Maxior93 Opublikowano 9 Stycznia 2020 Opublikowano 9 Stycznia 2020 Witam, Może zacznę od spalania, w mieście przy agresywniejszej jeździe spalanie 12-14l, przy normalnej około 10l . Na trasie przy tempomacie 120km/h tak 7,2-7,3 L. Spalanie średnie z ostatnich 4tys. km 9,2l nie jeżdżę w sumie więcej jak 140-160km/h może tylko dość często wyprzedzam. Jakiś większy kontakt z pedałem gazu kończy się drastycznym wzrostem spalania a to przecież tylko 1,9. Miałem problem z odpalanie na zimnym auto było u mechanika, wymienili uszczelki na pompo-wtryskiwaczach, pojawił się mniejszy ale jednak problem z odpalaniem na ciepłym i stwierdził że gniazda pompek są już w słabym stanie. I teraz już nie wiem czy zostawić to wszystko i jeździć aż się coś rozsypie czy robić remont silnika.
Maxior93 Opublikowano 9 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 9 Stycznia 2020 Kupiłem kiedyś kabel VAG do auta, Także jak mi ktoś powie jaki program i mniej więcej co mam sprawdzić to to zrobię kompy dobrze ogarniam.
szalonyharry Opublikowano 17 Stycznia 2020 Opublikowano 17 Stycznia 2020 Mój bke też trochę pali w trasie powiedzmy z 6.5 bez wariowania, ale daje mu średnie koło 7. A w mieście też koło 10. Kiedyś udało mi się przy spokojnej jeździe, dziadkowej 4.8 chwycić, co w tym momencie jest niemożliwe.
Maxior93 Opublikowano 17 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2020 Godzinę temu, szalonyharry napisał: Mój bke też trochę pali w trasie powiedzmy z 6.5 bez wariowania, ale daje mu średnie koło 7. Polecam zajrzeć pod pokrywę zaworów, u mnie wałek wytarty i 7 szklanek, jedna wgl ma dziurę, łożyska wałka w opłakanym stanie. Dam znać jak będzie ze spalaniem jak odbiorę auto. Sam przy dziadkowej jeździe też robiłem 5.1 L na felgach R18 235/35
Rekomendowane odpowiedzi