek. Za niedługo udaje się na strojenie i zobaczymy co z tego wyjdzie :D
Dodam jeszcze, że auto po zmianie wtryskiwaczy odpaliło trochę na początku silnik wibrował na wolnych a dalej już bez żadnych oznak pracował normalnie i przyśpieszał. Także przy tych wtryskach korekty jeszcze ogarniają temat, przynajmniej u mnie tak jest. Pozdrawiam.

Opublikowano

Hmm, z s3 to 380tki? Jeśli tak to policz sobie procentową różnicę między seryjnymi i tymi, a potem porównaj tą wartość z maksymalną korektą czyli 25%. Nie ma że u Ciebie ogarniają to korekty, matematyki nie oszukasz. Zobacz sobie co będzie w logach. Wtryski przerzucić to 5 minut już na miejscu u tunera.

Opublikowano
  • Autor

Masz racje, nie ma mozliwosci zeby ogarneły, aczkolwiek auto pracowało prawidłowo. Tak czy siak, wszystko już wystrojone więc nie ma problemu :)

Opublikowano
W dniu 21.02.2020 o 14:41, Jaco3soN napisał:

Masz racje, nie ma mozliwosci zeby ogarneły, aczkolwiek auto pracowało prawidłowo. Tak czy siak, wszystko już wystrojone więc nie ma problemu :)

I jak to tam wyszło?? Ja zmieniłem IC na Fmic ale jeszcze nie byłem na korekcie programu. Obecnie 220KM i poprzedni IC nie dawał rady teraz jest super z temperaturą, trzeba zrobić tylko poprawki wirusa i będzie ? łogień :)

No u mnie wyszło 240KM i 353Nm-narazie juz tego nie ruszam. Turbo, wydech ma potencjał ale juz nie chciał tuner kombinować bo nie wiem jaki stan ma głowica i sprzęgło a nalatane juz 260tys.  Ogólnie jestem zadowolony bo fajnie jedzie jak na tak ciężką krowe 1700kg.Idzie wiosna trzeba audi odstawić i zająć się ?️ moto. 

Edytowane przez Mariox37

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Dawno tu nie zaglądałem, powiem ci że wyszlo bardzo dobrze, ja jestem mega pozytywnie zaskoczony wynikiem chodż szczerze mówiąc spodziewałem się że bedzie dobrze po tym w jakiej kondycji mam silnik.
Generalnie auto wypluło 251KM i 361Nm na 1.2bar doładowaniu :D

Opublikowano

No to super :naughty: wynik. A sprzęgło daje rade? Ja staram się nie zrywać z miejsca, stroili mi ostatnio gaz i trochę przypali, musieli tam dobrze deptać :co:bo aż było czuć ale narazie żyje. Jak padnie to trzeba dac z awx i kevlar :good:

Opublikowano
4 godziny temu, Mariox37 napisał:

No to super :naughty: wynik. A sprzęgło daje rade? Ja staram się nie zrywać z miejsca, stroili mi ostatnio gaz i trochę przypali, musieli tam dobrze deptać :co:bo aż było czuć ale narazie żyje. Jak padnie to trzeba dac z awx i kevlar :good:

Przy tej mocy kevlar raczej zbędny.

Ja mam 250 kM i sprzęgło z AWX od prawie 80 tys km i bez problemu daje radę.

Opublikowano

Te z awx podejdzie w całości?? Dwumas docisk i taracza?? Czy tylko nowa tarcza a reszta zostaje?? Tyle kasy wsadzilem w to audi że jeszcze trzeba nim pojeździć bo mnie żona wywali z domu do garażu :facepalm::kox: 

Opublikowano
Godzinę temu, Mariox37 napisał:

Te z awx podejdzie w całości?? Dwumas docisk i taracza?? Czy tylko nowa tarcza a reszta zostaje?? Tyle kasy wsadzilem w to audi że jeszcze trzeba nim pojeździć bo mnie żona wywali z domu do garażu :facepalm::kox: 

Ja montowałem kompletne sprzęgło a dwumasa została oryginalna z 1.8T.

Ale niektórzy twierdzą, że u nich sprzęgło nie pasowało pod fabryczną dwumase 

Opublikowano
W dniu 28.03.2020 o 20:07, Mariox37 napisał:

pasuje wszystko p&p. Dwumas moze zostac seryjny badz mozesz calosc wsadzic z awx

Opublikowano
  • Autor
W dniu 28.03.2020 o 14:25, Mariox37 napisał:

O dziwo sprzęgło bez problemowo przenosi ten moment :D Będę śmigał dopóki nie padnie, a później wrzucam komplet z AWX bo czytałem, że pasuje bez przeróbek i przenosi wieksze momenty; a projekt jeszcze bede rozwijał więc jakis zapas się przyda :D