Osaa Opublikowano 16 Lutego 2020 Opublikowano 16 Lutego 2020 Witam takie pytanko. Jak to jest z felgami z et 29. Bo mam okazję kupić 18 calowe nowe felgi ale mają et 29 co przy aktualnych felgach mam et 47. Duzo jeżdżę w trasie z zaladowanym baganikiem po brzegi więc liczyć trzeba się z obciążeniem samochodu ale już dostałem informacje że opony 245/40 będą wystawaly i pod obciążeniem przy nierównościach ocierały o błotniki. Miał ktoś takie felgi lub wie i może doradzić jak to wyglada?
corradoowner Opublikowano 16 Lutego 2020 Opublikowano 16 Lutego 2020 1 godzinę temu, Osaa napisał: Witam takie pytanko. Jak to jest z felgami z et 29. Bo mam okazję kupić 18 calowe nowe felgi ale mają et 29 co przy aktualnych felgach mam et 47. Duzo jeżdżę w trasie z zaladowanym baganikiem po brzegi więc liczyć trzeba się z obciążeniem samochodu ale już dostałem informacje że opony 245/40 będą wystawaly i pod obciążeniem przy nierównościach ocierały o błotniki. Miał ktoś takie felgi lub wie i może doradzić jak to wyglada? Et jest zależne od szerokości felgi. Samo et nic nikomu nie powie
Osaa Opublikowano 17 Lutego 2020 Autor Opublikowano 17 Lutego 2020 8 godzin temu, corradoowner napisał: Et jest zależne od szerokości felgi. Samo et nic nikomu nie powie Szerokość tego to 7.5 cala ale czy w ogóle wejdzie opona 245 ?
zlocio Opublikowano 17 Lutego 2020 Opublikowano 17 Lutego 2020 Za szeroka opona do tej felgi. Ja na 8 calach miałem 245 i już był balon. Co do et to śmiało wejdzie. Większość ludzi na forum co ma 18 cali jeździ na et 29. Ja miałem 27 tyl i było ok.
Osaa Opublikowano 17 Lutego 2020 Autor Opublikowano 17 Lutego 2020 A 235 wejdzie ? Bo widzę na wulkanizacji chłop mi stwierdził że nawet 255 wejdzie ?
Osaa Opublikowano 17 Lutego 2020 Autor Opublikowano 17 Lutego 2020 Ok dzięki kolego to myślę że 235 40 będą dobre
Rekomendowane odpowiedzi