Skocz do zawartości
IGNOROWANY

do usunięcia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

do usunięcia

Edytowane przez ArthurSs
Opublikowano

Dwumasa

Opublikowano

Nie tylko dwumasa, ale wygląda to na całe sprzęgło, a sprzedający pewnie wyczaił problem i przed oględzinami zrobił pierwszą przejażdżkę autem żeby nie było problemu.

Opublikowano

Ja bym przelecial jeszcze układ paliwowy.

Rób dalej przygazowki na zimnym silniku A zaraz będziesz musiał robić pół silnika.

Opublikowano
12 godzin temu, jony 2 napisał:

Dwumasa

11 godzin temu, Langista napisał:

Nie tylko dwumasa, ale wygląda to na całe sprzęgło, a sprzedający pewnie wyczaił problem i przed oględzinami zrobił pierwszą przejażdżkę autem żeby nie było problemu.

Też mi się wydawało, że to coś ze sprzęgłem jednak problem występuje tylko przy pierwszym odpaleniu, dlaczego sprzęgło miałoby się naglę naprawić po zaduszeniu silnika? 

5 godzin temu, wesz82 napisał:

Ja bym przelecial jeszcze układ paliwowy.

Rób dalej przygazowki na zimnym silniku A zaraz będziesz musiał robić pół silnika.

Układ paliwowy mam w planach sprawdzić w najbliższym tygodniu, o tym czego się dowiedziałem dam znać tutaj. Co do przygazówek to jest tylko jedno z czterech rozwiązań które znalazłem przypadkowo, musiałem gdzieś szybko wyjechać na godzinę a auto kolejny raz zaczęło podskakiwać i z tego co pamiętam to jakoś w stresie raz go przygazowałem po czym problem zniknął. Na ogół tego nie robie, pomimo tego że wygląda to dość głupio z zewnątrz to metoda przód <-> tył wydaje się być najmniej inwazyjna dla auta.

Opublikowano

Zimne sprzęgło=większe luzy ,większy problem.Ciepłe=mniejsze luzy,mniejszy problem