ichro Opublikowano 30 Stycznia 2020 Opublikowano 30 Stycznia 2020 Witam wszystkich. Zauważyłem dość dziwną sprawę w mojej A4, mianowicie czasami, kompletnie nieregularnie i bez żadnych zależności, po puszczeniu gazu obroty jakby na chwilę się zatrzymują, auto dalej ciągnie do przodu, i po może około sekundzie spadają do normalnego poziomu. Przy wciśnięciu sprzęgła gdy taki objaw występuje, obroty rosną o 300-500. Gdzie szukać przyczyny, w czujniku pedału gazu, sprzęgła, czy może totalnie gdzie indziej?
kamil-vag Opublikowano 30 Stycznia 2020 Opublikowano 30 Stycznia 2020 Zawsze w vagu można podejrzeć działanie potencjometru pedału gazu na kanale 010, czy ładnie płynnie się zmienia, czy się nie wiesza odczyt... Czujnik sprzęgła też możesz sprawdzić na kanale 006
ichro Opublikowano 31 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 31 Stycznia 2020 (edytowane) Będę miał dostęp do vaga w ten lub przyszły weekend, także podepnę i zobaczę. Dziś zauważyłem, że sytuacja występuje jak silnik ma prawie 90 stopni, na zimnym tak się jej nie dzieje. Ale dziękuję za wstępną poradę które kanały sprawdzić. Edytowane 31 Stycznia 2020 przez ichro
Rekomendowane odpowiedzi