Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Podświetlane znaczki Audi rodem z "I Robot"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tomi76, wypaśna ta audica :wink: A znaczek bajerancko wygląda :exclaim:

Opublikowano

Małe sprostowanie : znalazłem te zdjęcia całkiem przypadkowo przeglądając fora internetowe i uznałem za słuszne umieszczenie odnośnika aby i inni zainteresowani mogli je zobaczyć. Nie jest to mój samochód ale zdjęcia, wydaje mi się, pokazują w przybliżeniu to (podświetlany znaczek) co z takim mozołem Tu powstaje.

Pozdrawiam.

Opublikowano

tomi76, filmik z tą A4 jest kilka postów wcześniej :wink:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
no biore dwa :) jeden sobie powiesze w pokoju :twisted: to policz ile to wychodzi dokładnie i Ci wpłace :wink:

Powoli, płatne jak sie wyśle albo jak bedzie spakowane, no chyba że zamierzasz kase przepić :P

Długi weekend sie zbliza no i 3 dni wypadają z planu zajęć wszystkich niemal firm, dlatego bedzie trzeba jeszcze poczekac, z wpłatami też, nie chce czyjejś kasy trzymac, bo potem bedzie nagonka że sie opóźnia wszystko :P

[ Dodano: 29-04-2007, 22:56 ]

Małe sprostowanie : znalazłem te zdjęcia całkiem przypadkowo przeglądając fora internetowe i uznałem za słuszne umieszczenie odnośnika aby i inni zainteresowani mogli je zobaczyć. Nie jest to mój samochód ale zdjęcia, wydaje mi się, pokazują w przybliżeniu to (podświetlany znaczek) co z takim mozołem Tu powstaje.

Pozdrawiam.

Taki efekt jak na fotkach byłby marzeniem, ale nie ma sie coczarowac, bedzie wygladało inaczej :P

Po pierwsze sposób podświetlania, tam wygląda to na katode podłóżną, tutaj słabszy troche neon, tam znaczek jest wycięty w klapie i podłożona czerwnoa pleksi- tutaj przeźroczysty znaczek z pleksy przyklejany na klape a podświetlenie na czerwono. Tam wygląda to za***iście, a tutaj jeszcze niewiadomo.. :(

[ Dodano: 29-04-2007, 23:34 ]

BTW,

Keżor, myśle zemy to troche pohandlujemy wymiennie :> :P

[ Dodano: 08-05-2007, 12:27 ]

No i coś ruszyło. PMki poszły jak coś bedzie nie tak albo coś pokrzaczyłem to prosze pisac :P

Cena wyszła jeszcze wyższa ale przewidziane koszty opakowania jakoś przeboleje, bo paczki sie znajdą, wyśle poleconym wszystko, w jakiejś tekturze albo w małych paczkach kwalifikujacych siepod polecony :biggrin:

Opublikowano

Na samym początku... tzn. w wątku założonym przez jocker01, gdy dyskutowano o sposobie odtworzenia kształtu oryginalnego emblematu, między innymi był pomysł aby wykonać formę w gipsie lub lepiej w silikonie dentystycznym a potem zalać ją z umieszczonym wewnątrz podświetleniem. Jedną z opcji była żywica epoksydowa powszechnie stosowana przy naprawach blacharskich ale jakoś nikt nie podjął się tego zadania. A może jednak wykonać taką formę i zastosować coś takiego: http://www.btowstore.com/epages/Store2.sf/?ObjectPath=/Shops/Store2.Shop1349/Products/LIQPL1 jako wypełnienie do formy (materiału znaczka)...? Co prawda jest to w Angli ale może ktoś ma znajomego, który tam przebywa. Cena też całkiem całkiem, a z litra to pewnie parę sztuk można by wykonać...

Opublikowano
  • Autor
Na samym początku... tzn. w wątku założonym przez jocker01, gdy dyskutowano o sposobie odtworzenia kształtu oryginalnego emblematu, między innymi był pomysł aby wykonać formę w gipsie lub lepiej w silikonie dentystycznym a potem zalać ją z umieszczonym wewnątrz podświetleniem. Jedną z opcji była żywica epoksydowa powszechnie stosowana przy naprawach blacharskich ale jakoś nikt nie podjął się tego zadania. A może jednak wykonać taką formę i zastosować coś takiego: http://www.btowstore.com/epages/Store2.sf/?ObjectPath=/Shops/Store2.Shop1349/Products/LIQPL1 jako wypełnienie do formy (materiału znaczka)...? Co prawda jest to w Angli ale może ktoś ma znajomego, który tam przebywa. Cena też całkiem całkiem, a z litra to pewnie parę sztuk można by wykonać...

Też dobry pomysł ;)

Akurat ojca mam w UK, a do tego zrobienie formy nie powinno być problemem, tylk oz czego ona może być żeby to sie nie pokleiło i komu się chce? ;)

[ Dodano: 09-05-2007, 20:20 ]

Sprawa do ogarnięcia, ale to kiedy indziej, po 17 maja ;p

Przyszło troche więcej hehehm.gif

image095bu5.jpg

image096bp0.jpg

Te folijki to przez folie zabezpieczajace ; ]

[ Dodano: 10-05-2007, 18:56 ]

A teraz to powaznie myśle o sprowadzeniu tej płynnej pleksy, wtedy to znaczek wyglądałby jak ori, miałby zfazowanie itp... mmm :D[br]Dopisany: 10 Maj 2007, 18:25 _________________________________________________No to jak? Nikt oprócz schillera nie dotrzymuje słowa?

Opublikowano

mozna zamówić te znaczki jeszcze ? :D:audi::a4fan:

Opublikowano
  • Autor

mozna zamówić te znaczki jeszcze ? :D:audi::a4fan:

Jeszcze pare mam, bo Ci co sie wcześnmiej zdeklarowali milcza, więc ich słowa były puste i chyba 5 jest wolnych ; ]

Nie wiem czy Keżor nie weźmie jak bedzie miał dostęp do neta..

Opublikowano

dla tych panow :bicz: sie naleza (no oczywiscie kezor jest uspr.) a pisales im PW?

Opublikowano
  • Autor

dla tych panow :bicz: sie naleza (no oczywiscie kezor jest uspr.) a pisales im PW?

Wszystkim poszedł hurt-tak jak Tobie, z nr konta, cena itp.., ale dziwne, nikt nie odpisał :|

Nawet cisza tutaj-w temacie, ale luzik, jakoś to bedzie, zostaną dla mnie i ktoś sie znajdzie może ;P

Zalałem klejem znaczek z neonem, jutro zmatowie powierzchnie i.. i nie wiem jak zrobie fote bo mi apart padł a komórkowe 1Mpix o kant d.py można rozbić..

BTW, Twój avatar jakoś tak nieładnie wygląda, rozmazany czy coś, zabierz sie za to ;P

Opublikowano

a fakt, cos sie z nim po zmianie forum stalo. w sobote do dopieszcze. widze ze jednak cos piescisz przy tych znaczkach..? robisz narazie tylko swoj?

Opublikowano
  • Autor

a fakt, cos sie z nim po zmianie forum stalo. w sobote do dopieszcze. widze ze jednak cos piescisz przy tych znaczkach..? robisz narazie tylko swoj?

Robie pierwszy egzemplarz, a kogo bedzie to sie zobaczy :P

napewno nadawać się bedzie za szybe w samochodzie, ale czy na klape to sam nie wiem ; ]

Troche ciasno sie zrobiło po włozeniu neonu ale nie ma tragedii ;]

Świeci ok.

Ah, koniec z maturami, wracam do zycia ; ]

Tyle zaległosci.. hoho ;p

Opublikowano

ja poprosze 1 zestaw. :D zaplace odrazu. :D:audi:

Opublikowano

gadałem z hainco i już ma prawie na ukonczeniu znaczek na tył wyszło git koszt niewielki 40-60złz neonami inver pleksa rozebrałem gril i z przodu można łatwiej i prosciej zrobic mam fotki wrzuce

scaliłem do tego tematu, proszę nie robić bałaganu

Opublikowano
  • Autor

Jeżeli ktoś chce nie poskładany znaczek, do tego neon i inwerter (inwerter mam chyba 1 wolny) to niech sie pospieszy bo przed niedzielą musze byc w Londynie, a tam neta bede miał nie prędko, a do polszki wracam na 29 czerwca, wiec hurry up jak coś ;)

tutusik, jak coś to pisz na PW, tak samo polecam innym, ilosć opgraniczona ;)

A, no i mam teja zrobiłem, nadaje sie raczej za czybe, w sumie mozna i na klape ale trzebaby nad nim popracować jeszcze, a za szybe bedzie ideał, świeci tak jak trzeba, wyprowadzenie kabelków ma itp.. ;)

Skrócony cennik:

inwerter w paczce-21zł

metr neonu- 15zł(na znaczek trzeba ok 0.7m, ale radze wziać z metr,no moze 90cm, na próby zarobienia końcówki i inne treningi ;) )

kompletny znaczek-21

Ceny neonu na allegro są wyzsze, ale w to wliczonac jest przesyłka do mnie, nie chce na tym zarabiać ;)

Opublikowano

hinco przysłał mi znaczek podaje foty gotowca jak wyszedł tylko do poskładania

proszę uzupełnij profil[br]Dopisany: 29 Maj 2007, 07:58 _________________________________________________sorry ale aparat umarł

Opublikowano
  • Autor

podswietlenie.jpg

Legenda do obrazka:

czerwony-neon, ułożony tak by w jednym kawałku to podświetlić

zielony-miejsca gdzie trzeba z neonu troszke izolacji czerwonej zdjać by sie koło siebie/ na sobie zzmieścił w rowku i nie wystawał ponad znaczek(uwazać żeby za dużo go nie zdjąć)

niebieski-obszary grzie trzeba spiłować troche kanty pleksy znaczka. żeby łatwiej i łagodniej neon się wygiął.

Już zrobione mam 2 znaczki, za niedługo zaczynam 3-tym razek spróbuje z sylikonem się pobawić :evil: :evil: :evil:

Opublikowano
  • Autor

Jak wróce do domku to Ci powiem, chyba coś leży gdzieś pod łóżkiem ;P

IMG_0008.jpg

IMG_0007.jpg

IMG_0006.jpg

IMG_0005.jpg

IMG_0004.jpg

IMG_0003.jpg

IMG_0002.jpg

IMG_0001.jpg

Opublikowano

cacy :grin: pytanie jeszcze teraz czy to pomalowac jeszcze czyms i czym to przykleic do klapy?