kolo2 Opublikowano 29 Stycznia 2020 Opublikowano 29 Stycznia 2020 Witajcie mam takie pytanie juz dwa razy w Audi ubylo.mi.oleju ze bagnet tylko tylko siegal poziomu a nic nie sygnalizowalo mi takiego stanu czy powinna sie zapalic jakas kontrolka? Silnik AJM
mantix Opublikowano 29 Stycznia 2020 Opublikowano 29 Stycznia 2020 Jak masz czujnik w misce to powinna się zapalić żółta kontrolka jak zejdzie do min.
Langista Opublikowano 29 Stycznia 2020 Opublikowano 29 Stycznia 2020 (edytowane) W tym silniku jest taki czujnik w misce olejowej. Niestety nie należy do tanich, jeżeli chcemy mieć oryginał trzeba wydać ok 300 zł, lub zamiennik, ok 100 zł. Różnica w cenie bierze się z budowy czujnika, o ile oryginał ma czujnik poziomu oleju oraz czujnik temperatury oleju, tak zamiennik ma tylko czujnik poziomu oleju. Edytowane 29 Stycznia 2020 przez Langista
kolo2 Opublikowano 30 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2020 Czujnik chyba jest na miejscu podlaczony bo na liczniku dziala mi wskaznik temp oleju
Langista Opublikowano 30 Stycznia 2020 Opublikowano 30 Stycznia 2020 Bo ten od temperatury się nie psuje, psuje się właśnie ten od poziomu oleju.
kolo2 Opublikowano 31 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 31 Stycznia 2020 Na Alledrogo widze taki czujnik Hella czy on bedzie wskazywal tez temperature?
Langista Opublikowano 31 Stycznia 2020 Opublikowano 31 Stycznia 2020 Tak, Hella to oryginał, ale nie kupuj używek, jak cena będzie poniżej 200 to sobie odpuść, chociaż te 'ori' za 240 też moim.zdaniem.lewe są, bo w Intercars one są po 300 zł, a tu ktoś ze znaczkiem VW niby za 240 opyla..
Rekomendowane odpowiedzi